Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Ja nie zostawiam dziecka samego,koleżanka robiła to bardzo często a to wyrzucić śmieci a to skoczyć do sklepu do czasu gdy zatrzasnęły jej się drzwi a maluch sam w środku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No jak gdzie?Po fajki! W cudzysłowie:)
Ludzie potrafią,umieją i chcą wyolbrzymiać.Tak jak pisałam,każda mama robi to co uważa za stosowne.
Tu na rodzince objętnie jaki jest temat i tak wszystkie są idealne matki(w co wątpię) podejrzewam,że niejedna z Was zostawiła dziecko samo,lecz bojąc się linczu nie przyznacie się.

Dyskusja nie polega na udowadnianiu która ma lepiej i jest lepsza lecz na wymianie argumentów.
Czasami jako matka popełniam błędy i popełniać je będę tak długo jak wychowuję dziecko.Cieszy mnie jeżeli nad czymś pracuję,ale idealna nie jestem i nie będę,staram się dać dziecku wszystko co najlepsze,ale nie pozwolę by dziecko przysłoniło mi świat i tyle.
Dbam,chronię ale nie popadam w paranoję i tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

SzafaPoli, czy ja na forum muszę pisać czy idę z dzieckiem robić 1,2 czy zmianę tamponu?! Pewne rzeczy mogą poczekać do drzemki a np. siku robię przy otwartych drzwiach i młody mi się tam pałęta. I co? Będzie miał traumę? :D błagam...
Cytrynka nie wiem co ma jedno do drugiego. Mój śpi od pierwszego dnia sam w swoim pokoju. Niania jest dla mnie żebym nie wchodziła do niego co 5 min sprawdzać czy żyje. Tak mam takie doświadczenia, że jestem na tym punkcie przewrażliwiona. Kill me!
Ale na Boga czym innym jest pójść po fajki i zostawić dzieciaka samego.
Dziwi mnie rozbawienie i ironia co niektórych.
Jak się coś stanie to potem każda krzyczy "gdzie była matka??!" No jak to gdzie? Po fajki...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Cytrynka to pewnie tak jak ja:) Bo przecież robimy coś kosztem dziecka.
mój też 3 letni,kończę ofertę,zaglodając tu i się skupić nie mogę...
A liczenia sporo,bo z projektu robię wycenę.
Bawi mnie ten wątek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

hahaha toż mój to duży kwalaer już jest, bo 3 lata i 2 miechy ma i w przedszkolu szaleje.

sory, a może też ZŁA jestem bo powinien siedzieć w domu aż do szkoły pójdzie, a ja powinnam firmę na ten czas zamknąć :DDDD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Enemens,Ty kobieto wiesz wszystko na KAŻDY temat.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktos napisal, ze dziecko nie moze spac samo? Nasz mial chyba 9 miesiecy, gdy zaczal spac w oddzielnym pokoju. Jak byl mniejszy wygodniej nam bylo razem (w pokoju, nie lozku), bo budzil sie czesto. Niani elektrycznej nie mialam, wolalam dwa lozeczka ;).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i Cytrynka teraz siedzisz na forum wiec nie masz dziecka na oku,no chyba ze dziecię obok na laptopie też siedzi:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak cytrynka jesteś zła! i ja też bo moja tez od urodzenia w swoim pokoju śpi! ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahahaha dla podpuchy napisałam :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cytrynka, Ty chyba wiesz najlepiej czy jestes ZLA czy DOBRA (jak to piszesz). A z pewnoscia to czy dziecko spalo samo w pokoju czy nie i czy mieliscie nianie elektroniczna o tym nie swiadczy :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak sie zastanawiam, czy jestem dobra mamą ;P

moje dziecka od urodzenia spało samo w głębokim łóżeczku i sam w pokoiku

nigdy nie używaliśmy elektr.niani

syn zawsze był wrażliwy na wszelki hałas i nawet kroki Go budziły

czy jak spał sam w pokoiku jako maleństwo, drzwi były przymknięte, a ja w drugim pokoju albo kuchni, to czy w końcu jestem ZŁA czy DOBRA, bo się kuźwa pogubiłam już
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

I ja się z koleżanką wyżej zgadzam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

do łazienki z dzieckiem? co innego jak się maluje, myje głowę mała bawi się przy wannie zabawkami kąpielowymi albo myje zęby ale jak idę się załatwić albo zmienić podpaskę nie ciągnę dziecka ze sobą bo to moim zdaniem jest chore!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

White Rabit skoro piszemy,że trzeba przynieść węgiel to raczej znaczy,że nie mamy pieców gazowych,czy nie?
Ja muszę podkładać raz na dwa dni,ale muszę,a że piec mam w garażu,a węgiel za domem to czasami muszę po niego iść,piec mimo,że ma komputer nie przyniesie za mnie węgla.
Ale co tam,po co podkładać,rozpalać zimą,po co brać prysznic,sprzatac chatę,po co dbać o siebie itd,przecież nie wolno spuszczać dziecka z oka.
Niektóre z Was są nadgorliwe i tyle.
Nie siędzę przy dziecku non stop i nie zamierzam,często Syn bawi się w salonie,a ja jestem w kuchni i to nie 5 min.
Po węgiel tez chodzę,a on zostaje sam w domu,psa też wychodzę nakarmić.Jak ktoś podjedzie pod bramę tez wychodzę zostawiając go w domu,a brame mam dość daleko od domu,przecież nie otworze pilotem bramy by ktoś obcy wszedł,prawda?Muszę podejść i zobaczyć kto to,czy za każdym razem jak jest zima musze ubierać i brać dziecko ze sobą?Wyluzujcie trochę!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Słaby strzał. Nie wiem co ma do rzeczy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Coooooo? hahahahahahaha...
Emenems, czyzbys nie miala nic do powiedzenia w tym temacie , wiec chociaz nie na temat cos powiesz, bo przeciez wtracic swoje musisz.
Jak Cie interesuje sprzatanie po psach to zaloz nowy watek.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

taaaa....na trawnik przed blokiem...wybacz, ale wątpię abyś sprzątneła po swoim pupilu...a pozniej cale chodniki i trawniki o****ne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Acha, mieszkam daleko od rodziny, sasiadow nie mam takich, zebym mogla poprosic o przypilnowanie dziecka. Znajomi tez malo dyspozycyjni na takie wypadki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi sie zdarzylo zostawic spiace dziecko w domu jak bylo chore, a ja musialam wyjsc z psem. Zawsze wychodzilam z niania elektroniczna, na najblizszy trawnik pod blokiem i spowrotem, tam gdzie niania ma zasieg.
Prysznic tez biore jak synek spi, tez zawsze z niania w lazience.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...