Zaopiekujemy się dzieckiem u siebie w domku :)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie :)
Tym razem chcę zareklamować moją teściowa :p

A tak poważnie,wracam do pracy w listopadzie. Moja teściowa do tej pory pracowała jako opiekunka/pielegniarka osób starszych w niemczech. Niestety wiekowi Państwo oboje już niezyją. Dwa lata temu zmarła jej podopieczna, w tym roku jej mąż. Pracowała dla nich 14 lat. Wcześniej zajmowała się dziećmi, również zagranicą.

Czyta dzieciom książki, spiewa piosenki...
Jest ciepłą i kochaną babcią, ma 60 lat ale jest niezwykle energiczna- chyba więcej biega z dziećmi po ogrodzie niż ja :)

Również świetnie gotuje :)

Generalnie jest osoba "ciepło" zajmująca się dziećmi i z całego serca mogę ją polecić.

Mieszkamy w domu jednorodzinnym z dużym ogrodem, w spokojnej części miasta. Niedaleko mamy plac zabaw dla dzieci.

Zostawiam ją z moimi półrocznymi bliźniaczkami ale chętnie przyjmiemy nawet dwójkę dzieci min. 2 letnie (chodzące).

Granica wieku spowodowana jest spacerami - babcia lubi spędzać czas z dziećmi na świezym powietrzu a w razie zmęczenia nóżek dołączy do wózka bliźniaczek Kiddy Board'y- będziemy mieli swoje oczywiście- co pozwoli odpocząć nózkom :)

gdyby któraś z Was była zainteresowana nawet wcześniej- piszcie na mail w profilu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zaopiekujemy się dzieckiem u siebie w domku :)

wybacz,ale jedna osoba do opieki na 4 dzieci? nierealne ... tym bardziej,ze dzieci 2 letnie sa ciekawe swiata,co zrobi ta Pani kiedy jedno dziecko bedzie na zjezdzalni,nastepne na hustawce a maluszki w wozku,placzce..? uwazam,ze obdarowywanie opieka Twoich dzieci jak na osobe w tym wieku to wyzwanie a co tutaj jak jeszcze dojdzie dwoje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba nie widziałaś mojej Teściowej w akcji :)

Kwestia organizacji :)

Dziękuje za opinie ale naprawde nie oczekuje żadnych :)
Dwa maile już otrzymałam więc niektórzy nie uważaja tego za niewykonalne.

Na marginesie, w złobku na 4 dzieci też nie ma 2 osób. No i moje dziewczynki z tych zainteresowanych swiatem a nie płaczących :)

Pozdrawiam :)

bedzie zajmowac sie tylko swoimi wnukami a pozostale dzieci bedzie miala gdzies
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Matko czy wyście oszalały???????
Moja Teściowa jest naprawdę złotym człowiekiem, non stop przyprowadzają do nas dzieci sasiedzi i wszystkie dzieciaki sa traktowane jednakowo. Nigdy nikomu nie zdarzyła się krzywda.

Jezu jak mozna takie rzeczy pisać... Mojej koleżanki mama mając własne dzieci (3) prowadziła baaaaaaaaaaardzo długo domowe przedszkole i była jedna na 8-9 dzieci..... I co, tez traktowała swoje lepiej? Raczej nie. Bywałam tam często.

Nie proszę Was o opinie, naprawde są one mi niepotrzebne :)

Marta daj spoko, nie komentuj tego co pisza. TO jest to o czym ostatnio rozmawialysmy w innym watku , ze forum sie zminia i coraz wiecej lambadziar sie tu wdziera

a ja uważam że to dobry pomysł,
dzieci w grupie lepiej się rozwijają, szybciej uczą codziennych czynności
a w przedszkolu raptem są dwie panie na kilkanaścioro dzieci i jakoś wszystko jest ok.
a jak ktoś sam ma 4-ro dzieci czy to oznacza że któreś są zaniedbane ??
jedynie wiek opiekunki może być dla kogoś problemem, ale miałam przyjemność spotkać teściową MamyMarty i pewne jest to że 60 lat w życiu bym Jej nie dała :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

WASZE KOMENTARZE SĄ ZBĘDNE!!!!!!!!!!!!!
Jeśli nie jesteś zainteresowana to poprostu nie klikaj na wątek!!!!!!!

Z góry dziękujemy za głupie docinki w imieniu autorki wątku :)

buhahhaah
Dzięki dziewczyny :)

chodzi o to ze autorka nie moze sobie poradzić w domowych obowiązkach przez co zatrudnia sprzątaczkę twierdząc ze ma ciężko z bliźniaczkami a sama podrzuca swojejtesciowej dzieci i chce jeszcze na tym zarobić poprzez branie pod opiekę 2 innych dzieci.Szanujswoja mame/tesciowa niech ta kobieta juz w tym wieku odpoczywa a nie ugania za dziecmi(swoje ju wychowala)Nawet mloda osoba nie jest w stanie dac rade 4 dzieci a co dopiero 60-latka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ela a co Cie to obchodzi czy ktos zatrudnia sprzataczke? Ja tego nie rozumiem, zazdrosna jestes czy co?

