Zespol Cocktail

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy u kogos gral moze na weselu zespol Cocktail???
dostalismy taka propozycje z hotelu w ktorym bedziemy robic wesele ale nie wiemy jacy sa. Moze ich znacie? (www.cocktail.com.pl) Ile trzeba +- wydac na muze weselna ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zespol Cocktail

Moim zdaniem z mp3 na ich stronie jasno wynika, że nie najlepiej sobie radzą.

Masz jakas inna propozycje? chce taka muze zeby sie kazdy zabawil, nie tylko polskie kawalki zeby grali , moze tez jakies rock&roll'e itp.

słyszalam ich dziesiątki razy, z racji tego, że pracowalam na weselach w knajpie w pruszczu, a że oni są z pruszcza to miałam okazję słyszeć ich często

zespół to 5 facetów:
Czarek- wodzirej jest swietny, wesele prowadzi profesjonalnie, zabawnie,
repertuar jest stały, ale możesz się dogadać,
a taki jeden młody: wokalista-ma bardzo przyjemny głos
na mój gust: są najlepsi, w poruwnaniu z nimi wszyscy wypadają blado

dla porównia: wesela kończa się ok 4-5, a jak gra cocktail, to o 5 rano wszyscy na parkiecie!!!!
tak bardzo chcialam żeby grali na moim weselu, ale się cenią: 3000zł
ale jak cie na nich stać:to na prawdę szczerze polecam!!

dziewczyny, mówię szczerze, oni są najlepsi,
obsługując wesela przez rok czasu, co tydzień trochę się nasłuchałam
Czarek zgarnia od stołu babcie i roztańcowuje obrażone ciotki, jest na prawdę świetny
ale duże jedzą :)

Możliwe, że są najlepsi, ale to nie znaczy, że dobrzy. Ja mam wyczulone muzycznie ucho, a tam wokalista w pokazowych kawałkach fałszuje... Dla mnie muzyka jest bardzo ważna i takiej lipy nie zdzierżę. Polecane tu Soundcity ma super wokalistkę, ale rytmy sa tak discopolowe, że można pasć. I tak ze wszystkimi. Niestety nie mam lepszej propozycji. Nieźle gra Viva, ale nie mają perksuji i podobno są trudni w kontakcie. Stosunko nie najgorzej wypada Samba, ale dla mnie jeszcze ciut za słabo. Albo zbankrutuję na Mietek Blues Band, albo zagrają moi znajomi w sponatnicznym składzie - ale oni pewnie nie mają onrobionego imprezowego reprtuaru. Niestety problem polega na tym, że wiekszosć kumatych muzyków (przynajmniej patrząc po moich kumplach) pogardza takim sposobem zarabiania i tym sposobem do grania zostają raczej Ci "gorsi" - co im się nie powiodło gdzie indziej(nie chcę nikogo obrażać). Przyznam szczerze, że nie rozumiem tego nastawienia, ja sama chałtur się nie wstydzę, a jak na nich zarobię, to mam później mozliwości, żeby co innego niedochodowego robić dla czystej artytycznej przyjemności. Ale kierując się tym co powyżej namierzałam Sambę, bp panowie są z orkiestry MW. Podobnie Yacotaco - ich dema ze strony biją na łeb na szyję inne, ale znajomi byli bardzo niezadowoleni z ich rztetelności i też się boję.

szczerze mówiąc muzyka zamieszczona na stronie nie bardzo oddaje charakter jaki chłopaki prezentują na weselach, Grają fajnie i wogóle wiem że to mili ludzie, Problem jest natomiast taki, chłopaki zastrzegają że jeśli wypadł by im w terminie na jaki się umówiliście akurat koncert to wybierają koncert bo im się lepiej opłaca i wogóle, Może taka sytuacja się nie zdarzyć a jeśli nawet to zapewniają zastępstwo (mówią ze dobre i tańsze) ale zawsze to niespodzianka w dniu ślubu - nie koniecznie miła

no to niezle ja bym z takiego zepolu zrezygnowa;la na wejsciu jesli by mi powiedzieli ze jak wypadnie koncert to go wybieraja bo wieksza kasa no przepraszam co to jest za podejscie do klienta niech sie zdecyduja albo koncerty albo wesela !

No to jest że tak powiem nawet nieetyczne, nie mówiąc juz o braku szacunku. Oczywiście jeśli to prawda co piszecie.

Nie mogę się z Tobą zgodzić, na temat Sound City. Byłam na imprezie, gdzie grali i nie słyszałam żadnego utworu disco polo. Wręcz przeciwnie. Chyba, że myślimy o innym zespole. Moim zdaniem jest to najlepszy zespół w Trójmieście. Grają zarówno, fantastycznie Jobima, jak i Glorię Estefan czy Stevie Wondera. Sama jestem fanem Brazil Jazz (Al Jarreau, Jobim, Ivan Lins, Toots Thielemans, Toninho Horta itd.) i jedynym zespołem, przy którym ewentualnie mogłabym się bawić na imprezie, to Sound City. I wszystkim tym, którzy znają się na dobrej muzyce i nie słuchają disco polo, będę polecać ten zespół.

Pozdrawiam.

Zgadzam się z Lucyną. Nie wiem, gdzie Ty słyszalaś disco polo w ich wykonaniu?! Z tego, co wiem, to własnie dlatego nie grają co tydzień, bo odmawiają tego typu imprezy(gdzie ludzie chcą tego rodzaju muzykę).

Pozdrowionka!
Kiriam

Nie słyszałam ich na zywo, oceniam na podstawie mp3 z ich strony. A myslę, że na strone i tak każdy daje najlepsze. Disco polo to nie tylko majteczki w kropeczki, ale też charakterystyczny styl grania z podbiciami rytmu z automatu. Ich kawałki na stronie są książkowymi przykładami.

Kochani podajcie mi proszę ich adres www

skoro piszesz, że są najlepsi , to na pewno tak jest :):):):)
ale przeciez są jeszcze inne równie dobre i bardzo dobre Zespoły
każdy ma inne gusta

no dobrze, gusta gustami, ale szczerze mówię, pracowałam na weselach przez rok czasu, i były zespoły lepsze gorsze, ale jak grał cocktail, to wszyscy dgoście o 6 !!! rano na parkiecie szaleli, wiec sądzę że to nie tylko mój gust,
bardzo chciałam by grali u mnie, ale nie stać mnie na nich :)

Witam!
Przeczytałam właśnie wasz wątek odnośnie zespołu Cocktail i chciałam podzielić się swoim zdaniem. Znam ten zespół ponieważ właśnie oni kilka miesięcy temu grali na moim weselu. Są profesjonalistami. Potrafią tak oczarować gości, że na przyjęciu na ponad 110 osób nikt nie siedział przy stole. Grają dla każdego - babci, cioci a przede wszystkim dla młodych.
Moje weselicho skończyło się na parkiecie grubo po 5 nad ranem. Ostatnia zagraną i odśpiewana piosenką było "Kiedy ranne wstają zorza...." (czy jakoś tak) a wszyscy goście bili brawa przez kolejne 10 minut - a to wiadomo o czymś świadczy!!! Dziewczyny faktycznie nie sugerujcie sie stroną internetową to nie to samo co real. Zespół nie jest tani to fakt - ale kto chce mieć niezapomniane przez wszystkich wesele z fantastyczną muzyką nie ma co się zastanawiać ani chwili!!!POLECAM!
Szczęśliwa Mężatka.