Re: Wypłaty 500+
~Gdanskpozdrawia
(8 lat temu)
witam, postanowilam do was dołączyc bo i ja tez czekam.Niektorzy moze sa oburzeni i juz widze teksty w stylu a jak zylas bez tych 500? odpowiem tak: przede wszystkim najlepszy sposob-nikt nie musis się tłumaczyc ze swojego zycia. a do normalnych... owszem-zylam, urodzilam dziecko bedac na bezrobociu ( tak wyszło a dzieci sa dla mnie jak Skarb) i w 2013. niestety nic mi nie przysługiwało. ani złotowki oprocz oczywiscie zasilku rodzinnego ktory wynosił az 77 zł na cały miesiac. i z tego wez zyj i się utrzymaj. a pote, wesło to "kosinkowe"... i wtedy gdyby weszło to na bezrobociu mialabym 1000 miesiecznie. i neitesy zeby zyc musialam narobic sobie długow,zeby oplacic rachunki i miec na jedzenie.Mała na szczescie udało mi się kp wiec tu nie mialam wydatkow , ciuszki i wszystko wyżebrane używane ale jakos dało się powoli wybic w górę. tak wiec teraz te 1000 bo mam w sumie dwojkę i jesetm na niskim dochdzie (teraz pracuję na umowe zlecenie z wyplatą 400 zł/.msc) tak, to prawda, tak bardzo na nie czekam, na te pieniazki gdyz mam długi i w spoldzielni i po ludziach. bo gdy urodzilam dziecko to nie mialam ani pracy ani pieniedzy ani zadnej pomocy. dlatego teraz te 1000 tak bardzo mnie uratuje,moją rodzinę,wkoncu wyjdziemy na zero a potem moze na plus. w moim przypadku,gdy mam długi spowodowane brakiem pieniedzy spowodowanym posiadaniem dzieci-czas ma znaczenie.
pozdrawiam:)
acha i dodam, wniosek skladany 1 kwietnia na Lecha-do tej pory ani decyzji ani kasy.widze ze w Gdyni placa rodzinne 10-15? u nas ( w gdansku) po 25tym. a skad wiadomo ze "dziś poszły przelewy" bo tak nieraz piszecie. czy ktos pracuje w Mops? mopr? mzoe się wypowiedziec? i czy wyplacają z rodzinnym czy w innym czasie tez?
9
7