Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Ja nawet nie wiem czy kasę dostałam czy nie. Od co najmniej tygodnia nie sprawdzałam stanu konta :P Ale 10 go wypłata to pewnie wtedy sprawdzę czy cos ekstra wpadło ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale taka prawda U nas w gdyni płacą bo płacą,robią problemy żeby chociażby powiedzieć czy wniosek jest rozpatrzony wtedy człowiek.wiedział by aha jest okey czekam spokojnie na pieniążki a tak nic.Moje kuzynki mieszkają za Kosciezyna w małej wsi i tak cisza nic nie wiadomo ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No chyba sami widzą, że jest problem http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1616461,Program-500-Nie-wszystkie-samorzady-wyplacaja-pieniadze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aga - A składałaś wniosek i na 1 dziecko? Czy tylko na 2 i 3?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jaka nieudolność programu? Jakie niewywiązanie się? Mają czas do lipca, teraz jest maj. Program działa do miesiąca. Jak pieniędzy nie dostaniecie w lipcu to wtedy można mówić o niewywiązaniu się. Umrzecie bez tych pieniędzy? Wiosna przyszła, na spacer idźcie, a nie jojczycie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny wchodzę w ten wątek w celach statystycznych:). Biorąc pod uwagę rożne czynnik tzn, ze nie każdy wejdzie, nie każdy napisze itp. to i tak tych wypłat jest bardzo mało. Ponoć w następnym tygodniu ma się spotkać p. Rafalska z p. Szydło i wojewodami. Nie wiem tylko czy z tymi co nic nie wypłacili, czy ze wszystkimi, mają się tłumaczyć....

Moje dla mnie możecie jęczeć do woli, może to nic nie da, ale zawsze to trochę człowiekowi ulży. Tylko dziwi mnie, że tu innym mamom przeszkadza jęczenie, a nie widzą nieudolności programu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

dochód utracony liczy sie tylko jeżeli zmienił zakład pracy, stracił prace lub zamknął działalność gospodarczą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co z tym dochodem utraconym?załóżmy że mąż dobrze zarabiał a teraz nie przekracza nam 800 na osobę to dostane na 3 dziecko też?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My lubimy jeczec i m arudzic taka natura kobiet
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do pracy idźcie, z dziećmi na spacer, a nie jęczeć, że kasy jeszcze nie ma. Nie szkoda wam na to czasu?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aga - to masz coś takiego jak dochód utracony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zaglądam na forum(do kilku działów) i do tego wątku również. A co nie można? Wątek publiczny... Ale żenujące jest takie ciągłe jęczenie czy ktoś już dostał, a czemu oni dostali a my jeszcze nie... Ręce opadają.
Przecież niby kasy wystarczy dla wszystkich... Więc jak nie w kwietniu 500zł, to w maju 1000 się dostanie(czy tam x ilość dzieci)... Itd.

Lopkop - dokładnie jak napisałaś...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też czytam ten temat z ciekawości ,Wasze zachowanie jest godne politowania i żenujące okropnie jak jakieś harpie wygłodniałe ,Agusia ma rację w tym co napisała .

I żeby nie było czy czekam czy nie na tę kasę to nie czekam bo nawet tego nie składałam .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To oni patrzą na dochody za 2014 rok? Bez sensu a co jak ktoś teraz nie pracuje albo mniej zarabia przecież sytuacja każdego z nas może nagle się zmienić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jednak nie czekasz cierpliwie tylko siedzisz na forum.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Maaatko droga... Jak będziecie żyć jak zlikwidują program 500+??? Zachowujecie się jakbyście do tej pory egzystowali na granicy ubóstwa... A założę się, że w większości przypadków tak nie jest.

Składałam wniosek na 1 dziecko, w pierwszym tygodniu kwietnia. Nigdy nie braliśmy żadnych dodatków. Wniosek składany w punkcie tymczasowym. Nie dawałam nic dodatkowo(jakieś akty urodzenia, PITy, zaświadczenia ze skarbówki itp.). Jeszcze dwa dni przed złożeniem wniosku byłam pewna, że się nie załapiemy. Dopiero jak dokładnie policzyłam dochód za 2014 na osobę, to okazało się, że jednak należy się te 500zł na naszego jedynaka("rzutem na taśmę").
Jednak czekam spokojnie na decyzję i pieniądze. Nie sprawdzam co i rusz stanu konta. Nie uzależniam wydatków od tej sumy. Prędzej czy później kasa dojdzie. Będzie na ekstra wydatki i na odkładanie. Bez niej żyliśmy, to i teraz damy radę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10

Gdynia,ktoś dostał kasiorke ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

............ jeszcze sie dzień nie skonczył, a poza tym mają czas do lipca.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZYLI CO? NIKT DZIŚ KASKI NIE DOSTAŁ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no właśnie.......... albo bez 500 + :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni