Wyprawka na kliniczną

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Witam jestem w 38 tygodniu ciąży i zamierzam rodzić na klinicznej. Torba spakowana ale nie jestem pewna, czy za dużo nie wzięłam :/ Bardzo proszę o informację co kliniczna oferuje czego brać nie trzeba:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wyprawka na kliniczną

z tego co pamietam (rodzilam 1.5 roku temu) to dla mam dawali tabletki przeciwbolowe po cc, a dla dzieci cos tam do mycia pepuszka bylo, jakis plyn do kapieli (bo kapie pielegniarka pod kranem) hmmm i to tyle chyba a co uwazasz ze moze niepotrzebnie bierzesz? napisz to moze mnie olsni czy to dawali czy nie:)

witaj, wczoraj bylam na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia które prowadzila polozna z klinicznej. Mowila zeby zabrac ze sobą 3 torby, jedna na porodówkę: recznik, koszula do porodu, woda niegazowana do picia, klapki pod prysznic, szlafrok i cos do zjedzenia po porodzie. Druga torba na oddział: koszule albo piżamy do karmienia, jednorazowe majtki siateczkowe, podklady poporodowe 3 paczki, kapcie, skarpetki, przybory toaletowe, reczniki, reczniki jednorazowe, papier toaletowy, kobek + sztucce, stanik do karmienia i LAKTATOR. Dla malucha 3 zmiany bielizny do wyboru, czapeczka, skarpetki, 3 pieluchy tetrowe, pampersy 40 szt., rożek albo kocyk, chusteczki nawilżane, krem do pupy np bepanthen, recznik dla malucha. Dla Ojca dziecka fartuch i obuwie ochronne, picie i jedzenie. I ostatnia torba na wyjscie ze szpitala: w zimie kombinezon + ciepla czapka, pielucha tetrowa na twarz, fotelik samochodowy oraz odziez i obuwie dla mamy :) i to wsio

mówiła zeby nie brać zadnych plynów do kąpieli bo maluszka dopiero kąpią w drugiej dobie zycia i to tylko wodą.

jężeli czegoś nie weźmiesz dla dziecka - to mają w szpitalu - ubranka, pieluszki jednorazowe, kremy, duży wybór mleka.

Inne tematy z forum

Sklep rybny (8 odpowiedzi)

cześć, szukam w pruszczu sklepu ze świeżymi rybami. jest jeszcze gdzieś coś takiego?

Sikorskiego 36 (76 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka...