Wysoka goraczka u dziecka/wirus

Cześć. Piszę ponieważ może któraś z Was miala taka sytuację. Moje dziecko(3 lata) od środy goraczkuje. Jest to bardzo wysoka temperatura, 39-40 stopni. W środę i czwartek była co 4h ale od wczoraj przerwa między goraczkami się wydłuża. Dzisiaj miala po 8 i kolejna przyszła nagle z okrutnymi dreszczami o 18. Strasznie mnie to wszystko martwi. To już jednak 4 dzien. Oczywiście cale przedszkole chore ale jestem przerażona. Oczywiście pytalam juz 2 lekarzy i stwierdzili wirusa, trzeba przetrwać. Czy Wasze dzieci tez tak wysoko gorączkują? Jak im pomagacie oprócz podania leku? U nas goraczka rośnie nagle i spada dopiero po 1.5h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Córka mojej koleżanki miała gorączkę prawie 40 stopni. I wokół dużo dzieci też podobnie choruje. Taki wirus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oprócz leków trzeba robić chłodne okłady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osłonowo podaje się antybiotyk ,małe dziecko nie radzi sobie z chorobą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

rehabilitacja NFZ (20 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...

Nerwica i depresja - jak wyjść z tego stanu ??? (408 odpowiedzi)

Witam, Czy są osoby na forum,które zmagają lub zmagały się z nerwicą i depresją ???? Jak...