Zapakowanie pieniążków-inaczej

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam!Niedługo wybieram się do mojej przyjaciółki na wesele i chciałabym zapakować im pieniążki w jakiś fajny sposób ale oczywiście nie mam pomysłu.Może Wy gdzieś,coś fajnego widziałyście???Będę wdzieczna za jakieś ciekawe podpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zapakowanie pieniążków-inaczej

A może bukiecik z banknotów? Tylko to niepraktyczne - mocniejszy wiatr i może porwać pieniądze!

w empiku widziałam takie tuby w ktorych jest kartka z zyczeniami i do srodka mozna wlozyc kase
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No bukiecik to fajny pomysł,ale mam już jeden z żelków(też zakupiony w emipku) więc muszę coś innego wykombinowac,ponieważ ona też mi zrobiła niezły numer z zapakowaniem pieniążków.Nie mogę za dużo pisać,ponieważ z racji tego,że ślub już niedługo tez tu pewnie zagląda:-)

a coś w stylu: koperta w kopertę? oczywiście każda inna :)

może zapakowanie w balon? :)

moze jakas fajna szkatułka?

mam na myśli coś takiego:

image

image

image

A w środku pieniążki i np. kartka z życzeniami :-)
Fajna sprawa, na prawdę polecam! Wszyscy są zaskoczeni bo to bardzo oryginalne i niespotykane ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie można w Gdańsku kupić takie balony??? Albo kto mi coś takiego zrobi? W sobotę jadę na ślub.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja szwagierka dostała wielkie pudło i otwierajac je, w śrdoku było następne i tak z 8 szt. Jak doszła do ostatniego to okazało się ze jest puste.... rozczarowanie, ale..... potem okazało się, że pod każdym był przyklejony banknocik 100 zł. ;)

Ten ostatni pomysł fajny bardzo ale tak właśnie ja dostałam zapakowane pieniążki od przyjaciółki więc odpada.A wiecie gdzie w ten balon paują prezenty??

moze zapakuj w małe pudełeczka - kilka coraz większych rozmiarów włożonych jedno w drugie a w najmniejszym kasa
w tych większych moze być knfetti serca, czekoladki po bokach, lizaki itp.

Moji znajomi zapakowali całą sumkę w sakiewkę, wcześniej rozmienili na złotówki :)

ja widziałam :)

porozmieniać pieniądze na 1 złotówki i dać całą kwotę w skrzynce :) wyjdzie dość spory kuferek

pozamieniać pieniądze na 1 dolarówki i dać cać normalnie w kopercie, ale wychodzi cały plik kasy !! :)

ja kiedys podarowałam pieniadze w nastepujacy sposob -wielkie pudło ale naprawde wielkie w srodku cale wypelnione popcornem a na dnie malutki portfelik a w srodku kaska -mlodzi mieli zagadke otworzyli ogromne pudlo w srodku "tona"popcornu i nic wiecej ale poszperali i sie znalazlo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

moi znajomi dostali pieniązki za szyba :) obrazka - ktos z rodziny zrobił w photoshopie koląz z miejscem na banknoty - w pierwszej chwili nikt sie nie zorientował ze sa prawdziwe :)))

A może coś takiego? http://www.bigboystoys.pl/item78__Logiczne_Pudelko_na_Prezenty.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A nam moja siostra zamówiła szkicowany portret mój, mojego męża i jej z jej lubym, na nim ponaklejała delikatnie kawaleczkami taśmy pieniądze. Całośż była poźniej zapakowana w papier ozdobny z kokardą :D przy wręczaniuu nam tego, powiedziała, że to chyba największa koperta w historii naszego wesela :)

oczywiście na antyramę tego portretu pieniądze były ponaklejane :D

ja dla moich znajomych kupiłam piękne zdobione pudełko a w nim metalową replikę starego samochodu a do środka powkładałam pogniecione dziesięciozłotówki i suszonąq trawę tak jak by obtuliłam tymi pieniążkami auto :) bardzo fajnie to wyglądało

My od znajomych dostaliśmy kuferek pełen dwuzłotówek okolicznościowych,(koleżanka w banku wymieniła, nowe, błyszczące) robi wrazenie skarbu, zostawiliśmy na czarną godzinę :-)

zawsze można wymienic na ruble... :)

zapakować w balon i nie trzeba już kupować kwiatów takie 2w1 ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my daliśmy kiedyś na ślub 200 zł rozmienione na 1 gr...
Dwóch facetów musiało nieść walizkę;) ale efekt murowany ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję za wszystkie pomysły.A wiecie gdzie w ten balon pakują prezenty:-/

podbijam, bo też jestem ciekawa.

