Zetjot i jego krucjata przeciwko Radiu Gdańsk - przyczynek do dyskusji

Szanowni Państwo,

Po zniknięciu Halewicza w tajemniczych okolicznościach (Panie zmiłuj się nad Jego duszą za to, co tu wypisywał!) na forum powstała pustka. Jednakże natura nie zna próżni i owa pustka szybko na naszych oczach się wypełnia.

Rolę dyżurnego animatora forum w dziale polityka przejął znany i lubiany @ zetjot. Antypisowskie wątki ustąpiły miejsca antyplatformianym, aczkolwiek z żalem muszę stwierdzić, że @ zetjot wykazuje dużo mniej zapału i energii w swoich działaniach niż Halewicz, @ zetjot uprawia przy tym dużo prywaty.

Rozpoczął prywatną krucjatę przeciwko Radiu Gdańsk - stacji, która chyba niczym innym się nie zajmuje, jak tepieniem pisu (tak wynika z opisów zetjota). Nie wiem. Nie słucham Radia Gdańsk, może ktoś z Pańsrwa? Słucha tej stacji i podziełiłby sie własnymi refleksjami?

Frapujące dla mnie jest jednak co innego, skoro zetjotowi tak bardzo uwierają treści nadawane w Radiu Gdańsk, to dlaczego się nimi katuje? Czyżby skłonności masochistyczne?

Panie zetjot! Jako konsument treści medialnych głosuje Pan pilotem. Proszę wyłączyć Radio Gdańsk! Poczuje się Pan lepiej! Proszę rozpocząć akcję społeczną, tak żeby inni poszli za Pana przykładem i też może się poczuli lepiej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Zetjot i jego krucjata przeciwko Radiu Gdańsk - przyczynek do dyskusji

i co na celu ma ten post? podsumowanie ani nie kompletne ani nie konstruktywne....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Mo

- w tytule masz odpowiedz, na pytanie "co ma na celu" - polecam rozwazyc slowo "przyczynek"
- dzieki za kompletna i "konstruktywana" i "kompletna" odpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Panie to nie takie proste jak pan piszesz - znowu upraszczanie ! Niech każdy w końcu zrozumie podstawę - temat oceniamy globalnie i jako syntezę całości - inaczej nie wyciągniemy właściwych wniosków, przy okazji za to nawzajem zjemy się z wzajemnej złości ! Po co takie szkolne frazesy, że możemy wyregulować wszystko przy użyciu pilota ? To kolejna z gąszczu tzw. półprawd ! Z tym właśnie ludzie dalekowzroczni, a jednocześnie bardziej odpowiedzialni starają się zrobić nieco choćby ładu w naszym nieszczęsnym świecie. Do ludzi wybiórczych na pewno takie słowa również nie trafią - to kolejny temat ! Użyte słowo krucjata nie jest wyważone i jest nie na miejscu z wielu powodów. Obojętność i znieczulica społeczna. Tylko dzięki obywatelskiej aktywności i szczerej krytyce mamy szansę wpłynąć na wspólną przyszłość - lepszą dla ogółu - nie zaś przeciwnych temu z oczywistych względów - jednostek ! Wypowiedzi kolegi zetjota są słuszną i sprawdzalną jak najbardziej społeczną krytyką mediów, które społeczeństwo musi żywić swoimi opłatami - a więc tym bardziej musimy tu domagać się uczciwej i pełnej informacji od takich mediów. To że nie mamy w publicznych mediach obiektywności oraz pełnej informacji jest do sprawdzenia nie tylko w Radiu Maryja lub telewizji Trwam (której na dodatek zablokowano dostęp do multipleksu !). Media publiczne i profesjonalni dziennikarze produkują audycje obnażające zakłamanie panujące w Polsce oraz naszą obojętność w tym temacie, która powala z nóg ! Takie audycje ktoś właśnie skutecznie blokuje ! Jak nie słuchasz przyjacielu Radia Gdańsk - to na dodatek nie wiesz do czego się faktycznie odnosisz - a chcesz zabierać głos. Ja wiem co tam idzie i znam media MĘTNEGO NURTU - to dopiero ciemność ze ściemniacza ! Pamiętaj - synteza całej rzeczywistości ze społecznego ujęcia - bez uprzedzeń - z szeroko otwartymi oczami i uszami - może wtedy tacy jak ty coś zaczną już na prawdę rozumieć ? Daj nam to Panie dla dobra narodu sponiewieranego. Oby ludzi do których tu masz żale - było jak najwięcej - może kiedyś to zrozumiesz ? Z mojej strony to wszystko. Na osobiste i subiektywne wycieczki nie odpowiadam ! Dołączam film, który musisz zobaczyć - profesjonalny. http://www.youtube.com/watch?v=ealG_CH-vnU&feature=watch-vrec
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ niewolnik klasy

