Zwrot podatku 2020

Czesc. Zastanawiam sie, czy ktos rozliczal PIT w styczniu i dostal juz zwrot. Jak dlugo zekaliscie w zeszlym roku na zwroty i z ktorego US?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z tego co czytałam na różnych portalach, to dużo osób tak ma i nawet przez 2 tyg kasy nie mają, inny mają status że zajmują się nadpłata(a kasę na koncie mieli) i status się nie zmienił. Od miesiąca mam ten sam kominukat że zajmują się moja nadpłata, a do dnia dzisiejszego cisza. Więc szczerze, nie sugeruje się tymi statusami. Ale polecam zadzwonić do US powiedzieć jaka jest sytuacja i powinni odpowiedzieć na pytanie gdzie jest kasa, skoro taki komunikat jest u Pani.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja składałam 16 marca. W piątek rano wyskoczył mi komunikat że zwrot został już wysłany. Ale pieniędzy dalej nie ma. Czy miał tak ktoś ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi komunikat na już zwróciliśmy twoja nadpłatę wyskoczył 12 dni temu w piątek minęło 45 dni.Natomiast moja szwagierka składała w ten sam sposób pit ale dwa dni później niż ja i zwrot dostała 2 tygodnie temu jestem ciekawa na jakiej zasadzie to działa że takie różnice w terminach

Ja wogole nie miałem komunikatu "zajmujemy się twoim zwrotem". Jak tylko wprowadzili aktualizacje w statusie chyba 17 marca to wskoczyl mi status "Zwrócilismy ci nadpłate ... blablabla". Ale jak widać, status nie jest adekwatny do rzeczywistości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też mija 45 dni w środę a mam komunikat że zajmujemy się twoim zwrotem, a kiedy zmienił Ci się komunikat że zwrócili

Ja składałam 20 luty. Jutro mija 45 dzien
I komunikat jest że zwrócili mi pieniądze. .a pieniędzy nadal na koncie Nie ma.

Nadal nie ma

Zapomnialem dodac, ze do urzedu dzwonilem jednak na poczatku komunikat mnie poinformowal ze nie udzielaja telefonicznie informacji o zwrocie nadplaty, jednak poczekalem ok godziny na polaczenie i tam pani tylko potwierdzila ten komunikat.
Przeszedlem sie do urzedu ale tam otwarte byly tylko dwa okienka i panie poinformowaly mnie ze one tylko sprawdzaja i przyjmuja pity a nadplata zajmuje sie ktos inny, z ktorym obecnie nie mozna sie spotkac bo jest ograniczenie w ilosci pracownikow. Smiech na sali :)
Gdy im trzeba zaplacic to sprobuj sie spoznic a cie zajada, gdy oni sie spozniaja to ... nic nie zrobisz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja złożyłem Pita elektronicznie 15.02, 17.02 złożyłem korekte :) Od dwoch tygodni mam status "Zwrocilismy twoja nadplate na konto...". Dzisiaj mija 45 dni a pieniedzy dalej nie ma. Czyli zakladam ze powinienem dostac jakies odsetki za opoznienie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwrot podatku 2020

Ja składałam 26.02 przez epit, 1us Gdańsk i od 2 tyg komunikat że zajmujemy się twoją nadpłata

Sama nie mam zielonego pojęcia.
Czekam od 24.02 i cisza... Od 3 tyg Stałe ten sam komunikat że zajmują się moja nadpłata. Niektórzy w marcu składali i dostali szybciej niż Ci z lutego

I US Gdańsk, rozliczenie przez internet 26/02, zwrot 3/04. Czekałam dłużej niż w poprzednich latach.

Może mi ktoś wytłumaczyć jak to działa ktoś wysłał w lutym jeszcze nie dostał a z marca już tak .

Koncie nie kącie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi dziś się pojawił komunikat że wysłali nadpłatę. Ale na kącie narazie nie mam. Złożony 23lutego Pruszcz Gdański
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I US Gdańsk, pit wysłany 2 marca przez e-pity,zwrot na dwójkę dzieci, dziś listonosz przyniósł rozlicznie.

I co wpłynęła pani kasa p.Magdo?

Również czekam od 5 marca I tak samo mam od ponad tygodnia ten sam komunikat

Ja wysłał 16 lutego przez Internet e - pit do tej pory cisza .Pruszcz Gdański dziś mija 45 dni

Ja od ,3

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...