Zmienność "nastrojów" 2-miesięcznego dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Drogie Mamy,
Pytam o opinię, bo już sama nie wiem. Mój synek dzisiaj mnie zadziwił, otóż jest bardzo ruchliwym dzieckiem, mało śpi, chce na rączki żeby zwiedzać świat, weekend mieliśmy wycięty z życiorysu bo ciągle chciał na rączki a jak nie to ryk, generalnie usypiamy go na rączkach (przyzwyczajenie babci!!! :( ) a dzisiaj - szok! Spał w nocy 7 godzin (do tej pory zawsze po 3-4 się wybudzał na jedzonko), potem tylko jadł, spał, jadł, spał i tak cały dzień. Z jednej strony się cieszę bo się wyspałam i wreszcie coś w domu zrobiłam w ciągu dnia, ale z drugiej strony jestem zaniepokojona czy wszystko ok. Czy możliwe, że wymęczył się niespaniem weekendowym i teraz odsypia? Apetyt ma, gorączki ma, płakać nie płacze, nie wiem, poradźcie mamy i powiedzcie że przesadzam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zmienność

przesadzasz;) ciesz się bo tak będzie pewnie kilka dni pod rząd - u nas tak wyglądał skok rozwojowy. Kilka marudnych dni, potem kilka sennych i tona nowych umiejętności;) A jak synek już tyle śpi w nocy to pewnie mu już tak zostanie albo będzie spał coraz dłużej - moja mała właśnie tak ma. Teraz śpi ciągiem 13 godzin w nocy, a my z mężem od 19:00 mamy czas dla siebie.

a zaczęła przesypiać noce jak miała niecałe dwa m-ce i nie ma sensu budzić ani się martwić tylko odbudowywać siły;)

No nie zawsze to "skok rozwojowy" i te inne wymysły książkowe:)
Najważniejsze to poobserwuj maluszka, jest malusi i róznie to bywa.

Wiem o czym piszesz bogoosia, Jasiek też tak miewał, tak do 7-8 miesiąca życia, często...
Raz była to oznaka przeziębienia, ale nie ma co z góry tak zakładać.

I uważam, że to normalne te Twoje obawy, wcale nie przesadzasz..skąd masz wiedzieć:)

No właśnie już sama nie wiem :) Obserwuję go cały czas i będę dalej. Gorączki nie ma a chyba gdyby go coś bolało to by płakał. Oby scenariusz pierwszy był trafny :)
Dziękuję dziewczyny za wypowiedzi :)

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...