Zimno było temu pomniku

Nieznani sprawcy ubrali w Szczecinie Pomnik PLK w t-shirta z napisem Konstytucja.
Watpie, żeby Lech Kaczyński miał coś przeciwko Konstytucji.
Dziś jednak bolszewicka milicja szuka sprawcy „znieważenia pomnika”.
Ktoś wie może, co jest znieważającego w słowie „Konstytucja” ?
Dla bolszewickiej PiS-Targowicy PZPR+ jak widać „Konstytucja” to zniewaga.

W tym samym czasie bolszewicka milicja i prokuratura nie robią nic, aby ukarać tych, którzy umieścili podobizny polskich posłów na szubienicach.

W bolszewickim państewku przywracającym ustrój totalitarny Pomnik z napisem „Konstytucja” to zniewaga, a szubienica ze zdjęciem niebolszewickiego posła to happening.

PZPR+

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temu pomnikowi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"... szubienica ze zdjęciem niebolszewickiego posła to happening."

Zapomniałeś oczywiście dodać że ci "niebolszewiccy" posłowie o których mowa skamlali za granicą o nałożenie sankcji na własny kraj. Jestem jak najdalszych od radykalizmu ale przypomnę że były takie czasy, kiedy zdrada karana była śmiercią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Większość Targowiczan zawisło na szubienicach podczas powstania kosciuszkowskiego.
Pamietajmy, ze Targowica zawiązana była przeciw Konstytucji.

Z tej stylistyki dzisiejsza anty-konstytucyjna totalna PiS-targowica kojarzy jedynie szubienice.
Wg nich to happening.

PZPR+
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Temu pomnikowi...

To jest pomniku na skale naszych możliwości .
Ty wiesz co my robimy tym pomnikiem ? Otwieramy oczy niedowiarkom !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe dlaczego nikt po tym jak była w Kiejkutach złamana nie otwierał nikomu oczu? Bo nie widziałem wtedy tam ani jednego obrońcy co mnie dziwi, bo nazistom zapewniła procesy sądowe.

Koszulka jest jakże musującym dowodem na to, że nawet kicz i sr*czka pomnikowa może posłużyć choćby jako wieszak/stojak dla rzeczy zabawnych. Mnie się spodobało. I tak - też mnie dziwi, że poszukuje się wykonawcy przy jednoczesnym pobłażaniu dla scenki rodzajowej z szubienicami w roli głównej.
A w donoszeniu do innych PiS też ma swoje 'zasługi', Cross, uprzejmie przypominam, tak dla odświeżenia pamięci, w dodatku o absurdalniejszym podłożu, także teges oweges ;)

Gdyby dzisiejsza opozycja wtedy myślała dzisiejszymi PZPR-owskimi standardami PISu, powinnismy już dawno oglądać szubieniczki z Dudą, Czarneckim, Fotygą i innymi bolszewikami.

https://youtu.be/7zE8_Np0jXw
https://youtu.be/uafvyhweJPs

PZPR +
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jest straszne. Znów pojawili się nieznani sprawcy. Tym razem w kurniku PISu, czyli w Białej Podlaskiej.
Nieznani sprawcy ubrali pomnik Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w t-shirt z napisem „Konstytucja”.
Jako, ze słowo „Konstytucja” jest obelżywe i znieważające wobec bolszewickiej władzy, tzw. minister spraw wewnętrznych w reżimowym tzw. Rządzie już szuka sprawców przy użyciu milicji.

Na szczęście bolszewicy sporo tego ostatnio ponastawiali, już wiadomo, ze kolejne pomniki tez wnet się przebiorą w „Konstytucję”.

PZPR +

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kicz, kicz i jeszcze raz kicz. Te pomniki. Po drugie - naciągana i serwowana na siłę mitologia wywołuje odruch wymiotny, nawet u wielu dotychczasowych zwolenników, co obserwuję ostatnio z nieukrywaną frajdą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"A w donoszeniu do innych PiS też ma swoje 'zasługi', Cross, uprzejmie przypominam, tak dla odświeżenia pamięci, w dodatku o absurdalniejszym podłożu, także teges"

Wiem Wiewiórko. Dla mnie jedni i drudzy to takie same szuje. Tak daleko żeby stwierdzić że powinno być to karane śmiercią się nie posunę bo zostanę uznany za radykała ale dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych byłby odpowiedni na początek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gotow jestem dofinansowac zakup dzialki pod skansen pomników Kaczyńskich, które po depisacji masowo będą demontowane z przestrzeni publicznej. Tak jak to było z pomnikami Lenina czy Stalina. Przykre jest to, że stanie się to kosztem prawdziwych dokonań i czynów w gruncie rzeczy, poczciwych ludzi jakimi była para prezydencka.

Inne tematy z forum

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...