Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

Ponury, chyba się ździebko zagalopowałeś z tą "sreczką"

Ajeczka pisała, że jest ratownikiem. Jej grupa przeszukiwała las po zaginięciu Iwony.

Żal mi Ciebie chłopie.
Zajmij się sobą, synem i żoną a nie jątrzysz i ubliżasz wszystkim naokoło :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Ajeczka sreczka to kto? Prokurator że coś Haha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak znam życie to pewnie nie przeszukali :(
a może Ajeczka coś wie??

w bliźniaczym wątku pisałam już o tym zbiorniku... że jakoś to się pokrywało z wizją jasnowidza - utwardzona droga - ale nie asfaltowa(deptak do mola), drewniany dom("Ranczo"), zbiornik wodny...

Nie wiem, nie znam materiałów śledztwa.

tak jakoś mi się przypomniało że coś takiego jest tam jak uslysząłm o tym zbiorniku wodnym z wizji jasnowidza

Dorka ten betonowy zbiornik na przeciwko rancza chyba nie został przeszukany :(
Ponury czy się mylę??

Rutkowski nie jest stroną w sprawie, tak więc akt mu nikt nie pokaże. Na szczęście...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Rutkowski_(detektyw)

Z prawem to on jest na "Ty"

W nocy z 22 na 23 lipca 2006 został zatrzymany przez funkcjonariuszy ABW, a następnie tymczasowo aresztowany w związku z podejrzeniem m.in. o pranie brudnych pieniędzy oraz poświadczanie nieprawdy. Został zwolniony w maju 2007 przy zastosowaniu innych środków zapobiegawczych.

W czerwcu 2007 został skazany na karę 1,5 roku pozbawienia wolności przez sąd w Antwerpii za bezprawne zatrzymanie w tym mieście poszukiwanego Polaka.

W listopadzie 2008 przed Sądem Okręgowym w Katowicach rozpoczął się jego proces karny w związku z zarzutami dotyczącymi uczestnictwa w tzw. śląskiej mafii paliwowej.

W maju 2010 do Sądu Rejonowego w Bytomiu wpłynął akt oskarżenia przeciw niemu w sprawie prowadzenia bezprawnej działalności detektywistycznej.

nie chodzi mi o te stawy ale o ten betonowy zbiornik na przeciwko rancza

Stawy sprawdzili wczoraj - nic nie znalezli
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8300262,Poszukiwania_Iwony_Wieczorek_w_parku_Reagana.html

http://www.youtube.com/watch?v=NXjEVv6QBIU
jasnowidz wspomina tu o jakimś nie znanym dla niego zbiornik wodnym z jakimś ogratowaniem a może to to miejsce na przeciwko rancza zaraz przy wejściu na deptak tam jest ogrodzony zbiornik wodny

Nie raz na wniosek tej kobiety diagnozowałam dziecko.

Iwony siostra pracuje w prokuraturze, wiem o tym, bo znam tą kobietę.

Jak dla mnie to on jest pic - na - wodę.

Może i rozwiązał wiele zagadek, ale co on może takiego zrobić więcej.
Myślę, że do grubszych akt, dokumentów to go nawet nie dopuszczą.

15 tys to spora kasa;/

szczerze? jak dla mnie Rutkowski robi wiele szumu wokół swoich poczynań... a Policja działa po cichu...
więc nie upierałabym się, że Rutkowski zrobił więcej...

tylko wszystko robi głośno ;P

Rutkowski bardzo dużo zrobił w porównaniu do Policji, przestań już go oczerniać bo to się robi nudne detektywie:P
Gdyby nie on to Policja pewnie przez dwa tygodnie by nie znalazła nagrań z kamer:) taka prawda mało co robią:/

Potwierdzasz moje wiadomości - rodzina w prokuraturze? To by tłumaczyło wiele.

Poza tym te 15 tyś. dane Rutkowskiemu bym dał na dobrego prawnika. O wiele więcej może zdziałać, zmusić policję i prokuraturę do efektywnego działania, kontrolować postępy przeglądając akta itd.

A Rutkowski? Znalazł w lesie zgniły plecak, lata gdzieś do Ugandy czy do Szwecji, coś tam gada, podpiął laptota i powielił zdjęcia z monitoringu itd. ? Za to tyle kasy? Znalazł wśród znajomych zaginionej policjanta? A to przecież każdy kryminalny by odkrył po kilku dniach pracy 24h.

Ponury podejrzewam, że matka na bieżąco jest informowana o tym, co się dzieje i na jakim etapie jest postępowanie ( tym bardziej, że ma znajomości w prokuraturze). Wkłada ludziom ciemnotę do mózgu, żeby się nie dopytywali jej czy coś więcej wie na ten temat, a jeśli tak, to co takiego itp. Po prostu chciała, żeby dać jej spokój i nie zadawać pytań co i jak, bo i tak dla dobra śledztwa nie powie :)

Cytat z wywiadu z matką: "Dodaje, że prokuratura kontaktuje się z nią, ale dla dobra śledztwa nie jest informowana o szczegółach postępowania."

Co ona ma za prawników? Nie można nie informować jej o szczegółach śledztwa. Żąda na piśmie udostępnienia do wglądu akt i tyle. Prokurator musi jej na to zezwolić, no chyba że podejrzewa samą matkę o związek ze sprawą?! Nie rozumiem kto tej kobiecie coś takiego naopowiadał, że nie może przejrzeć akt?

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8290759,Sprawa_Iwony_Wieczorek__Przeszukac_stawy.html

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...