Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

No właśnie Wiola, jakby powiedzieli, że nie dają rady to by dostały zdje.ę, że jak to tak. Więc wolą się nie przyznawać. Roman, jest czas do lipca, więc to się wyklucza z info o miesięcznym opóźnieniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słuchajcie, jak wszyscy się rzucili z wnioskami, żadnych nowych osób nie zatrudnili to co się dziwić, że kobiety w urzędach się gubią. Oprócz swoich stałych obowiązków doszły im wnioski, i to wszystkie na hurra. Też muszą rozpracować system, odkopać się z wniosków. Poczekajcie spokojnie do lipca, myślę że potem już będzie porządek. Myślę, że jak ktoś dostał dwie wypłaty to właśnie może liczyć na regularność i pieniądze idą już na zleceniu stałym, jak ktoś nie dostał nic to wniosek czeka w kolejce do rozpatrzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

A ja myślę że narobili szumu ze płacą a rzeczywistość jest zupełnie inna. Nie dają sobie rady i tyle i stąd ten bałagan
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest jakiś burdel na kołach. Jaki tam jest system rozpatrywania tych wniosków?: data złożenia napewno nie, forma złożenia, ilością dzieci, alfabetycznie?ludzie co za cyrk. Moi znajomi którzy skladali dwa dni przede mną w Gdyni dostali razem z rodzinnym 10 go kwietnia a ja czekam. Na moje oko to ktoś czegoś nieogarnia w tym urzędzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ktoś wie czy z Gdańsk dzis płaci? A gdzie w Gdańsku można się czegoś dowiedzieć na temat wniosku może jakiś numer?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z Gdańskiem? Ja złożyłam osobiscie 4.04 na 3 maja na 1 i 2 dziecko i cisza. Decyzji brak . Kasy brak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś wie kiedy będą w Gdyni wypłacane następne transze?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzwoniłem pod nr 58 691 15 01

może ta Pani co akurat siedziała przy telefonie była niedoinformowana na ten temat, dla tego własnie chce to wyjaśnić i podjechać tam osobiście
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do mama przelew byl o 19 dopiero i tylko za kwjecien z tego co sie dowjedzialam to dostaja pewna pule pieniedzy i robja pzelewy a jak to idzie to niewjem kasa idzie pzrez nasza pani wujt dalej nie musze nic pisac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dzwonilam w poniedzialek pani powjedziala ze 19 jest nastepna pula wyplat i za maj pod jaki numer pan dzwonil

Właśnie rozmwiałem z Pania z ogolnodostępnej polskiej infoolinie nr: 22 529 06 68
Dowiedziałem ze nie jest możliwościa aby Gminy wypłacały swiadczenie z miesięcznym opóźnieniem, dla tego osobiscie pojade do GOPSU w cieplewie i dowiem sie o co chodzi i kiedy będzie wypłaca swiadczenia za maj. Jeżeli potwierdza się informacje które uzyskałem od Pani z GOPSU w cieplewie to skontaktuje sie z urzedem wojewódzkim bo tak mi powiedziała Pani na infolini ogólnopolskiej.
W kazdym bądz razie Pani z tej infolini była bardziej zdziwianą taka informacja ode mnie i powiedziała zeby tak tego nie zostawić bo tak robić nie mogą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie w UM same nic nie wiedzą...radzę podejśc w poniedziałęk na 10 lutego tam udziela informacji,albo poprostu zadzwonic :)
a wypłata ostatnia była 10 maja :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wniosek składałam przez pko bp do Cieplewa 02.04.2016, decyzję dostałam 6 maja, wczoraj przelew za kwiecień. Składałam tylko na drugie dziecko.

Ala a Ty jesteś z Gdyni?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parę osób z Gdyni wcześniej tu pisało że dostali 10 maja..niektórzy drugi raz...bo wcześniej mieli za kwiecień
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cieplewo :
Ja też wczoraj dostałem za kwiecień, dzisiaj zadzwoniłem do Cieplewa żeby się dopytać czemu tak i kiedy dostane za maj, i to co usłyszałem od Pani przy słuchawce to:

Za maj będzie zapłacone w późniejszym terminie, pytając sie czy to już według jakiegoś harmonogramu będzie szło, usłyszałem że nie, że moge się spodziewać pieniedzy za maj w czerwu, na to ja się spytałem czy to znaczy ze świadczenie będzie wypłacane z miesięcznym opuźnieniem, usłyszałem od Pani że nie ma narazie żadnych informacji od kadr ale narazie tak to będzie wypłacane, w zwiazku z tym uważam to za jawne oszustwo bo na ich stronie Gopsu pisze jasno
"
Wypłata świadczeń na podstawie wniosków złożonych w wyżej wymienionym okresie nastąpi
z wyrównaniem od 1 kwietnia 2016r."

Nie wiem czy ta Pani była niedouczona czy oni faktycznie mają zamiar w ten sposób wypłacać pieniadzę, ale probowałem sie dowdzonić na pomorska infolinie aby sie dopytac czy tak ma wygladać wypłata tych świadczeń i nie dałem oczywiscie rady.
Dla mnie osobiscie to jest robienie w .... ludzi i ogromnie sie tym zdenerwowałem, bo co mi po swiadczeniu za maj wypłacanym w czerwu i tak nie wiadomo jak długo bo o wyrównaniu nie ma mowy...

Prosze wiec o rozwienięcie kwesti wypłaty świadczenia za maj w dniu 19maja, z kąd taka informacja??

Może ja trafiłem na jakąs dziwną kobiete która nic nie wie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja składałam przez ePUAP 6 kwietnia.

skad informacja ze cieplewo za maj ma płacić 19 maja?
ja wczoraj dostalam za kwiecien

a czy ktoś składał przez epuap?

Ja tez z Cieplewa nie dostalam jeszcze. 1.04 skladalam przez bank pko sa.

Inne tematy z forum

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...