Zakup łóżeczka - turystyczne, czy drewniane?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Mam pytanie do doświadczonych mam - jakie łóżeczko wybrać - drewniane, czy turystyczne?
Wiem, że na pewno będziemy podróżować, z drugiej strony raczej turystyczne zostanie zakupione do dziadków, gdzie dziecko będzie spedzalo sporo czasu, więc na podróże będzie.
A na co dzień - drewniane jest lepsze? Czy turystyczne jest bezpueczne dla kręgosłupa małego dziecka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zakup łóżeczka - turystyczne, czy drewniane?

Justicia- ja mam drewniane i turtystyczne bo też duzo podróżujemy. Obydwa bardzo się sprawdziły, jednak jesli chciałabyś uzywac turystycznego na co dzień to trzeba kupic materacyk jak do zwykłego bo te co są w zestawie w turystycznym nie nadają się na codzienne spanie, sporadycznie i owszem. Ja uzywałam w domu turystycznego jako kojca :)

Dzięki Nuska. Tak właśnie myślałam, że wtedy dodatkowy materac byłby potrzebny.
U nas dodatkową trudność, bo mamy mieszkanie dwupoziomowe i sypialnia na górze - tam poczatkowo będzie spało z nami dziecko. Potem myślałam, żeby w ciągu dnia przenosić do docelowego pokojuna dole, ale wtedy właśnie byłby konieczmy zakup 2 łóżeczek.
No i niania z podkładka na bezdech będzie jednąa,więc chyba nie ma sensu zmieniać dziecku miejsca spania i kilka razy dziennie przekładać podkładkę...

Ja miałam turystyczne, używane od urodzenia do 2 lat, żadnego dodatkowego materaca nie używałam, jedynie gruby koc, złożony na pół. Dziecko teraz ma 5 lat i żadnych problemów z kręgosłupem ani żadnych innych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przy pierwszym dziecku miałam drewniane w domu a turystyczne na wyjazdy..a przy drugim zrezygnowałam z drewnianego. Mały śpi w turystycznym a jak jedziemy to składamy łóżeczko i zabieramy zw sobą. W domu dodatkowo używam materac taki jak do zwykłego łóżeczka ze szcsebelkami

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...