Zbyt głośne dzwony i głośny hejnał, kościół Sopot ul. Kujawska 50/52

Mieszkam niedaleko kościoła i ciągłe budzenie przez dzwony jest bardzo uciążliwe. Moje godziny pracy są różne, co za tym idzie godziny wypoczynku także. Dopuszczalna norma poziomu hałasu na terenach zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej to 55 decybeli. Dodatkowo codzienny hejnał jest bardzo męczący.
Uważam, że dzwony powinny bić ciszej a ciągle powtarzający się hejnał nikomu nie przynosi dobra i powinien zostać usunięty.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja mam to samo a mieszkam niedaleko innego kościoła. Budzą mnie codziennie o 6 rano, nawet w soboty i niedziele
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zbyt głośne dzwony i głośny hejnał, kościół Sopot ul. Kujawska 50/52

Ja pracuje trybem normalnym i tez mi przeszkadza! Brak poszanowania dla zmeczonego praca czlowieka! I ten nieznosny hejnal..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy w końcu czarni zrozumieją że ludzie mają dość tych dzwonów to jakaś masakra na tej dzielnicy.Jeszcze się z tym nie spotkałem aby tak terroryzować mieszkańców tego osiedla.Czarni od zawsze mieli za nic ludzi.Im wszystko wolno od zawsze.Brak szacunku dla mieszkańców którzy aby przeżyć często muszą pracować w nocy i poprostu chcą się wyspać.Mam dość kościelnego terroru co godzinę w dodatku podczas tego tarabanienia dzwonami okoliczne psy wyją szczekają to wszystko powoduje atmosferę złości i grozy szczególnie po zmroku w dodatku hejnał jest tu sztucznie i to nie miejsce.Jak długo jeszcze będzie trwał ten terroryzm?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

a może petycja?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0