Zespół - rozczarowanie

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witajcie, chciałabym wam powiedzieć o tym jak traktują nas klientów niektórzy "szefowie" zespołów muzycznych jak się okaże, że jednak nie możemy być ich klientami. Na tym forum swojego czasu dość mocno polecamy był jeden zespół z ryba w nazwie (nie bedę podawala ale większość na pewno wie o kogo chodzi). Otóż dzwoniłam do nich jakiś czas temu i pytałam o datę 12.08, okazało się że sa już zajęci ale Pan podał tel. do swojego kolegi, który też ma zespół. Pomyślałam, że to miłe z jego strony, ale jeszcze tam nie dzwoniłam, bo temat odłożyłam na później. Dzień przed sylwestrem mój narzeczony chciał mnie troszkę odciążyć i zaczął obdzwaniać zespoły i przez pomyłkę znów zadzwonił do zespołu o którym piszę. Okazało się, że już mają wolny termin bo para która miała ich wstępnie zarezerwowane nie wpłaciła zaliczki. Pan zaprosił nas do siebie (zaznaczam że z Rumi do Nowego Portu to kawał drogi). Pojechał narzeczony który rozmawiał z panem około godziny, dostaliśmy film na dvd do obejrzenia oraz zaproszenie na 7 stycznia na wesele w Brzeźnie by móc ich posłuchać na żywo. Obejrzeliśmy film, zespół bardzo nam się spodobał, choć cenią się bardzo wysoko, bo niby tacy rozchwytywani i grają na paradach itp. Ale uznałam, że warto. Troszkę mnie tylko zraziło że Pan chciał zwrotu kasety na drugi dzień czyli w sylwestra. Jadąc grać na imprezę umówili się z moim narzeczonym że po drodze odbiorą tę płytę. I zadzwonili na komórkę gdy już dojeżdzali i tu przezyłam rozczarowanie. Pan ani powiedział: dzień dobry ani nic tylko przekazał informację, że dzwoni w sparwie tej płyty a gdy podziekowałam im za to, on wysil się tylko i powiedział: proszę. Nie wiem może jestem przeczulona ale całe życie mam kontakt z ludzmi i uważam, że każdy szczegół jest ważny, a zwłaszcza kultura. To że kasują 2 tys. za wesele nie uprawnia ich do uważania się za bóg wie kogo. A zrobili coś jeszcze czym sobie tłumacze niezbyt miły ton głosu pana który dzwonił. Gdy mój narzeczony oddawł płytę i chciał się umówić na tel. po nowym roku pan powiedział: proszę już nie dzwonić bo tamta para już wpłaciła. I co o tym sądzicie? Zapewniał nas że kto pierwszy ten lepszy i w tej sytuacji to my mamy pierwszeństwo a potem pewnie zadzwonił do tamtych i ich "zmusił" do decyzji. I dlatego dla nas już potem nie był miły. Także uważajcie bo kto się ceni tak wysoko ma też wysokie mniemanie o sobie. A ja się cieszę, że tak wyszło. Na pewno znajdę lepszych i sympatyczniejszych i tańszych!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zespół - rozczarowanie

Proponuje zdecydowac sie na dj-a. Z moich obserwacji wynika, ze goscie naprawde lepiej bawia sie przy utworach granych z plyt. Bylam w 2005 roku na az 5 weselach, w tym na wlasnym i goscie dziekowali potem za dj-a.
Polecam tego, ktorego zatrudnilam na swoje wesele-jest to wlasciwie wodzirej z najwyzszej klasy sprzetem, zacheci i rozbawi kazde towarzystwo. Jest to normalny, przemily czlowiek, ktory wysluchuje klienta, robi notatki w trakcie rozmowy i ma niesamowicie bogaty repertuar. Mozesz o tym przeczytac na jego stronie www.prezentermuzyczny.pl, a do tego jest polowe tanszy od zespolu, o ktorym piszesz. Jedyny minus to fakt, iz jest on rozchwytywany.
Glowa do gory,
Pozdrawiam i zazdroszcze, ze wszystko jeszcze przed Wami :)

a ja poprosze o namiary na tego DJ dzieki

Dzięki za radę, mój narzeczony też woli dj-a ale ja chcę jednak muzykę na żywo. Ja byłam w życiu na około 8 weselach i zawsze był zespół - to jednak jest zupełnie ineczej, dj to na dyskotece albo na sylwestra. Gdybyśmy jednak przemyśleli sprawę na pewno skontaktuje się z tym polecanym przez ciebie. jeszcze raz dzięki.

Jestem prezenterem i grałem z wieloma zespołami, i tak naprawdę dwa utkwiły mi w pamięci. Reszta fałszowała lub śpiewała po pijanemu.
Oczywiście zgodzę się, że dj nadaje się na dyskotekę, ale nie prezenter - wodzirej.
Może nie umiem śpiewać, ale za to konkursy, bloki muzyczne są dobrane idealnie. Oczepiny są bardzo rozbudowane. Poza tym zamiast koncentrować się na instrumentach, koncentruję się nad ludźmi, którzy są na parkiecie.
Dobry prezenter powinien być dobrym obserwatorem a może nawet trochę psychologiem.

acha i jeszcze jedno - śmieszy mnie powiedzenie "szukam dj na wesele" Prezentera lub prezentera- wodzireja to rozumiem
Pozdrawiam konkuręcję która jak hiena siedzi i czeka, aby kogoś oszkalować

Panie Prezenterze to może Pan poda jakieś namiary mailem na te zespoły które utkwiły Panu w pamięci i może namiary też na siebie Pan poda, dzięki.

o właśnie.....Panie prezenterze prosimy o namiary...:)

kajka26 - przeciez napisalam w swojej wypowiedzi, chyba nie czytalas dokladnie...

Nie podam adresu swojego ani tych zaspołów. Zbyt długo pracowałe na dobre imie żeby je teraz stracić, a na tym forum jest to niestety możliwe.
Oczywiście istnieje moja strona gdzies w internecie. Niech intuicja wam podpowie, to może się kiedyś spotkamy.

nie wiem czy intuicja mi dobrze podpowiada ? czy tym prezenterem jest Przemysław ?

niestety nie

prosze o dobry namiar na dobrego prezentera na wesele!