Żłobek dla dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam Państwa bardzo serdecznie,

Jestem szczęśliwym ojcem od niecałych 3 miesięcy. Interesują mnie żłobki państwowe, chodzi mi czy w ogóle jest szansa się tam dostać? Moje dziecko w jednym żłobku w kolejce jest na ok 550 miejscu w dwóch pozostałych jakoś na 650.

A planowany termin wrzesień 2016.

Czy istnieje możliwość przeniesienia dziecka z jednego żłobka do drugiego? Np. z Gdyni bądź Sopotu do Gdańska. Orientuje się ktoś?

Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Żłobek dla dziecka

Nie ma opcji przeniesienia. Od wrzesnia 2016 raczej nie ma co liczyc ze sie dostanie, raczej od wrzesnia 2017
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziecko mojej kolezanki tez było 500 któreś na liście i dostało się na pół roku przed pójściem do przedszkola jako 3 latek

A czy ktokolwiek się orientuje kiedy otwarcie tych dwóch nowych żłobków?
Może jest ktoś kto się już tam dostał i wie?

My w styczniu 2015 startowaliśmy z pozycji 500. Obecnie 130 ale bardzo zwolniło. Myślę ze realny czas dostania się dziecka to plus/minus dwa lata.

Moje dziecko w niecałe pół roku przesunęło się na liście o prawie 400 miejsc, więc nie siejcie propagandy, że dostanie się do żłobka jest niemożliwe. Podejrzewam, że to raczej kwestia dzielnicy - pewnie na Chełmie czy innych młodych, południowych dzielnicach jest ciężko się dostać, a na podstarzałych dzielnicach typu Zaspa czy Śródmieście kolejka idzie o wiele szybciej. Ja coraz bardziej wierzę to, że moje dziecko w wieku roku się dostanie, albo będzie chociaż na szczycie listy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hela wszystko zależy od miejsca. Oczywiście,że są miesiące, w których przesuwasz się o 150 miejsc i są takie kiedy o 3, ja czekam na miejsce od 14 miesięcy na królewskim wzgórzu, , malczewskiego i wassowskiego miejsca to na dzięń dzisiejszy 94, 74, 44. Jak już we wcześniejszych wątkach wspominano najszybciej kolejka przesuwa się na ul. pocztowej, tam oczekiwanie to ok 11 m-cy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja corka w grudniu skonczy 7 mies idzie do zlobka na startowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam ten klubik / żłobek. Prowadzi Pani z dużym doświadczeniem.

https://klubik-mis.com.pl/doswiadczenie-2/

Dokładnie, wszystko zależy do miejsca, a autor nie chwalił się, do których żłobków zapisał dziecko, więc nie widzę sensu dołowania go, że do września się nie dostanie, bo może akurat wybrał najmniej popularne żłobki i dostanie się nawet wcześniej niż we wrześniu.

W Osowej działa ten. Wygląda przyzwoicie:

https://klubik-mis.com.pl/galeria-2/

Coś słyszeliście na ich temat?

Nowy żłobek na Chełmie mają chyba otworzyć jakoś w styczniu/lutym, natomiast ten na Przymorzu podobno najszybciej na wiosnę (tak mówiła pani kierownik ze Startowej). Jak je otworzą to na pewno czas oczekiwania się skróci i tak jak już inni napisali kiedy dziecko się dostanie zależy od dzielnicy. Mój synek dostał się jak miał 1 rok i 4 miesiące.

Mój syn był w kolejce 280 jak go zapisałam. Dostał się jak miał 2,5 roku !!! We Wrzeszczu

Córka zapisana w sierpniu 2014 dostała się bez problemu od września 2015 - miała skonczone 13 miesięcy. Chodzi na Pocztową.

Moj syn zapisany jest na listę od lipca 2014-na malczewskiego (potem zmieniony na Rogalińską, który miał być otwarty w styczniu, teraz już przesunięty temrin marzec), Chałubińskiego i Konopnickiej. Startował z pozycji 660, obecnie 20, 35,47. Więc może dostanie się jako 2letnie dziecko...

Marta, czy ten marzec to już pewny? Właśnie się zalogowałam i żłobek na Rogalińskiej jest już żłobkiem na Wilanowskiej 16. Znany jest już dokładny jego adres. My mamy miejsce około 60 i liczę, że się dostaniemy.

moja 1,5 roku temu była 800, teraz jest 17, mysle, ze we wrzesniu jest szansa. bedzie miala 2,5 roku.

Marzec jest terminem orientacyjnym, wciąż czekają na odbiory

zapisałam małą jak miała 3 miesiące (z pozycją 670 bodajże), a dostała się do żłobka publicznego, gdy miała rok i 5 miesięcy - 3 miesiące chodziła do żłobka prywatnego. Najwięcej miejsc zwalnia się na wrzesień, gdy maluchy przechodzą do przedszkoli. Wszystko zależy jakie żłobki wybrałeś.

Polecam Klubik Malucha Miś w Gdańsk Osowa. Płacę 800 zł ale warto. Mój maluszek bardzo lubi tam uczęszczać na zajęcia:

https://klubik-mis.com.pl/dla-rodzicow-2/

Tutaj jeszcze dołączam program zajęć:

https://klubik-mis.com.pl/oferta-zajecia-2/

Poproszę o opinię tego żłobka

https://klubik-mis.com.pl/aktualnosci-2/

Dziękuję.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...