Zwrot podatku 2020

Czesc. Zastanawiam sie, czy ktos rozliczal PIT w styczniu i dostal juz zwrot. Jak dlugo zekaliscie w zeszlym roku na zwroty i z ktorego US?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A miał ktoś tak, ze status mu zniknął mimo ze nie dostał zwrotu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie 3 miesiące będzie 18 maja więc jeszcze poczekam bo nawet nie wiem czy wysyłają jak ktoś papierowo składał US Wejherowo

Dziś, czyli po 42 dniach, przyszedł zwrot z US Wejherowo (PIT-36 składany 4.03 przez e-deklaracje). Status na stronie jest nadal taki sam jak od miesiąca czyli "pit poprawnie złożony / zajmujemy się zwrotem Twojej nadpłaty".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie już tydzień po terminie 45 dni a pieniędzy nadal brak pit złożony 20.02

PIT wysłany przez e-deklaracje do US Wejherowo 4.03 (czyli tego samego dnia, kiedy pojawiły się deklaracje pit-36). Od miesiąca jest status "zajmujemy się zwrotem Twojej nadpłaty", pieniędzy brak.
Dwa lata temu zwrot przyszedł ostatniego dnia (PIT złożony elektronicznie na początku kwietnia). Rok temu już po tygodniu (złożony elektronicznie w połowie lutego). Ale widać zasada im szybciej wysyłasz, tym szybciej dostajesz zwrot jednak się nie sprawdza.

I US Gdańsk, złożono 01.03 elektronicznie podatki.gov, dzisiaj zwrot na konto

U większości niecierpliwcow nie minął nawet termin oczekiwania na zwrot...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy jak jest zajęcie komornicze to w statusie jak się sprawdza widnieje to czy tak samo jak u wszystkich ze kwota natolatki przelana na konto Czy ktoś wie jak to wyglada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam. Jak to w Pruszczu jest? Bo skladalem deklaracje 06.03 i nadal cisza
Pozdrawiam

A ile już dni po terminie, dzwoniłaś tam?

Minął już termin i nie dostałam pieniędzy. A komunikat że niby wysłali . Od dwóch tygodni na stronie widoczny

Ja składałam PIT 25.02, później korektę 3 marca.. na stronie od 8 marca widnieje komunikat ze zajmują już się nadpłata (status 200) i pieniędzy nadal brak.

Ja mam status 200 od 3 marca i pieniędzy brak, ale składałam korektę.

Dostał ktoś później niż do 45 dni

O! Mam podobnie tylko skladalam go jeden dzień później.
Skladalam 28.02 online w 3 US. I dalej mam kominikat, ze dotarł do urzędu i jest rozliczany.

Ja czekam od 27 lutego, na razie brak zwrotu. Pit składany oczywiście online do 3 US w Gdańsku. W tym roku jakąś masakra.

I co dostajecie zwrot z US Wejherowo?ale nie przez internet tylko papierowo

Pit wysłany 2 marca. Od dwóch tygodni komunikat "Już zajmujemy się zwrotem twojej nadpłaty" . I cisza.

Pit wysłany 09.03 przez internet do 1us w Gdańsku i tez czekam komunikat zajmujemy sie twoim zwrotem od 2 tyg

2 urząd skarbowy gdańsk. Składne 10 marca (korekta) dziś przyszedł zwrot.

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...