Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

No właśnie Wiola, jakby powiedzieli, że nie dają rady to by dostały zdje.ę, że jak to tak. Więc wolą się nie przyznawać. Roman, jest czas do lipca, więc to się wyklucza z info o miesięcznym opóźnieniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słuchajcie, jak wszyscy się rzucili z wnioskami, żadnych nowych osób nie zatrudnili to co się dziwić, że kobiety w urzędach się gubią. Oprócz swoich stałych obowiązków doszły im wnioski, i to wszystkie na hurra. Też muszą rozpracować system, odkopać się z wniosków. Poczekajcie spokojnie do lipca, myślę że potem już będzie porządek. Myślę, że jak ktoś dostał dwie wypłaty to właśnie może liczyć na regularność i pieniądze idą już na zleceniu stałym, jak ktoś nie dostał nic to wniosek czeka w kolejce do rozpatrzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

A ja myślę że narobili szumu ze płacą a rzeczywistość jest zupełnie inna. Nie dają sobie rady i tyle i stąd ten bałagan
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest jakiś burdel na kołach. Jaki tam jest system rozpatrywania tych wniosków?: data złożenia napewno nie, forma złożenia, ilością dzieci, alfabetycznie?ludzie co za cyrk. Moi znajomi którzy skladali dwa dni przede mną w Gdyni dostali razem z rodzinnym 10 go kwietnia a ja czekam. Na moje oko to ktoś czegoś nieogarnia w tym urzędzie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ktoś wie czy z Gdańsk dzis płaci? A gdzie w Gdańsku można się czegoś dowiedzieć na temat wniosku może jakiś numer?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co z Gdańskiem? Ja złożyłam osobiscie 4.04 na 3 maja na 1 i 2 dziecko i cisza. Decyzji brak . Kasy brak
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś wie kiedy będą w Gdyni wypłacane następne transze?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzwoniłem pod nr 58 691 15 01

może ta Pani co akurat siedziała przy telefonie była niedoinformowana na ten temat, dla tego własnie chce to wyjaśnić i podjechać tam osobiście
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

do mama przelew byl o 19 dopiero i tylko za kwjecien z tego co sie dowjedzialam to dostaja pewna pule pieniedzy i robja pzelewy a jak to idzie to niewjem kasa idzie pzrez nasza pani wujt dalej nie musze nic pisac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dzwonilam w poniedzialek pani powjedziala ze 19 jest nastepna pula wyplat i za maj pod jaki numer pan dzwonil

Właśnie rozmwiałem z Pania z ogolnodostępnej polskiej infoolinie nr: 22 529 06 68
Dowiedziałem ze nie jest możliwościa aby Gminy wypłacały swiadczenie z miesięcznym opóźnieniem, dla tego osobiscie pojade do GOPSU w cieplewie i dowiem sie o co chodzi i kiedy będzie wypłaca swiadczenia za maj. Jeżeli potwierdza się informacje które uzyskałem od Pani z GOPSU w cieplewie to skontaktuje sie z urzedem wojewódzkim bo tak mi powiedziała Pani na infolini ogólnopolskiej.
W kazdym bądz razie Pani z tej infolini była bardziej zdziwianą taka informacja ode mnie i powiedziała zeby tak tego nie zostawić bo tak robić nie mogą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Panie w UM same nic nie wiedzą...radzę podejśc w poniedziałęk na 10 lutego tam udziela informacji,albo poprostu zadzwonic :)
a wypłata ostatnia była 10 maja :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wniosek składałam przez pko bp do Cieplewa 02.04.2016, decyzję dostałam 6 maja, wczoraj przelew za kwiecień. Składałam tylko na drugie dziecko.

Ala a Ty jesteś z Gdyni?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Parę osób z Gdyni wcześniej tu pisało że dostali 10 maja..niektórzy drugi raz...bo wcześniej mieli za kwiecień
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cieplewo :
Ja też wczoraj dostałem za kwiecień, dzisiaj zadzwoniłem do Cieplewa żeby się dopytać czemu tak i kiedy dostane za maj, i to co usłyszałem od Pani przy słuchawce to:

Za maj będzie zapłacone w późniejszym terminie, pytając sie czy to już według jakiegoś harmonogramu będzie szło, usłyszałem że nie, że moge się spodziewać pieniedzy za maj w czerwu, na to ja się spytałem czy to znaczy ze świadczenie będzie wypłacane z miesięcznym opuźnieniem, usłyszałem od Pani że nie ma narazie żadnych informacji od kadr ale narazie tak to będzie wypłacane, w zwiazku z tym uważam to za jawne oszustwo bo na ich stronie Gopsu pisze jasno
"
Wypłata świadczeń na podstawie wniosków złożonych w wyżej wymienionym okresie nastąpi
z wyrównaniem od 1 kwietnia 2016r."

Nie wiem czy ta Pani była niedouczona czy oni faktycznie mają zamiar w ten sposób wypłacać pieniadzę, ale probowałem sie dowdzonić na pomorska infolinie aby sie dopytac czy tak ma wygladać wypłata tych świadczeń i nie dałem oczywiscie rady.
Dla mnie osobiscie to jest robienie w .... ludzi i ogromnie sie tym zdenerwowałem, bo co mi po swiadczeniu za maj wypłacanym w czerwu i tak nie wiadomo jak długo bo o wyrównaniu nie ma mowy...

Prosze wiec o rozwienięcie kwesti wypłaty świadczenia za maj w dniu 19maja, z kąd taka informacja??

Może ja trafiłem na jakąs dziwną kobiete która nic nie wie..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja składałam przez ePUAP 6 kwietnia.

skad informacja ze cieplewo za maj ma płacić 19 maja?
ja wczoraj dostalam za kwiecien

a czy ktoś składał przez epuap?

Ja tez z Cieplewa nie dostalam jeszcze. 1.04 skladalam przez bank pko sa.

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (7 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...