Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

Kurcze jak on taki nawalony ciągle chodzi to pewnie nie pamięta dnia wczorajszego a co dopiero to co się działo 2 tygodnie temu. No chyba, że on jest sprawcą to powinien pamiętać.

Coś się rozwiązuje. Jest ręcznik i jest facet z ręcznikiem ;) Teraz będzie możliwość powiązania jego z tym znalezionym ręcznikiem.
Coś mam przeczucie, że facet okaże się niewinny, choć nie ukrywam, że w życiu bym nie wpadła na to, że to może być osoba bezdomna

Jak był nawalony jak dzwonek, to wątpie zeby coś pamietał... ale może... trzeba czekać.

no to czekamy na dalsze informacje... i na Iwone całą i zdrową.

bezdomny, nawalony kurcze a wyglądał na wczasowicza

mają tego faceta
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8206027,Mezczyzna__ktory_szedl_za_Iwona_juz_w_rekach_policji.html

nowe wieści:
http://www.radio.gdansk.pl/?a=news&id=54018

To może trochę informacji z innego źródła:
http://www.grspck.pl/

i na bieżąco wrzucane jest info na FB:
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/GRS-PCK-TROJMIASTO/111472092218278?v=wall

Mamy najlepszego w Polsce psa i jeśli on nic nie znajdzie, to znaczy, że w WYZNACZONYM miejscu nic nie ma. Psy policyjne nawet się nie umywają :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety sprawy zaginionych osób maja na ogól więcej pytan niz odpowiedzi.. W glowie sie nie miesci, ze ktos moze zniknac tak bez sladu...

Dla rodziny dramat bo z jednej strony dopoki nie znajdzie sie ciała to jest nadzieje, ze dana osoba zyje, a z drugiej strony skoro zyje to co musi sie dziać, ze nie może sie odezwac, zadzwonic....
Są tez pewnie przypadki, ze po prostu nie chce sie odezwac....
Nie chce sobie nawet wyobrazac co musi czuc Jej rodzina....

A wypisywanie teori spiskowych dotyczących zaginięcia, wirtualne oskarzanie... no litości...

Ktos pytał o Patryka
http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Tajemnicze-zaginiecie-Patryka-Palczynskiego,wid,12531102,wiadomosc.html?ticaid=5aa1e

Wiecie co... Mi tez wydaje się dziwne, że nie ma po niej sladu nawet najmniejszego...

Może być tak, że dawno za granicą siedzi w jakimś burdelu.

Ktoś po prostu skorzystał z okazji albo tam polują na takie dziewczyny.
Nawet nie wiecie ile takich samotnych łazi po imprezie po plazy- nie raz widziałam jak sama imprezowałam...

Jedno co dobre w tym wszystkim to że zajmuje się tym Rutkowski i że policja jest na w miarę wysokim poziomie zawodowym.

A to że nic nie wiemy jest pewnie dla dobra sledztwa. I niech tak zostanie do czasu aż bedą pozytywne wieści o jej zaginięciu.

Mi się nie wydaje, żeby był ktoś tak odważy i głupi i podrzucić zaspermiony ręcznik. Wiadomo, że ludzie i policja ją szukają i co ktoś tak sobie pójdzie i podrzuci ręcznik ale z czyją spermą- ze swoją? Przecież głupi tylko nie wie,że można bardzo łatwo wpaść.
Ręcznik pewnie jest tego kolesia i też mi się wydaje, że on jest lekko rudawy. Ale czy ten koleś ma coś wspólnego z Iwoną tego nie wiemy! Może koleś lubi sobie czasem wyjść o 3.00 na plaże pobrandzlować się i wykąpać w zatoce- w końcu pewnie miał wakacje bo na lokalnego to raczej nie wyglądał.
Ehhh sama już nie wiem.
Zresztą jak by był nie winny to czemu jeszcze się nie zgłosił na Policje? Cała Polska o tym trąbi.

dziewczyny z koleżankami w pracy też śledzimy i czekamy na wieści co z Iwoną.
Próbowałam obejrzeć w necie ten reportaż w Interwencji ale mi się nie odpala, wy też tak macie?

Z tych wszystkich postów niezła książka kryminalna by powstała;))

że on się nie zgłasza to jeszcze mogę zrozumieć nawet jak jest nie winny (może się bać że i tak go w to w robią) ale przecież na pewno go ktos rozpoznał np ze znajomych, sąsiadów czy rodziny i nikt go nie ujawnił do tej pory, szok. wiem że ludzie się boją ale przecież to chodzi o czyjeś życie a nie np kradzież samochodu.

