Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
One nic ci nie powiedzą bo same nie wiedza. Siedzą sobie spokojnie w pokojach i tylko potrafią udzielić info czy wniosek został przyjęty czy nie ale nic poza tym. Każdy ma swoją pule wniosków i je sprawdza tyle
Chyba się przejdę do UM w Gdyni i się sama dowiem o co chodzi...tu pani piszę że wniosek złożyła 4 maja i dziś dostała pieniądze a inni czekają nadal a złożyli na początku kwietnia....trzeba z nimi sobie porozmawiać,,,
Rozumiem i mogła faktycznie paczka z twojego banku dojść trochę później. Chodziło mi raczej o zaznaczenie, że nie ma bezpośredniej zależności między wysyłaniem przez bank, a późniejszym dotarciem dokumentów do urzędu.
To niekoniecznie prawda z tym zawieszeniem. Wysłałam wniosek z inteligo 1.04, a do urzędu dotarł 4.04. Gdy zadzwoniłam do MOPS, to potwierdzili tę datę.
Jeśli jest tak, jak wiele osób tu pisze, że wypłacają razem z zasiłkiem rodzinnym, to wg tabeli w necie dostanę dopiero 31.05. W sumie to lepiej wiedzieć o tak odległej dacie, niż nie wiedzieć.
Byłam w urzędzie w Gdyni i okazało sie ze mój wniosek nie został nawet rozpatrzony mimo ze składałam 01.04 przez bank. Podobno te internetowe były dlugo zawieszone bo za dużo tego było i dlatego najpierw rozpatrywali te składane osobiście. Trzeba czekać pewnie to jeszcze trochę potrwa. Pobieram rodzinny wiec mówiono mi ze bedzie szybciej bo nie musza mnie sprawdzać ale jak widać wszystko musi swoje potrwać
mama Magda pytanie tylko po co komentowac? Ja zakladam ze do lipca wypłacą. W Rumi cicho, nie wydzwaniam do urzędu, ale rozumiem że są rodziny dla których te pieniądze to konkretna pomoc, więc z niecierpliwością na nie czekają.