Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Gdańsk.
Udało mi się dodzwonić na bezpłatną infolinię.
Wniosek składałam osobiście 1/04.
Decyzją jest podpisana, zostanie wysłana listem zwykłym.
Wypłata wkrótce (środa lub piątek, lub poniedziałek).
Tylko za kwiecień.
Za maj po 25/05.
W kolejne miesiące też zawsze po 25.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A teraz ja się wypowiem :-). Właśnie dzwoniłam do UM w Gdyni z zapytaniem czy mój wniosek rozpatrzony czy jeszcze nie. Miła Pani powiedziała, że jest ochrona danych osobowych i tylko osobiście mogłaby mi udzielić takiej informacji. Przy okazji wspomniała, że są cały czas na etapie rozpatrywania wniosków z 1 kwietnia :D :D :D. No ale jeśli ktoś składał do 15 kwietnia i pobiera u nich rodzinne to są to najprostsze wnioski bo nie muszą sobie ściągać, żadnych dokumentów dodatkowych i takie osoby mogą (ale nie muszą) być wciągnięte na listę płac pod koniec tego miesiąca. Mi się nie spieszy co prawda ale z ciekawości czytając Wasze wpisy zadzwoniłam sama do nich. Miłego dnia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam w Gdyni na 3 dzieci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Gdyni czy w Gdańsku skladalas? Ja dodatkowo skladalam na 2 dzieci to dłużej im to zejdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia przez bank
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też składałam wniosek osobiście 19 kwietnia i do tej pory ani decyzji ani kasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajcie spokój a tak się chwalą na stronie urzędu miasta ze już tyle osobą wyplacili, w takim tempie to do grudnia nie doczekamy się ani decyzji ani kasy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak urząd wypłaca dopiero z 1 kwietnia to ja sobie jeszcze długo poczekam skladalam 19 kwietnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja 1.04 składałam wniosek przez bank. Nie mam ani decyzji, ani pieniędzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ami składałaś w Gdańsku czy w Gdyni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu jedna z pan pisała że 19 mają być przelewy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składany przez BZWBK 1.04. (Gdańsk).
Przelew za kwiecień wpłynął wczoraj. Decyzji jeszcze nie było.

Listem zwykłym, w decyzji jest napisane że między 10 a 15 każdego miesiąca. Dzisiaj zadzwoniłam żeby się dowiedzieć czy będą jeszcze w tym miesiącu jakieś transze, i Pani powiedziała , że pod koniec miesiąca będą jeszcze wysyłać pieniążki, i skoro mam decyzje to pieniądze pojawią się w najbliższej transzy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie to polskie.. zawiść, zazdrość.. a nawet gdybym miała znajomości w sądzie, bogatego faceta, czy sr*ła pieniędzmi, to co? polska mentalność!
Jak tu z Wami konstruktywnie rozmawiać? bez obrażania innych, oceniania... przykre, że to największa i najgorsza cecha człowieka....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również dziś donosiłam brakujący dokument w Gdańsku i mi Pani powiedziała, że jest duża liczba wniosków i nie wie kiedy otrzymam pieniądze:(

Do Ami - decyzja przyszła listem poleconym czy zwykłym, tam nie jest napisane kiedy będą płacić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wniosek zlozylam 1 kwietnia przez bank, wczoraj przyszla decyzja poczta, a kaski nadal nie ma :) gdynia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

3500zl jest na dwoje dzieci, nie na każde. Ojciec dzieci sam zadeklarował taka kwotę, sąd tylko wydał klauzulę wykonalności. Alimenty wpływają na konto dopiero od lutego b.r. w kwocie 500zl.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ładnie Gdańsk wypłaca co 3 dni a Gdynia na 10 i koniec
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To masz niezłe znajomości w sądzie albo bardzo bogatego ojca dzieci, poza tym Ty wydajesz 7000zł na dzieci????
z doświadczenia wiem,że ciężko w gdańsku uzyskać więcej niż 600zł na dziecko, bo cięzko udokumentować 1200zł wydatku na dziecko a sąd zawsze wydatki dzieli na 2, bo każdy z rodziców ma taki sam obowiązek łożenia na utrzymanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

firanki przez internet??? (17 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?