a ja widziałam cos takiego:
tort zrobiony z rolek kolorowego papieru toaletowego każde piętro innego koloru a na każdym z nich ozdoby z pieniedzy złozonych w kokardki najpierw 10złotówki na kolejnym piętrze 20zł na kolejnym 50zł i na ostatnim 100zł zapakowane wszystko w folie przezroczystą -super efekt wizualny i fajny pomysł a poza tym proste do zrobienia:-)

nam koleżanka zamieniła pieniądze na 1 zł. 2 zł i 5 zł, i każda monetę zapakowała jak cukierek i włożyła w piękny karton, mieliśmy co robić, świetny pomysł

ja kupiłam koleżance dwie identyczne skarbonki, zdaję sie ze to były sbiedronki i tam włozylam rozmienione pieniązki po rowno

czytam i czytam i chyba osobiscie to chcialabym dostac taki prezent jak Umchi.

czytam i czytam i chyba osobiscie to chcialabym dostac taki prezent jak Umchi.

oryginalne pomysły,ale niestety gdybym dostala jakies monety zapakowane w papierki albo jak tu ktoś wymyślił, 2 walizy jednogroszówek to na pewno nie byłabym uszczęsliwona. W domu bym tego nie trzymała, a do banku taka fatyga po 2 stówy...

Ja wychodze z załozenia,ze dla Pary najlepszą niespodzianką bedzie nieco grubsza koperta- wtedy moze być nawet koloru białego prosto z poczty po 15 groszy, liczy sie zawartość:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

cieszyłabym sie, ze ktoś własnoręcznie dla mnie coś wykonał.

a jak ktoś własnorecznie zarobi dla Ciebie pieniążki?:)

do opakowania przywiązuje wagę, owszem,ale wtedy kiedy pakuje konkretny, "rzeczowy" prezent, co teraz dzieje się już rzadko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja bratowa zarzucała bratu ,ze przechowuje prezenty od dzieciaków ( jest wychowawcą w podstawówce)- ktore jej zdaniem były tandetne i szpecące dla domu.wykłócali sie o nie bardzo czesto. kiedyś zobaczyłam te "śłiczności". wiecie co, moze i były to porcelanowe słoniki itp itd, ale dołaczone do nich zawieszki, pudełeczka - rewelacyjne. moze dlatego mam sentyment.

ps.zaproponowałam ,ze kupię bratu krasnala do ogrodu ;)

tu sie zgodze, jestem sentymentalna i takie podarowane "skarby" tez przechowuje:) ale nie mają nic wspolnego z pieniąż\kami:)
milego popołudnia!

zacytuje sama siebie - "cieszyłabym sie, ze ktoś własnoręcznie dla mnie coś wykonał"--- w tym sensie to opisałam( rany, jak ja sie uzewnętrzniam:)

panama, wiem,ze dzien sie jeszcze nie skończył, ale Ty dzis konczysz wizyte na forum bez żadnej zadry ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.gotowanie.wkl.pl/artykul.php?id=507

http://www.cafeart.pl/20070413424/kartki/Kursy_obrazkowe/Jak_podarowac_pieniadze_-_kartka.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super pomysł z tą kartką-dzięki

My bylismy w ta sobote na wesleu i kupilismy kuferek "ala" skórzany, wylozylismy go takim jakby siankiem z winiarni, do tego wlozylismy dwa kieliszki do wina na kazdym dwa serca, wygrawerowane imiona i na dole na stopce data slubu i do tego koperta;] Uwazam,ze to lepszy dodatek do koperty niz sama biala koperta :)

Gdzie zamawialiscie kieliszki??

