Szukam porządnej firmy, która wyposaży mi restaurację, a konkretniej kuchnię (z salą dam sobie spokojnie radę, ale właśnie kuchnia mnie przeraża :)). Mieszkam i otwieram restaurację w Gdańsku.
00
Re: Wyposażenie kuchni w restauracji
~piotrek
(11 lat temu)
Mi wyposażała kuchnię w barze firma Tanake, bardzo dobrze się spisali, i co najważniejsze nie zawracali mi głowy głupotami, na początku uzgodniliśmy czego oczekuję, przedstawili cały kosztorys i tyle. ;) Urządzenia są porządne, ich ustawienie naprawdę ułatwia pracę w kuchni, także robią wszystko z głową.
01
~andrzej
(11 lat temu)
Mi co prawda Tanake nie wyposażała kuchni w barze, ale zamawiam od nich co jakiś czas sprzęt - i w tej kwestii mogę się wypowiedzieć - sprzęt jest bardzo dobrej jakości, a trochę stażu w prowadzeniu restauracji już mam, jest bardzo trwały.
01
~początkująca
(11 lat temu)
polecam profesjonalne noże Global najtaniej u dystrybutora!!!
nawet w master chef gordona były uzywane
00
~krzysiek359
(11 lat temu)
Wykonywali u mnie projekt kuchni przeszło rok temu i nie miałem do ich pracy żadnych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie - jak najbardziej brali moje uwagi pod uwagę i każdą opcję ze mną przedyskutowywali, jednoczesnie tłumacząc dlaczego lepiej tak, a nie inaczej - kompletnemu laikowi taka pomoc jest na wagę złota. Sprzęt jest porządny jakościowo, używam już tyle czasu w kuchni na pełnych obrotach, i wszystko jest ok, też co jakiś czas domawiam od nich drobne rzeczy.
00
~Mariusz Szygłowski
(11 lat temu)
W moim przypadku firma Tanake zajmowała się wyposażeniem kuchni w mojej restauracji. Wszystko na wysokim poziomie. Wiadomo, cenowo mogłem znaleźć tańsze firmy, ale jednak dla mnie liczyła się jakoś produktów, a po zrobieniu rozeznania w branży, to właśnie ta firma słynie z dobrej jakości swoich produktów.
01
~krzysiek
(10 lat temu)
Widzę, że o Tanake większosć pozytywnych opinii... Sam się obecnie zastanawiam nad wyborem właśnie ich jeżeli chodzi o wyposażenie kuchni, i chyba się na nich zdecyduję - mają solidny sprzęt z tego co czytam.
Sprawdź sobie jeszcze ofertę http://witeks.pl/
Mają tam bogaty asortyment do wyposażenia restauracji w różnego rodzaju ceramikę, kryształy, szkło, sztućce, zegary i masę innych elementów użytkowo-dekoracyjnych...
00
~Jacek
(10 lat temu)
Ja polecam firme Hot-Gastro. Zbieralismy oferty z roznych firm, ale tylko tu zwrocili mi uwage na blad w projekcie, umoczylibysmy sporo kasy gdyby nie ta firma. Zaplecze wyposazali mi w calosci, szybko i sprawnie i mimo uplywu 2 lat nie bylo zadnej awarii. Wspolprace nadal utrzymuje, bo mam juz do nich zaufanie.
00
~Buniek
(10 lat temu)
wyposażałem kuchnię i bar z pomocą firmy Szron z Łodzi. Wcześniej przedstawiałem ofertę na zapotrzebowanie, dostępne środki jakimi dysponuję oraz termin kiedy planuję otworzyć lokal różnym firmom w całej Polsce. Tylko oni spełniali moje oczekiwania. Inne firmy miały sprzęt ale np. był sporo droższy. Niektóre ze sprzętów zdecydowałem się wziąć w leasing dzięki temu nie musiałem wydawać naraz ogromnej sumy pieniędzy. W przypadku jakichkolwiek problemów serwis reagował szybko.
00
~M.Stelmach
(10 lat temu)
Jak dla mnie pryw w branzy wyposażania gastronomii wiedzie Fabryka Maszyn Gastronomicznych GORT http://www.gort.pl/
Nie przepłacam u dystrybutorów a oni zrobią praktycznie wszystko z ważniejszych maszyn , mam od nich całą linię wydawczą, urządzenia grzewcze i chłodnicze i obsługa kuchni bardzo z nich zadowolona