Niestety ale masz rację, wygląda na to ,że gmina w ogóle nie bierze pod uwagę co będzie za parę lat, rozwój Banina i otaczjących nas miejscowości jest ekspresowy.
Jaka jest tego przyczyna? możemy sobie tylko dopowiadać, niegospodarność, układy itd. Jakiś czas temu usłyszałem od radnego naszej gminy : " to nie nasza wina , to powiat wydaje pozwolenia " . Słysząc takie słowa, zastanawiam się co Ci ludzie robią na tych stanowiskach,
zero odpowiedzialności, wzięcia na przysłowiową klatę problemów i próby ich rozwiązania. Najlepiej pokazać palcem, to nie nasza wina i umyć ręce. Nie wieżę, że gmina nie ma możliwości wpływu na decyzję powiatu. Najgorsze jest to ,że nie widać drogi ku lepszemu,. Nie oczekuję cudów, ale takie kwiatki jak z ulicą Tuchomską, pokazują tylko jak działają włodarze gminy. Jak napisałeś wcześniej, papier przyjmie wszystko, a potem trzeba drapać się w głowę. Przydała by się również zmiana przepisów budowlanych, deweloperzy budują osiedla , które w świetle prawa nimi ni są i nie są zobowiązani inwestować w infrastrukturę, choć moim zdaniem pomimo prawa jakie obowiązuje, to myślę ,że ja by gmina ma zaplecze prawne i mogła by coś wymusić na deweloperach, ale trzeba chcieć. A tego chciejstwa z jakichś powodów brakuje.
7
0