Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

Mi tez wydaje się że to Iwona jest na obu nagraniach...

Co do tych chłopców przy wejściu... Zgodze się że również zdarza mi się spojrzeć . Jedna, dwie,trzy osoby... Ale wszyscy czterej? Moim zdaniem to nie przypadek....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też uważam że to ta sama osoba, jakośc tych nagran nie jest najlepsza wiec tez dokładnie nie bedzie widac pasków na jej koszulce

to prawda czlowiek doszukuje sie rzeczy ktore kompletnie moga byc niezwiazane z ta dziewczyny.

ten mężczyzna idący za nią, no cóż jest lato, było cieplo moze byl na kacu i mial ochote wyjsc sobie z recznikiem i pojsc sie wykapac .

a ci 4 chłopcy ......... hm... ja zawsze jak przechodze obok wejscia na plaze to wpatrze w strone morza i wcale nie oznacza to ze kogos tam widze czy ze cos sie tam dzieje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi się też wydaje, że to ta sama Iwona ale człowiek to już się doszukuje różnych rzeczy.

moim zdaniem to ta sama dziewczyna. A niby ramiaczko to raczej pasek torebki przewieszonej na skos . Oczywiscie kazdy z nas moze to widziec innaczej , bo jakosc nagrania z tej kamery przy sanatorium jest bardzo kiepska.

kopiuję
"W chwili zaginięcia Iwona była ubrana w bluzkę w biało-granatowe pasy, granatową krótką spódniczkę z podniesionym stanem. Na obrazie z kamery widać, że idzie boso, a w lewej ręce trzyma szpilki."

chyba mowila ze miala biala w granatowe paski...hmmm wtedy na takim monitoringu obraz moze sie roznic. dla mnie to ta sama osoba

nie chce nikogo obwiniac, ale ten koles ma zakasane rekawy jakby mial sie brac do roboty

ehehe, jasne, zmieniła sobie bluzke 20 minut poxniej:)

Dobre!..

Na monitoringach jest godzina dokładna, nie trzeba snuc podejrzeń, że się gdzieś przebrała.

Fakt, może ta kamera trochę fałszować, ale matka mówi o granatowej bluzce, a na 2 nagraniu ma ewidentnie biała;/

Ania zauważ jeszcze, że na monitoringu pierwszym wydaje mi się, że bluzka jest na ramiączka. Tak mi się wydaje! Kamera jest czarno-biała wiec można się pomylić.

ja tez mam zle przeczucie ;/

a jesli chodzi o bluzeczke, to zawsze mogla sobie zmienic na inna gdzies w knajpie albo u kumpeli. przeciez to jak wyjdzie z domu wcale nie oznacza,ze w tym samym bedzie na imprezie prawda

tyo nagranie drugie, z tym facetem.

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8187649,Nowe_zdjecia_Iwony_z_monitoringu__Ktos_za_nia_szedl.html

Ale obejrzyjcie dwa nagrania- to zupełnie dwie inne dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!
Inaczej ubrane!
Matka potwierdziła, że na 1 nagraniu:
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12516115,wiadomosc.html

to jej corka, w grnatowej bluzce.

A na 2 nagraniu, gdzie jest ten podejrzany Wam facet, to inna dziewczyna, w białej bluzce.

Generalnie nie wydaje mi się, że z niego był by taki kozak, żeby coś wyrabiać w takim miejscu gdzie było sporo ludzi. Zresztą do końca nie byłaby taka pewna, że ona na tą plaże weszła, nie mamy pewności. Skoro on się zataczał to nawet ciężko mu byłoby biec po plaży. Analizuje nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten koleś wyglada podejrzanie;(( mam złe przeczucia;-(

tak blisko do domu miała :/ dla mnie odcinek między Bacówką a molo na Zaspie był zawsze nie ciekawy wieczorami i w nocy tam zawsze pusto, a ten facet na prawdę dziwny :/

A wogole to na bank oni coś widzieli albo słyszeli ze się wszyscy obrócili ale co tam ...znieczulica spojrzeli poszli dalej. Trzeba by było ich znalesc i zapytac gdyby sprawa była bardziej nagłosniona to może sami by się zgłosili.
No i niestety chyba trzeba by było dokładnie przeszukac wydmy koło tego wejsca na plaże bo w ciągu dnia napewno jej nie ciągnał nigdzie bo wszedzie pełno ludzi a tam lasek piasek miejsce jak znalazł.
A ciekawe czy jest ujecie z jakiejs innej kamery gdzie on wychodzi i o której?
Bo na chłopski rozum powinien wyjsc tym samym miejscem co wchodził... pojsc wykąpac się i wracac

Mama Iwony wynajęła też detektywa Krzysztofa Rutkowskiego. Ten po kilku dniach znalazł trop. Kamery przemysłowe przy ul. Grunwaldzkiej 8 w Sopocie zarejestrowały Iwonę. Była sobota godzina 3.07. Wyraźnie widać idącą ulicą średniego wzrostu blondynkę. W chwili zaginięcia Iwona była ubrana w bluzkę w biało-granatowe pasy, granatową krótką spódniczkę z podniesionym stanem. Na obrazie z kamery widać, że idzie boso, a w lewej ręce trzyma szpilki.

to fragment z trojmiasta.

Dziewczyny mi ten facet z ręcznikiem też wygląda podejrzanie, widać że podąża za nią szybkim krokiem i po jej prawdopodobnym zejściu na plażę tak jakby rozgląda się wokół, czy nikt nie zwrócił na niego uwagi..Powinni w zbliżeniu zrobić jemu zdjęcie i rozwiesić w całym trójmieście, żeby się zgłosił się na policję. Ja jestem na 99 % pewna, że ona zeszła wtedy na plażę ( czyli 63 wejście). Też zastanawiają mnie ci czterej chłopacy którzy w 6:40 minucie wszyscy w tym samym momencie spojrzeli się na to wejście, wydaje mi się, że coś tam musiało się jednak stać :( Podejrzewam że resztę trasy podążała plażą i że monitoring niczego więcej już nie wychwycił :(

Rzeczywiście- matka opisuje, że miała bialo- granatową bluzkę.
A na tej kamerce z plaży dziewczyna jest w zupełnie białej bluzce.

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...