Chcemy na nasze wesele zaprosic księdza, który będzie nam udzielał ślubu, bo to jest przyjaciel naszej rodzinki, ale nie wiemy czy pasuje wręczyć Mu zwykłe zaproszenie czy jednak zaprosić tylko ustnie!
00
Re: Zaproszenie dla księdza
beata.tr
(17 lat temu)
My zapraszaliśmy ustnie.
Nasz ksiądz to przyjaciel rodziny :) Przyjechał, pojadł, pogadał z nami wszystkimi, dał mały upominek i było sympatycznie
00
aneczkal
(17 lat temu)
My dawaliśmy normalne zaproszenie.
00
tysiola
(17 lat temu)
my też dajemy normalne zaproszenie ;o)
00
E-Milka
(17 lat temu)
bylismy osobiscie wreczyc zaproszenie:)
00
anielica
(17 lat temu)
my wręczymy osobiście normalne zaproszenie:)
00
agusp
(17 lat temu)
my dzwonilismy pare miesiecu temu zeby prosic o udzielenie nam slubu (bo jest z innej parafii) i przy okazji powiedzielismy, ze zapraszamy na wesele:) a i tak pojedziemy jeszcze wreczyc osobiscie zaproszenie
00
amsta
(17 lat temu)
ja wyslalam LISTEM poleconym (az do Lublina) zaproszenie wraz z listem przewodnim ..:)) i przyjedzie i udzieli nam :))
00
iza2000
(17 lat temu)
mY MAMY W RODZINIE AŻ 3 KSIĘZY WSZYSKICH ZAPRASZALISMY OSOBIŚCIE, POPROSILISMY O POPROWADZENIE MSZY ITD.
P.S. UWAŻAJCIE JAK BĘDZIECIE ZAMAWIAĆ ZAPROSZENIA W DRUKARNI BO U NAS SZTANCĄ POLECIELI I NA ZAPROSZNEIU BYŁO
SERDECZNIE ZAPRASZAM
SZ. P. KSIĘDZA JANA KOWALSKIEGO
:)) ALE KSIADZ NIE OBRAZIŁ SIE NA ,,SZANOWNEGO PANA"
00
oleta
(17 lat temu)
Wręczyliśmy zaproszenie i było nam b.miło, że ksiądz znalazł trochę czasu, żeby wpaść na nasze wesele:-)
00
blantyna
(17 lat temu)
up
00
Dori
(17 lat temu)
ja robiłam kiedyś znajomej dla księdza i było normalnie - drukowane - tekst zwyczajny + cyctat Jana Pawła II
00
elfik95
(17 lat temu)
my zaprosiliśmy ustnie :) bo to kolega po fachu mego brata, że się tak wyrażę :) i jednocześnie udzielał nam ślubu :) przyjechał, posiedział ze 2 godz., wręczył upominek i pojechał :))) było sympatycznie
00
Monisia84
(17 lat temu)
ja najpierw zapytalam sie telefonicznie czy udzieli nam slubu i jak powiedzial.ze tak to pozniej wyslalismy mu zaproszenie
00
dix
(17 lat temu)
moze czegos tu nie rozumiem...czy jest to jedna z tych rzeczy, ktore 'wypada' robic? mam tu na mysli zapraszac ksiedza, ktory udziela nam slubu na nasze wesele?
nie slyszalam wczesniej o tej praktyce?!
00
Dori
(17 lat temu)
dix napisał(a):
> moze czegos tu nie rozumiem...czy jest to jedna z tych rzeczy,
> ktore 'wypada' robic? mam tu na mysli zapraszac ksiedza, ktory
> udziela nam slubu na nasze wesele?
> nie slyszalam wczesniej o tej praktyce?!
zaprasdzają ksiedza osoby których jest to np. znajomy. Nieznajomego absolutnie nie