ZOO Karina Chełm - odradzam !!!
w ZOO Karina w Galerii Chełm zwierzęta są źle traktowane. Dokładnie mowa o króliczkach. Maluchy trzymane są w szklanych akwariach, tylko na trocinach, bez sianka !!!! A przecież to jest ich podstawowy pokarm. Zwróciłam sprzedawcy uwagę, że królik nie ma sianka, to zdziwiony powiedział, że przekaże koleżance, żeby mu podała (czemu sam tego nie zrobił od razu??). Zaufałam i opuściłam sklep. Jednak na drugi dzień wróciłam tam znowu i niestety sytuacja się nie zmieniła !!
Rodzice kupujący królika dziecku, widząc w jakich warunkach trzymany jest on w sklepie, możliwe że takie same warunki przeniosą do domu, no bo przecież w sklepie "jakoś sobie radził".
Jestem oburzona takim traktowaniem zwierząt i zdecydowanie przeciwna ich sprzedaży w marketach - narażone na hałas, okrutne oświetlenie od którego ludzi boli głowa a co dopiero takie małe stworzenia.
Rodzice kupujący królika dziecku, widząc w jakich warunkach trzymany jest on w sklepie, możliwe że takie same warunki przeniosą do domu, no bo przecież w sklepie "jakoś sobie radził".
Jestem oburzona takim traktowaniem zwierząt i zdecydowanie przeciwna ich sprzedaży w marketach - narażone na hałas, okrutne oświetlenie od którego ludzi boli głowa a co dopiero takie małe stworzenia.