Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Nie rozumiesz sarkazmu?
Na życie trzeba umieć zarobić, tak samo na dzieci. Zamiast biadolic na forum weź zacznij coś robić ze swoim życiem, pracuj, ucz się - cokolwiek. Jeśli ktoś nie jest śmierdzącym leniem,jest zdrowy to zarobi na swoją rodzinę i nie będzie płakał za jalomluzna 500 zł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

-Kasia a skad wiadomo, ze ostatnie wyplaty we wtorek lub w srode? skad takie przecieki ?:) czekamy cierpliwie do 10-15 .. czekam cierpliwie tez na decyzje ktora znajdzie sie w skrzynce na listy ;) ehh ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

aga, ty też nie możesz żyć bez tych 500zł - no przecież potrzebujesz kasy na buty ;-p więc nie pieprz bez sensu.
I sorry za szczerość, ake PUSTAK z ciebie kompensujący niskie poczucie wartości zakupami. Głupia dziewucha.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

A z jakiej miejscowości jesteś?Ja z Gdyni i nadal czekam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czemu minusujecie? Zazdrościcie źe można żyć bez z tych dodatkowych 500+?że mogę je przepuścić bez wyrzutów sumienia?

Tak jak pisałam powyzej-samotnych rodziców rozumiem-bo nie jest łatwo pracować mając jeszcze dzieci na głowie,bez żadnej pomocy partnera.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

Moje dzieci mają wszystko co potrzebują wiec proszę nie pisać o zachanności.

Nie kupię/dam im więcej aby ich nie rozpuścić i żaden program rządowy na to nie wpłynie.

A nowe buty mi poprawią humor -pieniądze szczęścia nie dają ale zakupy owszem. A szczęśliwa matka to zadowolone dzieci. Czego chcieć więcej? :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

właśnie tak patologia i zachłanni biorą tylko dla własnych przyjemności dlatego powinni te kase dawać w jakiś voucherach na nauke języka obcego/gry na instrumencie / w tenisa./basen/kino/teatr itp. a nie marnowac kase a dzieci i tak będą żyć w ubóstwie z ograniczonym dostępem do nauki
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Syla, podejrzewam, że nikt tego nie zrobi. ;)

Aga, wydaje mi się, że rozsądniej jest na forach napisać o swoim stażu pracy niż o tym, ile się zarabia. ;))) Tyle w temacie.

Miłego wieczoru wszystkim. ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego nie brać? Za darmo dają -mogę sobie buty kupić co miesiąc
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wiec jak tak Cię to denerwuję,bądź honorowa i nie składaj wniosku.Nie bierz tych pieniędzy.Albo weź i oddawaj na cele charytatywne😊
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

mama Magda. Cóż ja ci na to poradzę. ;) Ktoś wybrał ten rząd. Moja historia zawodowa nie miała Cię w żaden sposób wzruszyć, a jedynie "pokazać", że od samego początku "dorosłego" życia podatki. Przez te wszystkie lata "składałam się" na różne bzdury w ramach nowych pomysłów takich czy innych posłów itd. a jakoś potrafię to przełknąć i zachowywać się (tak mi się przynajmniej wydaje) racjonalnie.
Ja nie mam żalu do nikogo, że nie dostanę 500zł na moje 1 dziecko, a "tylko" na drugie.
Tak samo nie mam żalu, że parę lat temu wprowadzono kryterium dochodowe do becikowego i okazuje się, że jesteśmy zbyt bogaci na to, by otrzymać tą zapomogę.

Aga, ten program miałby sens chyba tylko wtedy, gdyby był realizowany tak, jak zapowiadano w trakcie kampanii wyborczej - "na każde dziecko". No i gdyby nie był finansowany z naszych wyższych podatków a np. z mniejszych diet/odpraw/dodatków i innych np. szanownych posłów i posłanek oraz różnych znajomych królika. :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szminka - co w tym dziwnego,wkurzającego ze płacisz na renty,emerytury czy fundusz alimentacyjny? Wszędzie tak jest. A ilość przepracowanych lat nie zawsze świadczy o wysokości płaconych składek -ktoś może pracować krócej niż Ty,zacząć dopiero po studiach i zarabiać kilka razy więcej i tym samym więcej dokładać do skarbonki państwa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja pieniądze na drugie dziecko dostanę i mimo to krytykuje ten program. Bo on tak naprawdę nie jest dobry. I tu nie chodzi o jakąkolwiek zazdrość.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

-szminka nie, nie zazdroszczę że ktoś dostanie 500zł - po prostu mam żal że niektóre dzieci są gorsze dlatego, że, paradokslanie mają lepiej.
Wzruszyła mnie ;) twoja historia ząwodowa chociaż nic w niej wyjątkowego nie ma. I przykro mi ale na głowe nie upadłam żeby decydować się na drugie dziecko tylko po to żeby dostać 500zł.
Ilu ludzi tyle opini i cóż... Wystarczy mieć inna albo nie przychylną....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

mama Magda, chcesz mi powiedzieć, że w jakiś cudowny sposób nie płacę w naszym wspaniałym kraju? :)

Ja pracuję od 19 r.ż. Do pierwszej pracy poszłam 2 tygodnie po zdaniu matury. (Praca biurowa). Dziś mam 27 lat. Mój mąż pracuje od 18 r.ż. (tak, w dzień chodził do technikum, wieczorami i w weekendy pracował). Dziś ma 35 lat.
I oboje, nieprzerwanie pracujemy i pewnie jeszcze długo pracować będziemy.

A jakoś żal nam d*py nie ściska, że płacąc podatki "dokładamy się" do NFZ, do ZUS, na wypłaty dla tzw. budżetówki, na emerytury czy renty, na becikowe (które nam np. nie przysługuje, bo jesteśmy za bogaci według naszego kochanego państwa), na fundusz alimentacyjny, na utrzymanie więźniów itd. itp.

Naprawdę zazdrościsz komuś, że dostanie AŻ 500 zł na np. 2 dziecko? (Nam na 1 nie przysługuje). Co za problem. Skoro jesteś mamą, zapewne wiesz, skąd się biorą dzieci, więc do dzieła. ;)

Polecam maść na ból d*py. Podobno pomaga. :)

P.S. I nie mierz innych swoją miarą. Znam masę osób, które mają "tylko" 1 dziecko i przekraczają dochód 800 zł - a jakoś zachowują się... bardziej dojrzale i na nikim (nawet na rządzie ;) psów nie wieszają.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Samotne matki rozumiem-ciezko się samemu utrzymać z jednej pensji,szczególnie ze różnie bywa z alimentami. A cala reszta to powinna nie robić wstydu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

~Agusiek ja też pracuje, odprowadzam podatki i co? Bo mam trochę więcej? Już tu się nie wpieniaj bo sama byś bluzgi na nasz cudowny kraj cisnęła gdyby Ciebie to ominęło....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

~Aga no tak... Bo takie co 500+ nie dostanie na nasze emerytury pracować nie będzie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywiście ze ból d**y zżera. Bo za takich jak Wy wszyscy płacą!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

basiula, a wierzysz w to, że ten kraj może być normalny? Bo ja nie... ;)

Osobiście uważam, że takie 500+ to dobry pomysł, ale powinno przysługiwać na KAŻDE dziecko bez względu na to, ile zarabiają Jego rodzice. W końcu wszyscy (no, może z pewnymi wyjątkami ;) płacimy podatki - abstrahując od tego, w jakiej wysokości.

Z tą drobną poprawką, że pieniędzy na ten "zasiłek" powinno się szukać nie w kieszeni "Kowalskiego" a u źródła ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...

Zwrot podatku 2025 (27 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?