Re: Zespol VIVA
witam.
słyszałem zespół w grudniu. Zawsze zwracam dużą uwagę na kapelkę ponieważ sam kiedyś grałem trochę na weselach i nie tylko (piękne czasy:)
Moim zdaniem - plusy:
1. prezencja - dobry wygląd, fajne ciuchy, dobrej jakości sprzęt, światła
2. repertuar, aranżacje i wykonanie. dobór utworów na pewno wyróżnia ich moim zdaniem na plus. co prawda kilku osobom brakowało utwórów w stylu "szła dziewieczka" czy "panno walerciu" ale moim zdaniem tzw. muzyke bisiadną w pełni rekompensowały niektóre utwory Rodowiczki czy Laskowskiego. Wokale brzmiały rewelacyjnie (bardzo wierne wykonania)miałem tylko wrażenie, że wokalistka mogłaby śpiewać więcej utworów. Sekcja dęta extra naprawdę super brzmi zupełnie inaczej niż zagrana z keybordu. Był jeszcze gitarzysta w kilku miejscach wzbogacił występ rockowymi solówkami, miał dobry warsztat muzyczny i wyczucie instrumentu.
3. przerwy - były naprawdę krótkie, myślę że max z 10 min a grali sety takie po ok godziny.
4. Karaoke - tu się sprawdziło. Było dużo chętnych i dużo zabawy. Po prostu coś innego, dla wielu osób pierwsza okazja do występu na żywo przed publicznością.
Minusy
1. mogliby wprowadzić fajniejsze konkursy i zabawy odczepinowe tak żeby było więcej śmiechu, bazowali raczej na tych oklepanych sprzed lat
2. niektóre utwory były odgrywane z midi (co z tego co wiem jest powszechne także u innych zespołów). Sytuację ratowała gitara i sekcja oraz niesamowite wokale.
ogólnie było to bardzo udane wesele. bardzo dobra zabawa dzięki bardzo dobrej muzyce. Viva nie musiała specjalnie zachęcać, zwoływać ludzi po prostu zaczynali i po chwili na parkiecie było pełno. Zgadzam się, że momentami przypominało to występ (wokalista zmieniał nawet stroje) i goście zamiast tańczyc po prostu stawali i gapili się na to całe show.
na pewno jest to zespół skierowany do określonego typu klienta rezygnującego raczej z muzyki disco-polo, biesiadnej no i mającego odpowiedni portfel:) ale jak ktos już napisał na forum nie da się trafić w gusta wszystkich. Może takie podejście się podobać lub nie ale osobiście nie widziałem jeszcze tak profesjonalengo zespołu na weselu.
pozdrawiam wszystkich
0
0