tak czytam te wszystkie pomysły więc podziele się swoimi doświadczeniami. Kasę na wesele można podarowąc na wiele ciekawych sposobów np: kupić butelkę wina w drewnianym pudełku i zamaist sianka zwinąć banknoty po 10 i 20 zł. inny pomysł to nadmuchać helem 20 balonów. do niektórych włozyć banknoty do reszty karteczki z hasłem np: innym razem może szczęście Ci dopisze albo karteczki w formie karetów pt: wygrałeś roczny karnet na buziaki od swojej wybranki serca, i to wszystko na sznurkach przywiązać do zapakowanej w przeźroczysta folię czerwonej cegły (szkoda żeby taka kasa odeciała w nieznane :) można również na necie kupić fajne stojaki do wina gdzie żeby wyciągnąć buteklę trzeba rozwiązać łamigłówkę, a w pusta butelkę włożyć banknoty.spotkałem się z pomysłem gdzie goście kupili 100kopert włożyli w co którąś kasę oczywiście w każdej była włożona biała ciemna kartka żeby nie można było zobaczyć pod światło co jest w środku i wszystko ładnie zapakowane.Jest cała masa sposobów jak wręczyć kaśe w nietypowy sposób tylko wszystko kwestią WYOBRAŹNI. Ruszcie trochę głową, a na pewno coś przyjdzie Wam niespotykanego.Pozdrawiam serdecznie.

Moje kolezanki dla swojej kolezanki robia taki album na zdjecia ....
Ale na pierwszych stronach dedykacje i zyczenia ... w ciekawy sposob np ich zdjecie wstawione w auto obok zyczenia : fajnego auta a obok kopertka taka mini w srodku pieniadze i napis na pierwsze tankowanie ( na kolo zapasowe czy inne)
potem ich zdjecie w jakims namalowanym domu i znow zyczenia : wlasnego lokum a obok kopertka i napis nasz wklad na pierwsza cegle ... i tak caly album ja bym sie super ucieszyla gdyby ktos mi cos takiego zrobil ... rewelacja ... moim zdaniem

Wśród znajomych mojego męża zawsze się kasę daje w jakiś ciekawy sposób. Ostatnio na przykład, ponieważ młodzi chcą budować dom, dostali domek z PlayMobil wykafelkowany monetami. Nam zrobili m.in. zagajnik, w którym korony drzew były z banknotów składanych w "łódki" i ponakładanych na siebie - wyglądało to jak choinki.

A my od rodziny męża dostaliśmy sypialnię ;-)

image

Sypialnia super,ale jakbym dostała kufer groszaków,to chyba bym się popłakała.....Zwłaszcza że żeby wymienić w banku to trzeba je posegregować wg nominałów,np 1 - groszówki razem,5 - groszówki razem itp No i pamiętajcie,że taka wymiana jest płatna.Chyba że się wpłaca na konto.

Ja osobiscie preferuje bardziej elegancje zapakowania anizeli zabawne..
Banknoty zwiniete w ulonik i przepasane tasiemka mozna wlozyc do tego typu szkatulki http://allegro.pl/item1169873673_totalna_wyprzedaz_szkatula_na_bizuterie_srebro.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

My np dostaliśmy pieniądze ( włozone po 10 zł) w śwince-skarbonce "Na Nową Drogę Życia". Troche wyciągania było :)

Moja znajoma dostała 200 euro które było złożone w koszulkę metodą origami i włożone w ramkę. Rewelacyjny pomysł.

Witam mozna np zrobic bukiet z pieniedz( robisz motylki z banknotow, na srodku zawijasz drucikirem i po 3-4 wkladasz w slomke i do tego pare kwiatkow i czegos zielonedo) i jest piekny buliet
2: albo bilon mozna zapakowac w papierki jak cukierki i w w wazie lub czyms takim wygladaja swietnie
3: albo z banknotow zrobic motylki i wlozyc we wczesniej umiejetnie otwarta butelke po winie i zamknac korkiem bakleic banderole i super prezent gotowy
ja juz to wszystko wyprobowalam i wszystkim sie podobalo
ale teraz szukam czegos innego zeby sie nie powtarzac wiec moze ktos ma jeszcze jakis fajny pomys?

ja mojej siostrze dalam pieniadze w dosc nietypowej formie..otoz kupialm w w sklepie "za 5 zl" taka duza szkatulke..jakby skrzynke...za 30 zl:P i tam wlozylam kase...po 1,2 i 5 gorszy..lacznie cos kolo 500 zl...skrzynka byla tak ciezka,ze ledwo ja donioslam z auta do Mlodej Pary..zabawa byla prednia..ponadto moge dodac,ze...skrzynka jest na honorowym miejscu w ich mieszkaniu i maja cialge ta kase...a taka "zwykla" by wydali..a tak maja pamiatke:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

a tak z ciekawości to gdzie można rozmienić np 100zł na grosze??