Eli chyba maz nie dogodził z rana :)))) i sie czepia buahuaa

Ja pierdziele, wy chyba myslicie, że kobieta 60-letnia to juz babunia! Moja mama ma tyle lat, wygląda na 10lat mniej a sił ma tyle, że głowa mała!
MamoMarty ja wierzę, że Teściowa podoła 4 dzieci ;-D

Zajadliwość niektórych pan jest załamujaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ela, ale co to w ogole Ciebie obchodzi...
Chyba kazda mama przemysli sobie sprawe czy chce zostawic dziecko pod opieka 60-letniej niani czy nie i podejmie decyzje...

Jezeli Ty bys sie nie zdecydowala to nie wiem po co te wypowiedzi...

I na prawde myslisz, ze MamaMarty nie uzgodnila ze swoja tesciowa wczesniej tego, ze byc moze bedzie miala jeszcze 2 dzieci do opieki....

BTW moja niania ma prawie 60-lat i ja nie mam tyle sily, zeby ganiac Mlodą jak ona :)

Oczywiście to pomysł mojej teściowej nie mój a ja zgodziłam się by oprócz moich miała jeszcze dzieciaka lub dwoje dodatkowo. Dlaczego ma przy tym nie dorobic?

Ciekawe jak kogoś fascynuje czyjeś życie że przekopuje forum żeby znaleźć co wczesniej pisałam, kogo szukałam, z czym nie daje sobie rady? Matko. Jakie niektórzy muszą mieć nudne życie....

Pani przychodzi sprzątać w tej chwili juz dla mojej wygody. Przeszłam kryzys związany z organizacją ale tak mi jest po prostu wygodniej :)

Do niezalogowanych: myślicie że jestem aż tak nierozsądna że powieżyłabym dzieci komuś kto niedałby sobie z nimi rady? Nie mam 20-tu lat i wiem ile pracy jest przy dzieciach.

Skoro Ona zdecydowała że jest gotowa to ja też :)

To jest straszne, ze niektore dziewczyny maja w sobie tyle zgryzoty i wylewaja ja na forum. Ja uwazam, ze tj.bardzo dobry pomysl i nie balabym sie zostawic swojego dziecka Twojej tesciowej, bo w przedszkolach tez jest jedna opiekunka na kilkoro dzieci i krzywda im sie nie dzieje.

no a ja rozumiem że forum jest po to żeby się wypowiedzieć, pozytywnie jak i negatywnie, i dobra atmosfera nie polega tylko na tym żeby słodzić sobie na wzajem i za przeproszeniem tyłki lizać, więc każdy może wypowiedzieć również swoje obawy, ale zarzut że cudze dzieci zostaną pozostawione same sobie, a pod opieką tylko te "swoje" uważam za niczym niepodparte oskarżenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak bedzie wygladc opieka jak np blizniaczki beda chore

Ja też myśle,że fajny pomysł:) wolałabym tej pani powierzyć pod opiekę mojego synusia nawet jeśli miałaby pilnować jeszcze trójke innych:) lepsza taka niania niż jakaś nastolatka czy młoda kobitka!

ela dlaczego się nie zalogujesz pod swoim prawdziwym pseudonimem?

Ela z całym szacunkiem ale co Cię to obchodzi jak będzie wyglądać opieka nad pozostałymi dziećmi???
Oddajesz swoje pod opiekę tej pani, że tak się dopytujesz????

Sama byłam kiedyś wychowawczynią i to długi czas na koloniach (Salambo coś o tym wie :))) i miałam w grupie około 25 dzieci i pomocnicę i jakoś sobie dałam radę.

Niejednokrotnie nosiłam na rękach dwoje pięciolatków, opiekowałam się naprawdę bardzo absorbującymi dziećmi.

Jeżeli ta pani ma tylko chęć i potrafi się zająć dzieciakami (a z tego co mówi MamaMarty, potrafi) to nie widzę jakiegokolwiek problemu.

Dlatego swoje wątpliwości zachowaj dla siebie i swojej potencjalnej opiekunki.

MamoMarty kibicuję Twojej Teściowej z całego serca :))) Jak dla mnie wielka kobieta:)

A co do tego, że MamaMarty zatrudnia sprzątaczkę, to co Cię to obchodzi droga Elu :P

ojjka
napisz najlepiej do admina niech zablokuje watek-bo w tym jestes najlepsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Elu, że tak powiem ,"daj sobie siana"
Wszystkie sprawy dotyczące opieki ustalają strony zainteresowane a Ty zdaje się nie jesteś absolutnie zainteresowana taka formą opieki.

a ja ubolewam na tym, że MamaMarty napisała, że jej teściowa przyjmie dzieci powyżej 2 roku życia:(:( ja będę musiała oddać córę do żłobka w wieku 8 miesięcy i z chęcią w zamian oddałabym ją do zaufanej kobiety.........ale szkoda...

