Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
A ja w Gdyni dostałam przed momentem tylko gołe rodzinne....powiem szczerze że mnie to już wkurza...składałam na początku kwietnia osobiście w UM i nie mam dalej nic a inni złożyli dużo pózniej i już dawno dostali.
Odezwała się mądrala....zwłaszcza jak dziecko wiecznie chore tak jak ja miałam....córkę roczną woziłam do żłobaka i zasuwałam za najniższa krajową....nawet tygodnia dzieciak całego nigdy z żłobku nie był bo chorował...a na opiekunkę to nie stać by mnie było nawet jakbym całą marną pensje jej oddała.....nie osądzaj kobieto innych jak nie jesteś w ich skórze....różnie w życiu bywa.
Nie rozumiem po co tu wchodzą niektóre osoby i sieją ferment.
Nie interesuje cię temat to nie wchodź, nie krytykuj, nie obrażaj. Tak ciężko zostawić swoje przemyślenia dla siebie ? Trzeba od razu jadem pluć ...
Oczywiście ze są wpadki ale jak są takie sytuacje to do roboty a nie tylko na zasiłki liczyć. Nawet samotne matki pracują jak wół i czekają na te 500+ by dziecko godnie żyło i nie "żebraja" jak ktoś jest pracowity to będzie go stać na chociażby niezbędne rzeczy. Co innego jak się jest leniem
Oni w Gdyni pierw rozpatruje najstarsze wnioski czyli z początku kwietnia dlatego koleżance które składała 20go nie wpłynęło.Ja.puki co niemam ani rodzinnego ani 500+