Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Ja pieniądze dostałam ale decyzji jeszcze nie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez pobieram rodzinne i FA i nic nie dostalam, skladalam 1 kwietnia osobiscie i tez podalam numer konta.. zalamka.. kolezanki dostaly juz w piatek a skladaly 4 kwietnia :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie nie wiem do chwili obecnej nie dostałam decyzji ani pieniążków

Czy przed otrzymaniem przelewu na konto przychodzi decyzja pocztą? Jak to wygląda? Ktoś wie?

Ja niestety nie :( Skladalam 1 kwietnia osobiście na pierwsze dziecko i podany nr konta pobieram rodzinne i alimenty

Ktoś dzis dostał?

Dzis w Gdyni kolejne wyplaty zasilku 500 plus, kto dostanie a kto jeszcze bedzie czekac.. hmmh.. za miesiac beda wyplaty 20tego ;) zrodlo strona urzedu miasta Gdynia ;)

Jesli nie masz juz tych dochodow to jest to dochod utracony! Nikt nie bedzie go bral pod uwage,musisz tylko dostarczyc dok zeby go utracic, i dok ze nie prowadzisz juz dzialalnosci.I dochody terazniejsze partnera.Bo ty jestes bezrobotna

Dziękuje za informacje :) z tym 2014 r musze sie dopytać bo wtedy miałam własną działalność a aktualnie jestem bezrobotna i moja sytuacja znacznie sie pogorszyła.

jeśli nigdy nie pobierałaś to praiwe wszystko akt urodzienia dziecka lub dzieci, dowody obojga rodzicow, pit z 2014, ja miałam także moje zarobki ze sklepu z 2014r , i wnioski trzeba pobrać i wypelnic

Do 500+ zarobki z 2014r.

Odnośnie zasiłku rodzinnego nie pomogę bo nie wiem.

Na Partyzantów, dziękuje za popdowiedź. Czyli możemy podać zarobki z tego roku? Skorzystam już z okazji i zapytam o ten zasiłek rodzinny co potrzebuje żeby złożyć wniosek?

Pani w US, którym...??
W US powiedz, ze chcesz zaświadczenie z pit28 i pani wydrukuje. Możesz to zaświadczenie załączyć do wniosku 500+.

Pani w urzędzie nie wiedziała wogóle o co chodzi.. zdziwiła sie ryczałt.. za dwa tygodnie mieliśmy przyjść może już będą coś wiedzieć. ciągle powtarzała, żę na podstawie Pitu i tak w kółko..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuje za odpowiedź, a jak to jest jeżeli 2 lata temu miałam więcej zarobków a na chwile obecną są one znacznie niższe? Mi powiedzieli, że nie mogę pobierać rodzinnego :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Agus, ale we wniosku jest załącznik oświadczenia z tytułu działalności opodatkowanej w formie ryczałtu więc nie rozumiem że niby kto nie wie jak to macie zrobić???

Ja skladalam na ryczlat musisz im wpisac zarobki takie jakie masz na reke;) tzn odliczyc wszytko co mozesz byl wyrok sadu w tej sprawie.Dostaniesz kartke i tam musisz wpisac skladke zdrowotna i spoleczna i to ile masz na reke.Ja juz rok pobieram zasilke rodzinny wlasnie na ryczalt

Czy któraś z Was wie może jak to jest jeżeli ktoś rozlicza sie na zasadzie ryczałtu? My jeszcze nie złożyliśmy nawet bo oni sami nie wiedzą jak to mamy zrobić.. Może któraś z Was pomoże?

Ale wam szybko robią wypłaty w Gdańsku i Gdyni godne podziwu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie kolezanki skladaly na pierwsze dziecko 4 kwietnia i juz dostaly w piatek na konto. Ja skladalam 1 kwietnia tez na pierwsze dziecko i poki co cisza.. ale moj mBank zamulony wiec mysle ze wplyna dzis pieniazki.. bynajmiej jestem takiej mysli..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Co na prezent dla babci na 80lat?? (40 odpowiedzi)

dajcie jakies pomysly na 80 ur dla babci, max do 100zl.

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...