Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Myślę że powysyłali w pierwszej kolejności do swoich znajomków.....dziwny system....w Gdańsku niby system losuje i kolejność składania wniosków nie obowiązuje a w Gdyni niby wypłacają po kolei a to bzdura bo niektórzy zaraz w pierwszych dniach kwietnia składali a do tej pory pieniędzy nie maja a inni koło 15 kwietnia i pieniądze już kilka dni temu odebrane....wiadomo że w końcu każdy dostanie komu się należy ale nie ma co się dziwić że ludzie się niecierpliwią....trzeba było wszystkim wypłacić w maju z nadpłatą i już.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja skladalam osobiście 4.04 na 3 maja i nic. Cisza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś w Gdańsku składał osobiście 4.04 i dostał pieniadze

Tak wczoraj dostalam decyzje, i dzisiaj rano patrze i na koncie były pieniazki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mmm..jakie to patologiczne.Znajdz byle dziada i płódź dzieci żeby twoje pierwsze też na coś zaslugiwalo. Z drugiej strony jako samotna matka zapieprzam ile się da, wiec z życia osobistego nici. Chyba ,ze kogos poznam w kolejce po mleko..Taka sytuacja...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

A czy ktoś wie, czy w Sopocie sa juz decyzje??

No niestety zamysł Rządu jest taki abyś jako samotna matka znalazła partnera i powiła drugie dziecko..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja dopiero wczoraj złożyłam wniosek przez bank i liczę na kasę przed wakacjami. Z wyrównaniem będzie jak znalazł :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinno rozpatrywać według daty niebylo by zamieszania a tak niema.Co.się.dziwić ze.ludzie pytają kiedy co.I jak mało tego żeby czegoś.się.dowiedZieć trzeba do.Nich osobiście.się udac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie, piątek lub już ok. 10 maja albo i później :) Ja składałam 1 kwietnia przez stronę banku ( Gdynia)

Jestem z Gdyni .... być może w piątek lub 10ego maja....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

~mm a z ktorego miasta Pani jest? ja skladalam 1 kwietnia w Urzedzie miasta Gdynia na 10 lutego , do tej pory 500 ani widu ani slychu.. chyba czekac trzeba do 15 maja.. :)

Nie do końca. Wyższa pensja często wiąże się z większą odpowiedzialnością i niestety też oznacza ze częściej trzeba swój prywatny czas poświęcać pracy -np. delegacjom. Do tego wymaga ciągłego dokształcania itd.
Zarabiam dużo, kilkukrotnosc średniej krajowej- bez trudności utrzymalabym naszą rodzinę tylko z mojej pensji, ale mam też dużo pracy, często do 2 w nocy szykuje prezentacje na następny dzień, co miesiąc gdzieś wylatuje itd. To niestety jest ten dodatkowy koszt. To oczywiście mój wybór ale wolę nie myśleć czy starczy do pierwszego.

Oczywiście,że nie stać. Nie piszę tutaj jako rozgoryczona z powodu odmowy dla mojego dziecka. Cały czas muszę sobie dawać radę jako samotna matka, nie nalezy mi się nic- bo pracuję.Ale nadal uważam ,że skoro jest próg dla jednodzietnych powinien być też dla bogaczy. To żadna zawiść. Tylko trochę logiki.I nie chce mi się słuchać , że ktoś zasuwa ciężko, to ma dużo kasy ipłaci duze podatki.Są rózne zawody i niestety kompletny kontrast między zarobkami. Z obserwacji widzę ,że im ciężej zasuwasz i masz niewdzięczną robotę , tym mniej zarabiasz. I nie -nie mam najniższej krajowej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stawianie jakichkolwiek pułapkę jest do d.... ale nasz kraj po prostu nie stać na taką akcję dla wszystkich.
Większość pracujących rodziców na pierwsze nie dostanie. Niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja skaldalam wniosek 4go

Nie przypominam sobie,żebym coś orzekała.Śmiać mi się tylko chce z paranoicznych ustaw.Nie wiem, po co bierzesz to tak do siebie.Wystarczy trochę dystansu i wtedy widzisz ,że stawianie najniższego pułapu z mega śmieszną kwotą jest z d...Tym bardziej dla samotnych rodziców.Tymczasem idę pozapierniczać na dodatki dla innych..Bay
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Składałam osobiście 4 kwietnia, na drugie dziecko.

Najwyrazniej Cie interesuje skoro orzekasz, kto ma za dużo żeby dostać te 500zl na drugie dziecko.

Hehehhehe.rozumiem, ze to z dzieckiem wzięłas na serio? Nie wiem jak można być tak zawistnym..Twoje życie wogóle mnie nie interesuje-naprawdę.Intersesuje mnie g*wniana polityka tego kraju..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (28 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...