Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

"Nie, nie wywiorczo. wczoraj odpusilam dyskusje"

czyli wywiorczo

zresztą mi chodzi o moja DZISIEJSZA wypowiedz ...

pozatym jak sie nie czyta wszystkiego to chyba nie powinno sie brac udzialu w dyskusji --> straciłaś wątek a dalej szczekasz ... noł koment
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

glupota ludzka nie zna granic - maz byl dwa dni temu na sankach z chlopakami i chlopaki zakolegowali sie z dziewczynka ktora miala 5 lat przyszla sama z bratem ok 3 lat na sanki kilka ulic od domu - GDZIE SA RODZICE??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaa bym nie zostawiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, nie wywiorczo. wczoraj odpusilam dyskusje. Nie w tym celu porusza sie pewne tematy, aby atakowac, wyzywac czy obrazac.
Kazdy ma prawo do swojego zycia i swojego sposobu wychowywania dzieci.
Jak juz wczoraj napisalam, nie da sie uchronic dziecka przed wszystkim. Nie ktore wasze wypowiedzi az zal sie czyta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

pingwinek - a Ty co ?? wybiórczo czytasz posty czy masz problem z myśleniem??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dejwi a jaka to roznica?
dziecko w jednym i drugim przypadku zostaje samo bez opieki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Agatha :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

z resztą nawet w pierwszym poście jest o sklepie i fajkach a nie o węglu.
A mąż Wam nie pali w piecu przed wyjściem do pracy? Skandal!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dejwi :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

kochająca matko, dyskusja po prostu się rozwinęła i krytykujemy baby co chodzą do sklepu po fajki, a ty zaraz że ciebie, cały wątek ma być tylko o tobie?

a po fajki to nic, u mojej mamy w bloku jest baba co zostawia 2 latka i noworodka i chodzi do sąsiadki na kawę
jak takiemu 2-latkowi coś odwali i zrobi krzywdę niechcący temu mlodszemu? ta baba już całkiem nie myśli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytaj sobie choćby swój post z 21:45, tam zobaczysz naskakującą, nierozróżniającą, głupią, albo przynajmniej głupotę udającą.

Ale nam nic do tego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

"DZIWIE SIĘ JAK WY WOGÓLE MOŻECIE CHODZIĆ SPAĆ?? PRZECIEŻ MAJĄC TWARDSZY SEN TEŻ MOŻECIE CZEGOŚ NIE USŁYSZEĆ. JA BYM NA WASZYM MIEJSCU W OGÓLE NIE SPAŁA. Jak kładziecie dzieci spać też stoicie przy nim aż zaśnie??
Jak ktoś ma dwupokojowe mieszkanie i nic w życiu do roboty to szuka sobie problemów, a trzeba przecież do ognia dołożyć, umyć się itd.
Tak zostawiam mniejsze dziecko na chwilkę samo, ba nawet dwójkę aby wyjść na sekundkę do mamy po coś a mieszka na tym samym podwórku. Czasem jak mniejsze śpi wychodzę z większym na dwór przed dom (mam wtedy ze sobą nianię elektryczną)
I NIC NIKOMU DO TEGO."

Kochajaca Mamo - sama naskoczyłaś na inne forumki a teraz twierdzisz ze to nie powinno sie robic ---> hipokrytka z Ciebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

ALE JA OSOBISCIE JADE PO TYCH CO POPITALAJ DO SKLEPU a nie do komórki obok po wegiel - spora róznica
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Forum jest po to aby dyskutować a nie wiecznie naskakiwać na wszystkich.
Gdzie ja napisałam, ze zostawiam dziecko, aby wyjść do sklepu czy impreze??
Naprawę nie widzicie różnicy między sklepem, a pójściem pod prysznic czy dołożeniem do pieca?? Wolę zostawić dziecko na minutę u góry niż targać je do kotłowni aby ogień i dym buchał mu w twarz. A ciepło w domu musi być.
Jesteście takie głupie czy tylko udajecie??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mi się zdarzyło na chwilę,jak musiałam do pieca wegiel podłożyć,albo isc po węgiel,rozpalicz w piecu itd,piec mamy koło garażu.
Sorry,ale albo mnie chwilę nie ma,albo zimno w domu.

A tak to nie,bo mieszkamy daleko od sklepów wiec nie miałam taich problemów,w domu musiało wszystko być.

Teraz Niko ma 2 latka,własnie dziś konczy i czasami na kilka minut jak muszę iść po węgiel zostaje,ale zazwyczaj się bawi i nawet nie zauwazy ze mnie nie ma.
Bardzo często on się bawi godzinę,dwie a ja jestem w kuchni i coś robie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej dziewczyny
Przeczytałam wiekszość i macie racje..
Ja mojego 4 latka (prawie 5) nigdy nie zostawiłam samego w domu bo musiałam gdzieś po cos wyjść..zawsze brałam go albo załatwiałam sprawy jak ktoś był w domu albo dzwoniłam po babcie aby sie nim zaopiekowała.
Ale np. mieszkam w prywatnym domu i np. latem Młody zasypiał to zostawiałam go na podwórku pod oknem kuchennym i szłam robić obiad i ptarzałam z okna czy on śpi.Albo np. zimą on spał albo robiłam mu śniadanie,bjaka (jak był starszy) i szłam robić ogień w piecu.
Teraz mam drugie maleństwo i w sumie nic sie nie zmieniło...Jak musiałam iść sie kompać to brałam go na bujak ful zabawek i udało sie...
On teraz śpi na dole na korytarzu (bo byliśmy na spacerku)..a ja weszłam sobie na neta...Co chwile ide zajżeć czy śpi..ogólnie słysze go nawet z piętra...:)
także wszystko ma swoje granice :) trzeba mieć rozsądek a takze być odpowiedzialnym..
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hhehheh :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ci co mają się udusić poduszką tez niech się uduszą, w końcu co z takiego fajtłapy może wyrosnąć....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Albo jak ktoś w nieinteligentnym bloku mieszka:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10991829,Nocny_pozar_na_Stokach__30_osob_zostalo_ewakuowanych.html?lokale=gdansk

Na odstrzał, na cholerę nam mali blokersi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiadomo, że jak się ma np. INTELIGENTNĄ instalację elektryczną jak Kochająca Mama, a nie taką, jak inne buraczane baby na forum - taką, co może się zapalić, to można sobie wychodzić do sklepu.

Nie mówiąc już o mało inteligentnych kilkumiesięczniakach, które mogą zacząć uczyć się obracać na boki i zaklinować na materacyku. Toż to czysta ewolucja - mało inteligentni mają wymrzeć, a Wy przeciwdziałacie temu zjawisku!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam