Chciałam opisać sytuację, która spotkała mnie i męża w sklepie E. Leclerc w Gdańsku. Chcieliśmy zapłacić w kasie rtv-agd za mikser Zelmer (158 zł). Niestety trafiliśmy na kasjerkę robiącą z tym ogromny problem. Na moje pytanie czy możemy u Pani zapłacić za towar.....dostaliśmy odpowiedź NIE BARDZO!!!!! Spytałam dlaczego? Ponieważ nie mam żadnego utargu na kasie i nie chce mi się później rozliczać. Jeżeli państwo chcą u mnie skasować, to tylko kartą. Pech, że tylko mieliśmy przy sobie gotówkę. Na kasach były duże kolejki, podeszłam do POK. Pani poinformowała mnie, że kasa rtv- agd służy do kasowania dużego sprzętu, np. lodówki lub mniejszych rzeczy, które znajdują się za ladą kasy agd. A za mikser tam nie zapłacimy. Jedynie zaproponowała napisanie skargi na pracownicę działu rtv- agd. Było sporo niejasności. Nie chciano wezwać kierownika sklepu. Pytałam o jakąś kartkę, na której znajduje się informacja za co dokładnie można tam zapłacić. Na wszystko dostaliśmy odpowiedź odmowną. Mąż w końcu odłożył mikser na półkę. Wróciliśmy do domu bez sprzętu...
Wizyta w sklepie 29.11.2013 godzina 20.15