Znieście obowiązek Masek dla Dzieci! Serca NIE Macie?!

Dzieci są ufne, pilnie przestrzegają nakazu noszenia maseczek i to one zapłacą najwyższą cenę za nakaz ich noszenia, nie chcę teraz rozpisywać się na temat szkodliwości noszenia maseczek, zwłaszcza tych samych przez wiele godzin, dni a nawet tygodni, ale jak widzę biegające, czy jeżdżące na rowerze dziecko to serce mi pęka z tego powodu.

prawdziwym dramatem rodziców jest wybór czy wprowadzać dziecko w kłamliwy świat dorosłych chcąc ochronić ICH zdrowie i nakłaniać je, by nosiły maseczkę pod nosem czy na brodzie a widząc policjanta nakładało ją prawidłowo!

Nie wiem czy decydenci mają odpowiednio wrażliwe sumienia, by nimi być.

Ps. Nie wiem, MOŻE ewentualnie można, by zostawić na jakiś czas maseczki dla dzieci w np sklepach, albo zakazać im wstępu bez ważnych powodów do sklepów na jakiś czas?

Znieście te maseczki dla dzieci jak najszybciej, oczu nie macie?! O serca już nie chcę pytać.

Ps nie wiem czy to prawda, ale podobno w tych przepisach o noszeniu masek nie ma nakazu, ale jedynie zalecenie noszenia masek tak naprawdę, by w razie czego ludzie nie mogli dochodzić odszkodowań, inna sprawa, że cała sprawa podobno skonstruowana jest tak iż nieświadomi prawa funkcjonariusze mogli terroryzować za ich nie noszenie ogromnymi mandatami co samo w sobie jest niczym innym jak własnie terrorem - Mandat 35.000 zł za naruszenia przepisów porządkowych w kraju, gdzie zarabia się na rękę jakieś 3.000 zł jest Terrorem jakby nie patrzeć, nie chcę wspominać, że ci sami decydenci jeszcze niedawno twierdzili iż maseczki " Nic nie dają".

Zapraszam do znajomych na FB i na blog: Dariusz Salamon Salon24
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Popieram w 100%. To jest torturowanie dzieci jak również d**ilne rozporządzenia dla przedszkoli. Ciekawe czy decydenci jak byli dziećmi też mieli tego typu ograniczenia. Czas skończyć z tą władzą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...