W siedzibie NBP w Gdańsku :)

Zdaje się że do 13.00 każdego dnia z tego co pamiętam

ja jak szukalam to w NBP wlasnie nie chcieli.po prostu hcodzilam kilka ndi po bankach i rozmienialam:-)

nie wiem czy ten pomysl sie juz pojawil bo dluuugi watek ale moze pomoge - kiedys kolezance zapakowalysmy pieniazki w ozdobne pudeleczko; wszystkie banknoty o nominale 10zl zawinelysmy w jak najmniejsze ruloniki i przewiazalysmy taka wstazka jakby z papieru nie wiem jak sie ona nazywa.. mozna tak zawinac rozne nominaly i wreczyc w ladnym eleganckim kartonowym pudeleczku pelno teraz takich mozna zakupic (nasze bylo wielkosci zwinietego banknotu a grubosc - zalezna ile kasy chcesz dac ;p)

Stokrotka, wymieniałam tam kilka razy. Może nie na grosiki ale na drobne. I to nie małe sumy- do pracy.

ja kupilam wazon kule w tesco - ok 22zl , do tego bojownika, pare szklanych kamyków. z malej butelki po alkoholu zdjelam naklejki i do srodka powkladalam zwiniete w ruloniki i zwiazane nitka banknoty. dla bezpieczenstwa zakrecona butelke zakleilam jeszcze tasma klejaca zeby woda nie naleciala do srodka i nie zamoczyla pieniedzy.
nalalam wody, kamyki na dno i rybka. tym o to sposoben kolezanka dostala zlota rybke(tu akurat czerwona) ktora miala za zadanie spelniac zyczenia nowozenców i skarb (butelke trzeba bylo zbic co tez podobno jest na szczescie).
a jakie bylo ich zaskoczenie jak zobaczyli ze w butelce na dnie sa pieniadze, kazdy pewnie myslal ze jakas wariatka kupila mi jedna rybke hihi

najglupiej wydane 500 zl na swiecie

Kiedyś koleżance i jej mężowi podarowałam "kaktusa". Do doniczki włożyłam długi, dość gruby ogórek (może być cukinia); żeby sztywno się w niej trzymał przysypałam ziemią; w ogórku z każdej strony zrobiłam niewielkie nacięcia pod kątem około 60 stopni; w każde nacięcie włożyłam pięciozłotówkę tak aby trochę wystawała; na ziemię wokół ogórka ułożyłam trochę rafii naturalnej (takie jakby sianko do kupienia w kwiaciarni); całość zapakowałam w celofan. Wszyscy myśleli, że to po prostu kaktus w doniczce, dopiero gdy się przyjrzeli odkryli niespodziankę :) Oczywiście ilość pięciozłotówek w ogórku, czy ilość ogórków w doniczce - według uznania ;)

Wzeszłym roku robiłam takie coś:

image

image

kwiatlotosu wg filmiku http://www.youtube.com/watch?v=LFSKg5QZdVI + motyl wg filmiku http://www.youtube.com/watch?v=spo91pRyNbA&feature=related

trzeba tylko mieć "ładne" banknoty - im nowsze tym łatwiej się składa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Post stary ale może się komuś nasz pomysł spodoba :) Myśmy 500 zł rozmienili na 2, 5, 1 gr i coniektóre pieniążki to były 5zł i 2 zł. Ale zaledwie kilka monet. Dodatkowo kilka podkładek pod śrubki i ze dwie norweskie korony ;) Wszystko wsypaliśmy do pudła takiego plastikowego - jak w Ikei np można kupić, zawinęliśmy ładnie wstążeczką jak prezent i o :) Dodam, że było trudno rozmienić pieniądze ale z pomocą przyszedł nam Pan z PZU, który widział jak wyciągamy drobniaki od Pani z poczty ;) Powiedział, że zaprasza do siebie do biura bo ma masę drobniaków zbieranych miesiącami. Dodatkowo pomogły nam myjnie samochodowe "na pieniażka". Łatwiej było z 2zl i z 5zl rozmieniać wspomnianemu Panu w PZU :)
Mina młodych bezcenna :D

Pozdrawiam ^_^

Ale macie denne pomysły z tymi bukietami Zz kasy :p Polacy w ogóle nie są kreatywni ;P

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...