Zapowiedzi przedslubne

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam :)
Mam pytanie dotyczące zapowiedzi - wlasnie wrocilismy ze spisywania protokolu przedslubnego i niestety zapomnielismy spytac ksiedza jak to bedzie wygladalo z zapowiedziami. Na samym poczatku ustalilismy ze beda one w mojej macierzystej parafii, mojej obecnej (od bardzo niedawna) parafii oraz w parafii mojego narzeczonego. Tylko kto ma sie tym teraz zajac? My czy ksiadz???
Aha - musze sie tez pochwalic ze ksiadz NIE ZAJRZAL DO KOPERTY :) Sprawial wrazenie nawet nieco skrepowanego tym ze polozylismy koperte na biurku - mowil ze to nie trzeba bylo teraz, ze mozna pozniej - moze faktycznie lepiej bylo pozniej (slub w czerwcu)?? Co o tym myslicie?? Chociaz i tak juz stalo sie ;)

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi na pytania dot. zapowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zapowiedzi przedslubne

Czesc!
My jeszcze nie spisywaliśmy protokułu,ale z tego co mówił nam ksiądz,gdy zapisywaliśmy się na termin to zapowiedzi załatwiamy sami.
A jeśli chodzi o pieniądze to koleżanka mi mówiła że daje się w dniu spisywania protokołu, więc chyba u was jest ok....

no dobra a ile sie srednio daja w te koperty ..????

co łaska :) hihi
a wśród moich znajomych średnia kwota to 300 zł (ale zdarzyło 100 i 600) :)

image

hmm..ja slyszałam ze co łaska nie mniej niz 500.......

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...