ZDECYDOWANIE ODRADZAM
BARDZO NIEPROFESJONALNE PODEJŚCIE!!! Dr Folwarski ma dobre podejście do małych dzieci (jest dla nich miły i bada dzieci delikatnie), ale niestety na tym jego plusy się kończą. Niechętnie dzieli się z rodzicem diagnozą, jest małomówny, ogranicza się do przepisania lekarstw (kilka razy zdarzyło się, że przepisał mojemu nastoletniemu dziecku silne antybiotyki z grupy, na którą moje dziecko było mocno uczulone, o czym doktor wiedział, ale widocznie zapomniał, a nie kwapił się zajrzeć do karty pacjenta, w której było to WYRAŹNIE zaznaczone. Doktor polega jedynie na swoich oględzinach pacjenta, byliśmy jego pacjentami przez kilka lat, nigdy sam z siebie nie zalecał żadnych dodatkowych badań specjalistycznych, a z czasem, po wizycie u innego lekarza i zrobieniu badań okazało się, że choroba jest przewlekła i wymaga długoletniego leczenia pod opieką specjalisty ... Doktor często jest małomówny, niechętnie informuje rodzica o diagnozie, przy nawracających i częstych infekcjach dolnych dróg oddechowych przepisywał zawsze te same antybiotyki, które nie pomagały, jedynie mocno osłabiały cały organizm. Mam nadzieję, że podejście tego "lekarza" się zmieni, bo wszystkim życzę zdrowia