"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej"

Opinie do artykułu: \"Za segregowanie śmieci zapłacę więcej\".

Pan Mirosław z Gdyni wyliczył, że segregacja śmieci mu się nie opłaca, bo za dzierżawę pojemników do surowców w sumie zapłaci więcej niż gdyby wrzucał wszystko do jednego kubła. - Nikt nikomu nie każe płacić za wynajem, a worki na surowce są w Gdyni za darmo - ripostują urzędnicy.Pan Mirosław mieszka w domu jednorodzinnym i według stawki powierzchniowej za nieposegregowane śmieci miał płacić 58 zł miesięcznie. W jego przypadku dochodzi jeszcze koszt dzierżawy pojemnika - to kolejne 8 zł, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tusk i Kaczyński to identyczni populiści...
a lemingiem jest każdy kto myśli ze ktoś (polityk) za niego cokolwiek zrobi ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

BZDURY!!! OBYWATEL PŁACI A GMINA SIĘ CIESZY!

Ustawa do d... to i jest bałagan. Każda gmina w dobrze wcześniej przygotowanej ustawie powinna mieć obowiazek zbudowania sortowni - zatrudnić ludzi (zmniejszyć bezrobocie) i dopiero dawać pojemniki!!! Kto za recykling zarabia? - gmina! To dlaczego to takie drogie? Głupi przykład? Wynająłem worek na gruz - Panie co wrzucać? Wszystko - byle nie azbest! Jaka segregacje?! Durne Państwo złodziei to i durna ustawa!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ci z domków, najczęściej wywozili swoje śmieci do śmietników ogólnodostępnych na osiedlach, albo do lasów. Ci z bloków nie mieli takich ułańskich fantazji. Nadto, kto Tobie każe mieszkać w domku i lamentować, a teraz -typowy polaku- zacierać ręce z radości. Ja dla przykładu jeżdżę autem, które wciąga 15l/100km i nie czekam (jak ty), aby dołożyli 2zł za litr paliwa tym, którzy jeżdżą mało paliwożernym samochodem, ...aby pokrzyczeć, że "w końcu coś się wyrówna". Luksus kosztuje, a darmowych obiadków niestety nie ma. Zrozum to i nie rób siary. Do roboty "bidoku z domku po babci" i będzie na opłacenie wywozu własnych śmieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nareszcie sie wyrowna

Ja do 1. lipca w domku płaciłem 180 zl miesięcznie za 4 osoby za 2 śmietniki po 120 litrów, bo jak mi się nie zmieściło w śmietniku to mi Sanipor nie zabrał, wiec musiałem mieć dwa, a w bloku nie miało znaczenia ile kto śmieci produkował, płacił grosze od głowy i reszta go nie obchodziła, a to ze ktoś mieszka w domku, to nie znaczy, ze leży na kasie. Nareszcie ci z domków nie będą musieli płacić za tych w blokach.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

skoro nie zdążyli ktoś musi ponieść realne konsekwencje??. Oczywiście jakiś głupawy urzędnik czemu my mieszkańcy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem przeciw każde segregacji !!!!!!!!!!!!!w tym śmieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a mi podnieśli czynsz o 10 zł tłumacząc podwyżkę

ustawą śmieciową, ale ja siepytam czy w tej ustawie było coś o podwyżce dot mojego mieszkania ?? śmieci segreguję odkąd pamiętam na papier, plastik, szkło i reszta syfu. Nic się w moim gospodarstwie nie zmieniło od lat nie produkuję więcej śmieci, jedzenia nie wyrzucam kupuję tyle ile potrzeba, to ja się pytam: dlaczego nas legalnie okradacie ??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

z mokrych wysypisko uzyskuje biogaz

szybszy rozkład więcej biogazu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

felek

Mieszkam w domku jednorodzinnym. Teraz za segregowane śmieci będę płacił 3 x więcej. Pytam się zatem dlaczego? Gdzie logika, gdzie sens?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do kitu ta ustawa ...

Mieszkam sam i zbieram jeden worek niesegregowanych przez dwa tygodnie. Segregowanych będę zbierał przez dwa miesiące. I hodował karaluchy. Niech się Spółdzielnia martwi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

w końcu tak działa kryterium najniższej ceny przy wyborze wykonawcy

urzędnik zasłoni sie przepisami, ale takim efektem powinien zainteresować się prokurator
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Płaciłem 9,50zł, za nieposegregowane

Teraz ok. 30zł za to, że wykonam pracę "za kogoś", czyli posegreguję. Do tego zużyję więcej worków, wody, czasu, etc. Na tej Ustawie skorzysta każdy, poza szarym obywatelem!

Urzędasy, p....cie się i sami sobie segregujcie na wysypisku! Stać mnie, aby jeszcze dopłacić wam 10zł, a i tak paradoksalnie na tej decyzji zarobię!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli jesteś z Gdańska, a tampon jest zużyty to wyrzucasz do mokrych, jesli jeszcze nie zuzyty- do suchych;jesli jestes z Gdyni, to suche i mokre tampony do zmieszanych; jeslis z Sopotu- to nie wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ssssssmieciiiiiiii........

ja zaplace 500% wiecej, z oplaty niecale 10 zeta, teraz prawie 50 zet !!! Hurra !!! Kazdy pojdzie glosowac na PO !!!! A p. Budyn wybiera sie do Parlamentu Europejskiego, bo chyba nie wierzy, ze go jeszcze ktos zechce wybrac !!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Minusy to chyba dostałem za karę, że złożyłem deklarację na czas, przeczytałem kto wygrał przetarg, zadzwoniłem pod podany numer i wszystko załatwiłem na czas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja nie kumam, co ma powierzchnia mieszkania do ilości wyprodukowanych w nim śmieci???

To dopiero jest debilne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIE KUMAM takiej "segregacji" na suche i mokre śmieci

Rozumiem, segregować tradycyjnie - szkoło, papier, plastik, elektrośmieci i odpadki z gospodarstwa, moge mieć kilka pojemników na różne śmieci, byle było je gdzie potem wrzucić (w Oliwie NIE MA ani jednego miejsca, gdzie mogę wrzucić tak segregowane odpady!!!), ale obecne wymysły uważam za skrajnie debilne i kretyńskie. Kolejny bzdurny przepis.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1