Oj Ela te Twoje zgryźliwości mnie śmieszą :))))

Co do blokowania wątków nie muszę się nikomu, a zwłaszcza Tobie tłumaczyć :))))

A najciekawsze jest to, że przeważnie jesteś zalogowaną forumowiczką. A jak piszesz zgryźliwości to nie masz odwagi się zalogować. Oj wstyd.

Żal mi Ciebie...Chyba naprawdę mąż Cię nie dopieścił ostatnio ;P

Madziara my tez załujemy ale nie byłaby w stanie wyjść na spacerek a na tym pewnie równiez Tobie zalezy prawda ? :)

Co do choroby to napiszę od razu tutaj by nie było watpliwości.

Mamy dom piętrowy. Ja pracę i stanowisko, w której nie robią mi problemu w takich sytuacjach.
Mogę pracować w domku jesli zajdzie potrzeba.
Dzieci maja równiez tatę :)

Jesli zdarzy sie że którekolwiek z nas zachoruje, zmiatamy na górę żeby sie dzieciaczki nie pozaziębiały :)

no, na spacerkach też by mi zależało....no szkoda:(a nie masz nikogo z polecenia?

no niestety...
Ale bedę miała na uwadze :)

jakiej części gdańska dot. to ogłoszenie?

Tylko wtrace, ze 60 lat to Mloda kobieta:) Ja niedlugo wracam do pracy i maly zostaje z MOJA babcia, czyli swoja prababcia, ktora ma 72lata i mase energi. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę z innej beczki (Mamo Marty-wybacz) ale wiecie co mi się nasunęło jak czytam ten wątek???

Kto ma nawięcej do powiedzenia i napyskowania???? Niezalogowane osoby! a Ela skoro tak dobrze zna forum (bo i jest zorientowana kto zatrudnia sprzątaczkę) to chyba jest częstą bywalczynią i nie rozumiem dlaczego jescze nie założyła sobie tu konta? a może się wstydzi napisać pod swoim nickiem???
Uważam, że trzeba coś zrobić z takimi pannicami, które celowo się nie logująi tylko mącą w wątkach, gdzie wyraźnie ktoś pisze, że nie życzy sobie komentarzy.
Pan Admnin powinien zmodernizować forum tak, aby mogły się tu wypowiadać tylko zalogowane osoby!

Marta, świetny pomysł. Szkoda że jesteście w Rumi. Moja mama też o takim małym domowym żłobku myśli. Jest nauczycielką nauczania przedszkolnego i wczesnoszkolnego. Życzę Wam powodzenia :))))

Znaczy MamaMarty, oczywista ;)

Hmmm, gosiar, może to i dobry pomysł żeby autor wątku mógł wybrać czy odpowiadać mogą wszyscy czy tylko zalogowani. Może warto to zaproponować, co?

nie wczytując się w dysputę powiem, że moja córa zaczęła chodzić do niani, gdy miała roczek i trochę. I niania miała 4 swoich dzieci, do tego opiekowała się dwójką za kasę + moja córa. Wiekowo dzieciaki były od mojego roczniaka po 14-latkę.

Byłam zadowolona z opieki tam. I nie przeszkadzało mi, ze jest tyle dzieci. Starsze najpierw do szkoły, a te nie szkolne bawiły się razem. Tam był ogród i latem dzieci większość czasu spędzały na ogrodzie.

Popieram domowe wielodzietne opieki!!

gosiar, ależ żem się uśmiała :)

Moja mama ma 63 lata pomaga mi przy dwójce dzieci, a energii ma w sobie tyle, że niejedna młoda mama mogłaby jej pozazdrościć :)

fajny pomysl, tez by mi strasznie zalezalo na takiej niani, ktora kocha dzieci i jej domena nie jest tylko chec zarobienia kasy!moj maluszek ma roczek:)powoli zaczynam sie rozgladac za taka osoba zaufana i polecona, moze macie taka osobe wsrod rodziny, znajomych ktora ma troche wolnego czasu i kocha dzieci, nie zawsze codziennie, no i w razie jak wyniknie cos pilnego...u mnie sytuacja jest troszke skomplikowana pod tym wzgledem bo nie mamy tu rodziny, nie jestesmy stad wiec obydwie babcie sa daaaaleko stad!czesto jest tak, ze nam cos wypadnie i nie mamy z kim malego zostawic a z kolezankami to wiecie ze roznie bywa, niestety;// wiec zeby to glupio nie zabrzmialo, szukam takiej niani-babci:))jakby ktoras z was miala jakis cynk to dajcie znaka na maila:)a swoja droga zaloze osobny watek heh, moze PANI ELA sie nie doczepi hehhe!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...