Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Ale jak juz sie wie ze ustawa weszła to sie chce tej kasy przecież dobrze o tym wiemy , tak człowiek stworzony...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fakt,trzeba się cieszyć że w ogóle dostaniemy...w końcu wypłacą wszystkim,prędzej czy pózniej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przelew był 19.04
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i sie zgadzam z Tobą w 100% w Gdyni obowiązuje ochrona danych w Gdańsku nie takie to prawo mamy zabawne .... jedni mogą więcej inni nic nie mogą żenada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest jak loteria!!!!
Mam dużo znajomych którzy składali przedemna i też jeszcze czekają! ja widocznie miałam szczęście. Wiem że to czekanie wkurza ale pomyślmy sobie że tak nie dawno jeszcze nie wiedzieliśmy czy wogole ta ustawa wejdzie w życie!!!!
I tak naprawdę nie wiemy ile to będzie trwało!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łatwo się pani mówi że cierpliwie czekać skoro już się otrzymało pieniądze i to szybciej niż inni którzy złożyli dużo wcześniej wnioski...proszę na datę zerknąć przelew zrobili dziś czy wczoraj?Pytam bo dziś chyba w Gdyni nie wysyłali...wczoraj trochę ponoć przelewów puścili..

Ja też złożyłam wniosek w połowie kwietnia na 3 dzieci i ani decyzji ani kasy nie mam. Napisałam ostatnio maila do Dziennika Bałtyckiego żeby zajęli się tą sprawą. Bo Gdańsk co 2 dzień robi przelewy wysyła decyzje,a Gdynia nic. Wypłacili 10 maja i narazie cisza. Dodatkowo nikt w Gdyni nie udziela informacji przez tel. Bo albo zasłaniają się ochroną danych osobowych albo zbyt dużą ilością wniosków. A Gdańsk jakoś radzi sobie ze wszystkim.

Dziwne ze Gdańsk płaci co 2 dni a Gdynia na 10 i wczoraj, to jest chore że jedni dostali za kwiecień i maj a drudzy nawet decyzji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie musza rozmawiać bo ani razu jeszcze nie dzwoniłam do urzędu żeby uzyskać jakie kolejek info. To był mój pierwszy mail i komentarz wtem sprawie. Ale tłumaczyć sie nie muszę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Wojtek i jego żona nie są z tobą per ty...do prezydenta pretensje masz?Myślisz że on jest od wszystkiego?Ja do tej pory po cichu miałam pretensje do urzędników zajmujących się w UM naszymi wnioskami ale po twoim(twoim celowo z małej literki)roszczeniowym komentarzu już nie mam do nich nic.Mogę tylko współczuć że muszą rozmawiać z takimi ludźmi jak ty.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za miesiąc bedą te 3 miesiące a jest w ch...rodzin które nie dostały kasy i nie wierze w to ze w miesiąc ogarną to wszystko! Kompletne bzdury!!! Przez 2 miesiące nie ogarnęło wniosków z kwietnia to ja przepraszam ale nie wierze w to ze ci urzędnicy tak ciezko pracują. Szkoda ze w tej ustawie nie ma nic o odsetkach płaconych dla rodzin które otrzymają pózniej niż po 3 miesiącach wtedy inaczej by ta ich praca wygladała. Szczurek by nie przeżył gdyby miał płacić odsetki ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Teraz ja się wypowiem!
Wniosek zlożony 20.04 w Um w Gdyni osobiście na 4 dzieci , pobieram rodzinne. Decyzji nie mam. jak skladalam wniosek, miła pani powiedziała mi że mają czas 3 miesiące na wyrównanie i trzeba być cierpliwym. Rodzinne dostałam 10 maja jak zwykle ale bez 500 plus. Dzisiaj zerknelam na konto a tam niespodzianka!!!!!!
Wyrównanie za kwiecień i maj!!!!
Rada dla wszystkich!!!!
Trzeba czekać cierpliwie, wszyscy dostaną, jedni szybciej a drudzy trochę później.
Obserwowałam forum i tez myślałam że będę czekać 3 m-ce
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napisałam maila do prezydenta, to chore co sie dzieje. Chyba Wojtek z Basia na wczasy pojechali za te pieniądze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Tak to bywa Gdyni się nie spieszy ale ciekawe co powiedzą jak mina 3 miesiące a dalej nie dostaną ci co mają dostać albo jak będą mieli w lipcu wypłacić mnóstwo wnioskow wątpie że się wyrobia ... powinno iść po kolejności zgłoszeń a nie burdel na kółkach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zraz sie wk.... Pisze maila do kancelarii prezydenta ze przytrzymują kasę Państwa w Gdyni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Cieplewo

dziś dostalam za 2 miesiące na dwójkę dzieci:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś po 14 wpłynęła druga wypłata 500+ (Cieplewo)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdyni moja koleżanka wczoraj dostała. Na jedno dziecko. Skladalysmy obie 15 kwietnia. Ja na dwoje. Ja nie dostałam.

Dlaczego gdynia poczeka?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

I taka to sprawiedliwość ;) Gratuluję, ze tak szybko załatwili Twój wniosek :)

Cieplewo, składałam przez mBank 02.04 na drugie dziecko, właśnie dostałam za 2 m-ce.

Inne tematy z forum

Przepis na gofry (23 odpowiedzi)

Czy posiadacie dobre sprawdzone przepisy na gofry? Niestety mój niezawodny przepis gdzieś się...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie