Zdjęcia ślubne - GRATIS

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam serdecznie,
jestem początkującym fotografem.

Szukam par, które zgodziłyby się, abym sfotografowała ich ślub i wesele w zamian za zgodę na publikację zdjęć we własnym portfolio. W grę wchodzi również sesja plenerowa.

Efekty pracy zostaną oczywiście przekazane Młodej Parze na płycie CD lub w formie klasycznych odbitek czy też fotoksiążki.

Zainteresowane pary proszę o pozostawienie kontaktu wraz z terminem uroczystości.

Pozdrawiam serdecznie,
Aleksandra

ach.foto@hotmail.com
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Zdjęcia ślubne - GRATIS

ej, no. nie daj się tak łatwo! zdjęcia im oddaj online i niech ludzie oddadzą za dojazd.

trzymaj się i powodzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zupełnie darmowa fotografia to kiepski pomysł, rozumiem jeszcze sama sesja, ale cały dzień fotografowania + późniejsza obróbka, zastanów się jeszcze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Traktuję to jako inwestycję. Korzyść jest obustronna, dlatego zachęcam kolejne pary do przesyłania zgłoszeń.

Myślę, że warto mieć dodatkową pamiątkę ze ślubu.

Pozdrawiam ciepło :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba się nie wpakujesz na trzeciego co? Jak już para ma fotografa to już jest brak kultury. Z resztą chyba by cię pogonili. Jak para nikogo nie ma to ok, większość tak zaczyna z obserwacji widzę. Muszą się liczyć,że jakość może być różna, to dla par co mają alternatywę albo nic albo coś tam. Ja bym osobiście tak nie ryzykowała ale jak kogoś naprawdę nie stać.. z resztą ich sprawa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja skorzystałam właśnie z takiej propozycji, ale tylko w postaci sesji plenerowej. Była ona w postaci dodatkowych zdjęć do tego co mieliśmy. Zawsze to pamiątka. Ja sobie taką sesję bardzo chwalę, bo wyszła lepiej, niż jakbym zapłaciła dobre pieniądze :) Nie ma co się zniechęcać. Za darmo nie zawsze znaczy źle :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

większość to zaczyna tak ze ogłasza sie by ktos bardziej doświadczony przygarnął jako drugiego fotografa.
osoba bez doświadczenia BARDZO łatwo moze schrzanić pamiątkę z jednego z najważniejszych dni w zyciu ;) bez odpowiedniego zabezpieczenia (masz chociażby zapasowe body? co jak Ci padnie główne?, wiedzy.
nigdy w zyciu takich 'ofert' bym nie przyjęła. po ślubie zostają obrączki na palcach, zdjecia wlasnie i ewt film. nie chciałabym sie denerwować czy osoba niedoświadczona dostatecznie wywiąże sie ze swojej funkcji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

@arv plener to banał w porównaniu do reportażu. na plenerze masz super swiatlo, nie musisz retuszować skory. a reportaż? kazdy kościół jest inny, kazda sala jest inna. na plenerze nie ma przeszkód by cos powtórzyć - w reportażu chodzi o to by złapać chwile. a to nie takie hop siup.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

o sie znawcy odezwali. Każdy z was kiedyś zaczynał i nie jeden pokazywał cudze zdjęcia na portfolio zanim zaczął. A tu przynajmniej dziewczyna oficjalnie pisze jak jest.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak ktoś nie ma umiejętności, albo co gorsza wyobraźni to wszystko można zepsuć. Widziałam zdjęcia mojej znajomej sprzed dwóch lat, za które zapłaciła wcale nie taką małą sumę. A są zrobione tak, jakbym wzięła swój telefon i sama je popstrykała. W dodatku są dziko połączone. Na jednym zdjęciu jest połączonych kilka ujęć, z czego z jednej strony siedzi sama panna młoda z podkulonymi nogami, a obok pan młody całujący jej stopę. Przerażający efekt odrąbanej stopy, a i tak się cieszyła. Jeżeli chce się być w czymś dobrym, trzeba się uczyć. A ja mam niestety dziwne wrażenie, że nawet jak kogoś na coś nie stać, to nie skusi się na darmową usługę. Jeżeli ktoś wydaje kilkadziesiąt tysięcy na całą uroczystość to nie potrzebuje takiej oferty, ale nie każdy chce się zastawić na jedną noc :)
Ja tam będę trzymać kciuki za kogoś, kto chce się faktycznie uczyć. I nie wymaga od razu nie wiadomo jakiej kwoty, bo jest FOTOGRAFEM.
Życzę powodzenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Tim, tak kazdy kiedys zaczynal - jesli jest rozsadny i odpowiedzialny to jako drugi fotograf bo osoba bez doswiadczenia BARDZO latwo moze zepsuc wszystko. w pracy tez nie jestes odrazu szefem, nie bez powodu wymyslili np. praktyki.

Oferta wciąż aktualna :) zapraszam