Zbiorowe śluby

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Tam gdzie bede brala slub nie ma wyboru - jest jedna katedra i jeden koscół-betonowy na okropnym osiedlu -szczegół,
z tym ze w katedrze mają miejsca sluby zbiorowe to znaczy np my i jakies dwie czy trzy pary jeszcze - jak dla mnie tregedia co Wy o tym myslicie? i co mam robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zbiorowe śluby

Też słyszałam o zbiorowych ślubach w Katedrze, ale byłam tam na kilku i każdy był pojedynczy, więc myślę, że chyba to jakaś lipa.

No ale chyba nie jednocześnie?

Jednocześnie niestety, razem z trójką kamerzystów, fotografów....

O nie to nie wchodzi w gre !!!

Ty chyba żartujesz!? Zgodziłaś się na coś takiego? No to nie masz fajnie.Zero prywatnośći.Takie zbiorowe ślubu kojarzą mi się z Chinami.Widziałaś kiedyś coś takiego?I jeszcze powiedz,że księdzu zapłaciłaś za to.....

w życiu bym się na to nie zgodziła!!!!!!

No nie własnie chodzi o to ze mam sie na cos zdecydować... rodzice naciskaja na katedre - mowią ze nie ma znaczenia ze za kilka lat nie bedziemy pamietali jak i ci i z kim, my bardzo tego nie chcemy, ale nie ma za bardzo alternatywy - ciągnąc gosci na jakąś wioskę do koscioła?

Katedra raczej na 100% odpada, zdarzaly sie sytuacje gdy poroszcz obiecywal, ze para bedzie sama a w dniu slubu okazywalo sie co innego....
koszmar! a i dekoracje zabronione przez proboszcza....

dla nas to właśnie ślub jest tego dnia najważniejszy!!! Zależy nam na tym, żeby zespół śpiewał takie piosenki, o które ich poprosimy, żeby nasi świadkowie czytali czytania, sami chcemy czytać komentarz do procesji z darami, które sami wybieramy...
a poza tym kazanie!!!!!!! na wszystkich ślubach na jakich byłam ksiądz zwracał się imiennie do pary młodej, mówił troszke o nich.... a jak to zrobić kiedy przy ołtarzu stoi kila par??????

Może lepszym rozwiązaniem jest wywiezienie gości do kościółka na wiosce i mieć poczucie, że to właśnie WASZ DZIEŃ!!!

życzę mądrej i przemyślanej decyzji, kttórej nie będziecie żałować :)
pozdrawiam

Dzieki, tak własnie myslałam ze takie jest wasze zdanie- rodziców przekonałam ze to bzdura, pozostało poszukac slicznego kościółka na wiosce :))))
Szkoda ze nie ma forum ślubnego tam gdzię bedę brała ślub...
Ale mam was za to... Dzięki raz jeszcze :)

a w jakiej miejscowości bierzecie ślub???

w Kołobrzegu - jest ta katedra a wesele pod Koszalinem

a to kawałeczek od Trójmiasta :)
a może gdzieś w okolicy sali weselnej jest jakiś ładny kościółek???

Troche sie orientowałam ale nic nie znalazłam... Bede szukała dalej

mam nadzieje, że znajdziecie :)
miłych poszukiwań :)
no i pochwal się jak już coś wymyślicie :)
pozdrowionka

Pochwale sie na pewno ale nie szybko, bo teraz sesja wszystkie weekendy zajete mam w szkole - ostatnie poł roku- ale najgorsze chyba.
Mam dośc : po pracy nauka, pisanie pracy a ja tylko o ślubie myśle i mieszkaniu naszym przyszłym, ech ....

chyba Cię rozumiem :) ja co prawda jestem jeszcze na 4 roku, ale też już piszę pracę, zbliża się sesja, a ja ciągle myślami w naszym przyszłym mieszkanku albo na ślubie :) hihi..... ale wierzę, że będzie dobrze :) musi być :)
pozdrowionka

Lepiej zrezygnuj z tej Katedry w takiej sytuacji.a poza tym zawsze bedziecie pamiętali ten dzień,więc.....mama chyba nie ma racji tak do końca.

no wlasnie - moze pomyslcie o tym, zeby znalezc jeszcze inne miejsce? Nawet gdzies poza miejscem zamieszkania, ale np. blisko sali weselnej?

Tak trzeba bedzie zrobić, poszukać i dać sobie spokój z katedrą

Ja tez nigdy bym sie nie zgodzila na zbiorowy slub!!! lepiej pojechac do jakiejs wioski obok, a moze, skoro to czerwiec to zrobic slub na swierzym powietrzu? Moja kolezanka miala slub na plazy- byl zrobiony drewniany oltarz, wszyscy krzesla do siedzenia, wygladalo super. Moze gdzies w tamtych okolicach jest jakies ladne miejsce na slub plenerowy?

Zdecydowanie mówię NIE.Takie rozwiązanie sytuacji o jakim piszesz,toż to porażka.