Wyprawa w Tatry
Nigdy nie miałam okazji być w Tatrach, w ostatnim czasie uznałam, że jednak trzeba to zmienić Wędrowałam po Bieszczadach, Sudetach, Karkonoszach - jakaś kondycja więc jest, natomiast czasami (trudno ocenić kiedy, bo nie uruchamia się to zawsze, a czasami w naprawdę dziwnych miejscach) większa ekspozycja mnie paraliżuje. Planujemy z mężem pojechać na 4 dni, marzy nam się nocowanie w schroniskach, raczej nie na kwaterach. W związku z tym mam kilka pytań:
1) jaki termin bardziej polecacie maj/czerwiec/wrzesień? A może już kwiecień? Wysoki sezon chcemy odpuścić, a jadąc pierwszy raz wolimy nie ładować się od razu w zimowe Tatry - to jednak inna bajka.
2) czy możecie polecić jakąś trasę dla w miarę doświadczonych piechurów, (ale jednak taką gdzie nie będzie zbyt wiele ekspozycji) z uwzględnieniem noclegów w schroniskach?
Ewentualne uwagi chętnie przyjmę
1) jaki termin bardziej polecacie maj/czerwiec/wrzesień? A może już kwiecień? Wysoki sezon chcemy odpuścić, a jadąc pierwszy raz wolimy nie ładować się od razu w zimowe Tatry - to jednak inna bajka.
2) czy możecie polecić jakąś trasę dla w miarę doświadczonych piechurów, (ale jednak taką gdzie nie będzie zbyt wiele ekspozycji) z uwzględnieniem noclegów w schroniskach?
Ewentualne uwagi chętnie przyjmę