W kuchni, w której wszystkie elementy były zakupione w firmie Meble Stefański, po tygodniu użytkowania, ujawniły się następujące wady:
cieknący syfon pod zlewem
szorstki, brudzący się blat
podciekający, nieuszczelniony zlew
Po zgłoszeniu problemu z syfonem oraz blatem, właściciel firmy polecił wezwać hydraulika do syfonu a sam obiecał zająć się blatem.

Wezwany hydraulik stwierdził że zamontowany syfon jest niekompletny i nie nadaje się do użytku.

W celu poprawienia jakości blatu, blat był wielokrotnie szlifowany i olejowany przez właściciela firmy Stefański z takim skutkiem, że blat pozostał szorstki, natomiast kafle na ścianie, stalowy zlew, fronty szafek i podłoga zostały silnie zabrudzone olejo-woskiem.

W efekcie musiałam wezwać fachowca, który ponownie szlifował, lakierował i polerował blat. Dodatkowo czyścił kafle, zlew, fronty i podłogę. Fachowiec musiał przyjść czterokrotnie.

Na moją reklamację właściciel odpowiedział, że nikt nie widział opisanych przeze mnie problemów, czyli zaprzeczył temu, że był u mnie trzy razy i nieudolnie naprawiał blat niszcząc wszystko dookoła...