"glosujemy za pomoca pilota" - to nie tylko szkolny frazes

zobacz jaka nastapiła kontrakcja internautow i czytelników na czystkę w Uwarzam Rze i Rzepie, sprzedaż obu gazet spadnie drastycznie - tak sądzę, taką mam nadzieję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prywatne radio moze mieć linię programową, jaką mu się żywnie podoba (w granicach prawa).
Tu się zgodzę, ze głosuje się uszami (nie każdy ma pilota:). A "słuchalność" radia przekłada się wprost na jego dochody (z reklam).
W przypadku radia - za przeproszeniem - publicznego, obiekcje Zetjota są ze wszech miar uzasadnione. W końcu wszyscy (no.. powiedzmy... znaczna część:) płacą abonament POD PRZYMUSEM.
I rolą mediów publicznych nie jest dublowanie funkcji rzecznika rządu - ale obiektywny przekaz informacyjny. A jeśli publicystyka - to z prezentacją wielu punktów widzenia.
Inna sprawa, że Zetjot coś na Radio Gdańsk szczególnie cięty. Możliwe, że z przyczyn osobistych.
A nie odstaje ono od reszty mediów "głównego nurtu" w jakiś znaczący sposób (chyba, bo też nie go słucham - bazuję jedynie na cytatach podanych przez ZJ :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk? to jest publiczne radio? chyba nie?

gdy skaczę po stacjach, to Radio Gdańsk jakoś nigdy nie może przykuć mojej uwagi na dłużej,
czasami można trafić na dobrą muzykę (chyba po 17?)
czasami jest też taki program reportażowy a'la lokalna "sprawa dla reportera" - generalnie wiecej z tego smiechu, niz merytorycznych tresci (gdy nakreca sie afere tam gdzie jej nie mam - sluchalem kilku takich audycji)

ale jak widać nie jestem, nie zostałęm stałym słuchaczem Radia Gdańsk, tak samo - dla przykładu - nie słucham Eski, czy RMFu, dla mnie to jest proste i oczywiste... podążając za przykładem, nie katuję się słuchaniem Eski a następnie nie wylewam żali na forum

sadyl odgadł mój to myślenia - dzięki!
przez dwóch poprzedników zostałem zrugany - też wam dzięki!

wątek założyłem m.in. po to żeby zyskać opinie o Radiu Gdańsk
btw
rozumiem, że niewolnik klasy i mo słuchacie Radia Gdańsk - może coś więcej napiszecie o tej stacji? warto, czy nie warto?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

> Radio Gdańsk? to jest publiczne radio? chyba nie?

za wiki:
Polskie Radio Gdańsk (pełna nazwa: Rozgłośnia Regionalna Polskiego Radia w Gdańsku Radio Gdańsk SA) używa do identyfikacji antenowej nazwy Radio Gdańsk. Jest jedną z 17 samodzielnych rozgłośni publicznego Polskiego Radia realizujących odrębne programy regionalne, nadawane na teren poszczególnych województw.

Czyli - publiczne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt,że jestem cięty na RG ale nie z przyczyn osobistych.Znam środowisko,pamiętam je na przestrzeni 30 lat i nie cierpię kłamczuchów. Fizycznie kłamczuchów i idiotów po prostu nie znoszę, bo informacja to moja branża i tu bym szedł na noże. To jest zasadniczy powod. A tak poza tym to im współczuję.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chwileczkę. Prywatna krucjata ? Jestem obywatelem, to jest radio publiczne, więc wymagam standardów a ja słucham porannych pyszności w Trójce i w Radiu Gdańsk właśnie. Trójka mimo iż to rozgłośnia reżimowa jak najbardziej, stara się bardzo by stworzyć pozory obiektywizmu, ale oni, w centrum, mają stare sposoby mrugania do słuchaczy i bicia poklonów waadzy. Prowincjonalne RG do pięt im w hipokryzji nie dorównuje a przy tym razi swoim prymitywizmem. Moim ulubionym cyrkiem w RG jest audycja trójmiejskich komentatorów po godz.9.00. Proszę wnikliwie posluchać, co oni wygadują, to się przekonasz.

To jest stacja nadająca w przestrzeni publicznej a przestrzeń publiczna, eter, należy również do mnie i smiecenie w przestrzeni publicznej powinno być karane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

faktem jest, że te komentarze poranne to jakaś kpina ze słuchaczy. Wprawdzie od wielu m-cy tego nie słucham, wkręcam rano raczej RmF Classic bo i na innych stacjach jest POranny przekaz Informacyjny...
A Tok FM, ooo, ci to maja odjazdy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdaję sobie sprawę z tego że się katuję, ale robię to z wyboru, jako bloger muszę wiedzieć jaki jest stan mediów i jaki jest aktualny przekaz i prikaz, więc monitoruję jedno centralne i jedno lokalne medium publiczne, a jak chcę się odchamić to włączam Radio Maryja. Żadnych programów muzycznych od pewnego czasu słuchać już nie mogę a moja płytoteka leży odłogiem i płacze. Muzyka jest przecież jedną z form manipulowania emocjami a mi za manipulatora to wystarcza rząd i jego medialne agendy.Limit na manipulacje mam więc wyczerpany.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?