Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Dzis czytalam ze maja zniknac ulgi na transport (nie wiem czy miejski tez czy tylko dalekobiezny) dla dzieci, niepelnosprawnych, emerytow... Trzeba skads wziac na 500. Od wrzesnia kiedy urodze drugie tez bedzie mi przyslugiwalo ale wolalabym zeby mi nie przyslugiwalo ale zeby ten kraj byl normalny.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale to moje dziecko w przyszłości będzie zarabiało na twoją emeryturę ...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

żeby dac was 500+ zł na dziecko trzeba mi zabrac 2000zł !!!! spierpapier z tej popierpapier polski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pieniążki synka wpłynęły dzisiaj :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wiecie co? Śmiać mi się chce, jak bardzo niektórych zżera tu zazdrość... Bo ktoś dostanie całe 500 zł... Masakra...

Pomijając już fakt, że nie wiadomo jak długo się ten "zasiłek" utrzyma ;) Choć z drugiej strony nie sądzę, by znalazła się kiedyś w Polsce taka władza, która go "zabierze"...

My dostaniemy 500 zł na drugie dziecko (jak już w końcu złożymy wniosek). Na pierwsze oczywiście nie, bo przekraczamy próg dochodowy, ale jakoś nie cierpię na tzw. "ból d*py" z tego powodu. Na becikowe też okazaliśmy się za bogaci i co? Mam się z tego powodu pochlastać? ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ostatnia transza we wtorek lub w środę potem dopiero 10-15 maj z wyrownaniem w Gdyni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mama Magda - poczekaj podaj numer konta dam ci swoje 500 plus, bo zazdrosc zzera, ze chce zainwestowac w dziecka pokoj i edukacje? pracuje odprowadzam podatki jak kazdy NORMALNY czlowiek.. nalezy sie to korzystam! daj numer konta przeleje Ci nasze pięćset ;) haha :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

tak, zaplanowalam ze kupie nowe meble dla mojej 2 latki ;) z tych dzidziusiowych na normalne, i uwierz samotnej matce sie przydadza dodatkowe 500zl ;) kolejne pieniadze beda potrzebne na wyprawke do przedszkola i na rozwoj mojej jedynej kochanej pociechy ;) program 500plus nalezy sie to korzystam.. a czemu kowalska z 5 dzieci ma skorzystac a ja z jedyna pociecha nie mam.. gdzie nie przekraczamy nawet 700zl na osobe, bo ile mozna zarobic poki maluch nie chodzi do przedszkola. Kiedys przyjda lepsze czasy.. teraz trzeba sobie radzic skoro pomagaja to trzeba skorzystac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja dziś zadzwoniłam, żeby się upewnić, że wniosek był prawidłowy (Pruszcz gmina miejska, składałam 1.04 przez bank). Pani była uprzejma, wniosek odszukała, sprawdziła, uznała, że jest prawidłowy i dopowiedziała, że jak wszystko będzie dobrze, to wypłacą w maju z wyrównaniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w Pruszczu wpłynęły na konto 15 kwietnia

Przez Pekao SA składaliśmy. Tylko na drugie dziecko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też składałam w głównej placówce w Gdańsku 2.04 i nie dostałam jeszcze na drugie i trzecie dziecko

mnie też sie pytali o akt.składałam 2.04 na drugie i trzecie dziecko i też nie dostałam decyzji

W cieplewie ponoc ostatni tydzien kwietnia maja wyplacac ..

~Agusiek skoro bez 500zł remontu nie zrobisz to znaczy, że zaplanowałaś go gdy dowiedziałaś się o programie? ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

A gdzie tu sprawiedliwość że tylko "wybrani" dostali?! Bo skoro niektórzy mają jedno dziecko i przekraczają magiczny próg 800 zł to im się nie należy. Rozumiem, że takie dzieci mniej jedzą, mniej potrzebują?! A tak 90% tych co dostaną to takie zbulwersowane matki które jak nie dostaną tych pieniędzy już teraz nie będą miały co do garnka włożyć! Żal!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

to zrobisz remont w lipcu......
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

na to wygada.. ciekawe czy wogole w maju dostaniemy. Hehe niby bez tego 500 dalo i da sie zyc, ale jednak bym chciala w maju zrobic remont pokoju mojej coreczki i takie 500 by bylo jak znalazl ;) no coz poczekamyyy skladalam 1 kwietnia bede czekac do lipca haha :D gruboo..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

A czy ktos moze wie kiedy cos sie ruszy w Cieplewie?

Czyli w kwietniu, w Gdyni już wypłat nie będzie. Dopiero w maju z wyrównaniem :)

Inne tematy z forum

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...