Zmienić Polske

Witam Panstwa jestem przecietnym (Kowalskim) Chciałbym założyć Nową Partie Polityczną "Projekt nowa Polska" (PNP)..

.Moim pierwszorzędnym celem jest wyprowadzić Polskę z kryzysu
Główne priorytety:

1)Budowa sieci darmowych przedszkoli państwowych
2) Budowa elektrowni wodnych oraz wiatrowych rozbudowa sieci energetycznej
3) Darmowa komunikacja miejska w godzinach 16/18
4) Dwu miesięczne darmowe przejazdy komunikacją miejską dla ludzi podejmujących nową pracę
5) Masowe kontrole firm
6)Reaktywacji transportu rzecznego
7) Reaktywacja Polskiego przemysłu stoczniowego i rybołówstwa morskiego
8) Reaktywacja dawnych PGR
9) Obowiazkowa praca dla ludzi przebywajacych w z/k
10) Znaczne obniżenie wyplat emerytur /rent wszystkim wysokim funkcjonariuszom PZPR oraz ciecia płac w Sejmie i.t.p
11) 50-procentowe obniżenie cen paliw

To nie które założenia które zamierzamy realizować

Aby tego dokonać potrzebuje Waszego wsparcia zaangażowania wspólnie musimy opracować statut, reguilamin i wiele niezbędnych do funkcjonowania formularzy.
Dlatego proszę wszystkich zainteresowanych w celu budowy naszej partii o kontakt :
E-mail na projektpnp@wp.pl

Pomóż nam zmienić Polske Jeśli popierasz nasz projekt Wyślij e-mail o tresci TAK na projektpnp@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zmienić Polske

Pomysły ogólnie dobre ale wydaje mi się, że poniekąd zbliżone do komunistycznej Polski. Dlaczego? Już mówię :
1. Państwowe przedszkola (włącznie ze żłobkami) są jak najbardziej potrzebne bo nie wszystkich rodziców stać na prywatne przedszkola/żłobki czy nianie.
2. Pomysł dobry ale są uprawnienia?
3 i 4. Jeśli użytkownicy nie będą płacić za komunikację publiczną to gmina a więc podatnicy czyli wszyscy. Zwiększą się podatki więc i tak nie będzie to darmowe.
5. Jest tylu pracowników kontroli aby wszystkie firmy kontrolować?
6. Niby jak? Kolejne koszty a co za tym idzie zwiększenie kosztów przez gminę czyli zwiększenie podatków.
7. Z tego co mi wiadomo to stocznie w Polsce nie zarabiają na siebie. Państwo znów dopłaca i znów podatnicy dopłacają.
8. PGR? Znów koszty na coś co długo nie pociągnie.
9. Praca dla skazańców jest jak najbardziej ok. Ale skoro nie ma pracy dla przeciętnej Kowalskiej z małym dzieckiem (a jest trudno) to dla skazańca będzie ;/
10 i 11. Popieram ale mało prawdopodobne.

Reasumując : Jestem jak najbardziej za zmianami i chętnie bym pomogła. Ale nie ma na co liczyć ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

alimenty (16 odpowiedzi)

Hej. Mój były mąż płaci mi bardzo niskie alimenty, nieadekwatne do jego wypłaty. Brakuje mi...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (11 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...