Zdzierstwo

Temat dostępny też na forum: Karmazyn
Makabra... Zamówiliśmy dwie porcje łososia z warzywami na parze, który kosztował 8 zł za 100 gram. Pani powiedziała, że jedna porcja będzie mniej niż 300 gram, czyli powinna kosztować około 24zł. Co się okazało - zapłaciliśmy 72 zł za 2 porcje - co to ma być?! Nie wiem, czy oszukują na gramaturze, czy o co chodzi. W dodatku dostaliśmy porcje ok. 250-300 gram, w tym łosoś i odrobinę startej marchewki z jakąś cebulą - a miały być "warzywa gotowane na parze"... W dodatku za "zestaw surówek" policzyli sobie 9 zł, a był to malutki talerzyk (ok. 100-150 gram)...

Totalna beznadzieja. Poszedłem pierwszy raz i już nigdy nie wrócę. I odradzę wszystkim moim znajomym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zdzierstwo

W pierwszej kolejności należy zaznaczyć, że z tego co się orientuję zestaw surówek do dnia dzisiejszego nie kosztuje 9 złotych, a co do łososia to wiadomo, że ryba na wagę, może mieć zarówno 200 g, jak i 350 g prawda? dodatkowo za każdym razem konsumuję rybkę na parze w karmazynie.. (przeszło 5-6 lat) i nigdy nie dostałam "tartej marchewki w cebulą" tylko por, marchewka i seler posypane na rybce.
Dodatkowo o ile się nie mylę, kwota około 25 złotych dla 2 osób to już 50 zł, dwa zestawy surówek (nawet jak twierdzono powyżej) 18 zł to już 68 złotych, także nie za bardzo widzę różnicę pomiędzy 68 zł za dwa obiady, a 72 zł. Dodatkowo, o ile miejsce jest za drogie, zapraszam na halę targową i przyrządzenie ryby osobiście - bez "cebulki i marchewki" z odpowiednią gramaturą.

P.S. proszę pamiętam, że łosoś z supermarketu do łososia świeżego od prawdziwego dosatwcy daje ogromną różnicę - zarówno w smaku jak i naszym zdrowiu !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1