Ale wy macie fantazje hehehe.. Pewnie jej znajomi trzymają ją w bunkrze hehehe

Wierzcie mi, że dzieciaki w tym wieku mają naprawdę mega głupie pomysły, dziewuchy są często pofochowane i zazdrosne o ładniejsze od nich koleżanki oraz o facetów ii mają przeróżne głupie pomysły. Myślę że jej znajomi wiedzą znacznie więcej na temat tego zaginięcia niż ktokolwiek. Zapewne teraz bardzo "pomagają" w jej znalezieniu itp., udają że bardzo się angażują i w ogóle, a w rzeczywistości zastanawiają się, co z tym fantem zrobić, czy lepiej ją wypuścić żywą i narażać się na to, że prawda o nich wyjdzie na jaw, czy może lepiej jednak ją zamordować i ciało schować, bo wtedy jest szansa, że być może nigdy prawda nie wyjdzie na jaw:( Podejrzewam że z tym ręcznikiem to jakiś dzieciak wpadł na pomysł wkopania kogoś, zobaczył że głównym podejrzanym jest jakiś gość idący za nią i stwierdził, że może motyw ręcznika ze spermą byłby dobry..nie wierzę, że przeczesując wcześniej ten teren policja nie wpadłaby na trop tego ręcznika :)

Po pierwsze jak znajdą faceta to pobiorą od niego DNA i samo się okaże czy jest winny czy nie. Mi się też wydaje że jest winny. Media w cały kraju ogłaszają jej zaginięcie,nie wierze że przez 2 tyg nie oglądał wiadomości czy nie korzystał z netu. Widział i nawiał,bo jest winny. Proste. A gdyby był taki niewinny to już dawno dla spokojności swojej i ludzi poszedłby zeznać i byłby wykluczony,co na pewno media by ogłosiły.

Moja wizja jest taka : Z tym ręcznikiem to ściema, myślę że ktoś chciał go wrobić, facet na bank nie byłby takim kretynem, żeby tak skutecznie ukryć dziewczynę, a zapomniałby o ręczniku w dodatku z własną spermą. Mi się wydaje, że na Iwonę pod domem czekał samochód z jakimś jej znajomym np. z imprezy itp. i po prostu tam wsiadła i tyle. Nie wierzę, że ktoś ją napadł na deptaku lub plaży, bo jakby niby zaciągnął jej ciało do samochodu skoro tam przewijało się tyle osób? Jak dla mnie to jej znajomi coś mi podpadają, bo w programie "Interwencja" strasznie uciekali wzrokiem i nie patrzyli w oczy osobie przeprowadzającej z nimi wywiad, sprawiali wrażenie jakby coś więcej wiedzieli o tej sprawie itp. Moja wizja jest taka: NA IMPREZIE IWONA SIĘ POKŁÓCIŁA Z ZAZDROSNĄ O NIĄ KOLEŻANKĄ O SWOJEGO FACETA, WYZWAŁA JĄ I POSZŁA DO DOMU. TAMTA KOLEŻANKA MOGŁA POKŁÓCIĆ SIĘ O NIĄ RÓWNIEŻ ZE SWOIM FACETEM I W ZŁOŚCI POWIEDZIAŁA DO NIEGO: JAK MNIE KOCHASZ, TO JEDŹ I ZRÓB COŚ JEJ, BO JEŚLI TEGO NIE ZROBISZ, TO ZNACZY, ŻE JĄ KOCHASZ BARDZIEJ ODE MNIE. I tamten pojechał sam lub z jakimś kumplem i niedaleko domu na nią czekał i Iwona po prostu wsiadła pogadać lub coś takiego, a tamci ją wywieźli. Być może chcieli ją wypuścić itp.,ale zauważyli, że wokół tego zrobiło się za dużo szumu i pewnie ją gdzieś przetrzymują. Mam tylko nadzieję, że donoszą jej jedzenie i picie... taka jest moja osobista wizja. Na plaży ani na deptaku raczej nikt by jej nie napadł, bo za dużo ludzi się tam przewijało, poza tym było widno i ciężko byłoby komuś zaciągnąć ciało. Myślę, że ona musiała wsiąść sama do czyjegoś samochodu lub pójść z jakimś znajomym do czyjegoś domu, dlatego nie ma świadków i nikt nie widział niczego niepokojącego..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja na pewno robi swoje,tylko tego nie nagłaśniaja i bardzo dobrze!! Im więcej bedą podawać do opini publicznej tym lepiej dla potencjalnego sprawcy.

Im więcej faktów wyjdzie tym większe mniejsze szanse na złapanie tego,który za tym stoi.

Koleś z ręcznikiem winny,niewinny dobrze by było żeby się znalazł-może by wniósł coś do sprawy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...