Zarabiam więcej, niż mogę wydać. Na co wydawać pieniądze?

Jestem w sytuacji, że zarabiam więcej niż mogę wydać i nie za bardzo znam się na pieniądzach. Nikt z mojego otoczenia nie zarabia tyle, a moje zarobki wynikają bardziej z jakiegoś przypadku niż z planowanego działania. Byłam normalną jeśli tak można powiedzieć studentką filologii na utrzymaniu rodziców. W zeszłym roku założyłam w sumie z nudów, trochę z ciekawości profil na stronie, na której można tak w skrócie sprzedawać fanom swoje zdjęcia, pisać z nimi i oni za to płacą (nie podaje jakiej, jak ktoś bardzo chce to priv) i dość niespodziewanie zaczęłam zarabiać pieniądze jakich nigdy nie widziałam. Nie jestem rozrzutną osobą, nie jestem też przesadnie skromna, co miesiąc wpada mi jednak tyle pieniędzy, że nie wiem co z nimi robić, a jest tego coraz więcej. Na co wy wydajecie pieniądze? Na co można je przeznaczyć żeby nie leżały? Można z kimś o tym porozmawiać? Czy taka osoba będzie mnie pytać skąd mam pieniądze? Nie za bardzo chcę się chwalić przed znajomymi pieniędzmi, ani skąd je mam ani tym bardziej rozmawiać o tym z rodziną. Pojęcia nie mam jak do tego podejdą. Mieszkanie mam, samochód kupiłam, podróżuję na ile studia pozwalają, ubrań więcej ciężko kupić, nikt z rodziny pieniędzy nie potrzebuje, niczego mi nie brakuje. Włączyłam się w akcję charytatywną. Wpada mi jednak dużo więcej niż mogę wydać. Mam 21 lat. Nie miałam nigdy styczności z większymi pieniędzmi. Zawsze coś mi tam się w głowie pojawiało, że jeśli będę miała, to sobie kupię, no ale kupiłam i co dalej. Byłabym wdzięczna za odniesienie się ściśle do tematu, bez zbędnych docinków, przedstawiłam problem na innym forum i odpowiedzi jakie dostałam były bardzo przykre. Jeżeli ktoś nie chce mi odpowiedzieć na forum w tej sprawie, ale chce pomóc to proszę o priv.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inwestuj. Po trochu w różne rzeczy - kup złoto, srebro (cena zawsze będzie szła w górę), akcje dywidendowe. Jak nazbierało się tyle, to ziemię lub mieszkanie pod wynajem. Za 10 lat jak nikt nie będzie chciał już wchodzić na Twój profil, to się przyda.
Albo znajdź sobie jakąś pasję - niemal każda traktowana poważnie pochłania spore sumy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Kosmetyki na lato (30 odpowiedzi)

Jakie stosujecie kosmetyki na lato? Zależy mi przede wszystkim na dobrych kremach nawilżajcych,...

czemu faceci zdradzaja? (137 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...