Zwrot podatku z US - za rok 2016

Zgodnie z coroczną tradycją piszcie kto już złożył zeznanie, kto czeka na zwrot, a może ktoś już dostał pieniążki ??
Oczywiście nie zapomnijcie podać jaki US.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

6 dzieci ale patologia. Pewnie żyja z 500 + i ze zwrotu podatku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Złożyłam dzisiaj II gi US Gdańsk , papierowo > Ciekawe ile będe czekać ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

US Pruszcz pit wysłany przez internet 15.02.2017, zwrot 01.03.2017, rodzina 2+2
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

US Pruszcz wysłany e- 15.02.17 zwrot 1.03.17 matka samotna dwoje dzieci ...

Co za bzdura ja od 4 lat rozliczamy się przez internet i zwrot miałam najpóźniej do 3 tyg. W zeszłym roku 10 dni i nie mam znajomości i 2 dzieci.Moja siostra ma 6 dzieci i w zeszłym roku dostała zwrót po 9 tyg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I US Gdansk zlozony 02.02 zwrot 22.02

Jeśli mówimy iż ustawowo US ma 3 m-ce na zwrot to w tym przypadku 30 dni to zapewne chodzi o miesiąc kalendarzowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Login: A te 30 dni to nie robocze?

Rodziny wielodzietne matki samotne ...A prawda taka że najpierw dostają znajomi znajomych itd po tem reszta ..najwyżej czeka sie w marcu i kwietniu bo emeryci toruja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

I US Gdańsk e-pit wysłany 16.02.17 . Od przemiłej Pani z I Urzędu uzyskałam informację iż rodziny wielodzietne mają uprawnienia do wcześniejszego zwrotu do 30 dni (warunek rozliczyć się przez e-pit). Mimo posiadania 3 dzieci nadal czekam ;-) Z danych jakie tu wszyscy udostępniają wynika, iż żadne przyspieszenia dla rodzin z dziećmi nie mają miejsca gdyż są osoby które złożyły pit po 16 stym i już otrzymały zwrot.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

e-pit złożyłam 06/02 I US Gdańsk, zwrot wczoraj (28/02)

Dokładnie...zwykle sianie zamętu nie ma zwrotów w trzy dni!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Termin może zależeć też od tego, do kiedy pracodawca wyśle rozliczenie. W zeszłym roku też długo czekałem dopóki pracodawca nie wysłał rozliczenia (opóźnienie w wyniku problemów technicznych z systemem kadrowym).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja złożyłam 28.01 2us Gdańsk do tej pory cisza. Nie wierzę że ktoś otrzymuje zwroty po 4lub 7 dniach. Bo co roku czekam. Zapewne jeśli bym miała znajomości było by to szybciej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak kwestia I US na Rzeźnickiej?

Co za pretensja... może za rok Ty poczekasz z dwa miesiące na my się pocieszymy ....

W roku 2013 musiałem złożyć korektę w US II. Należał mi się zwrot większy niż zadeklarowałem w PIT.
Po wizycie osobistej i złożeniu w/w korekty w ciągu 4 dni roboczych otrzymałem zwrot całości.
Do czasu zmiany US z II na I, znacznie dłużej trzeba czekać, dla mnie II była zawsze zaskakująco szybka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wierze w zwroty po kliku dniach serio ??? To kwestia wiary jest ? Mam wam wyslac skan z banku czy co? Jaki cel mialoby by klamanie? i nie, nie mam znajomosci w US. Dostalam po 5 dniach w II Us w Gdansku. Moi znajomi dostawali po 3. Widac wasze US dzialaja do d*py. Zycie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja od 3 lat rozliczam sie w 1 us w gdyni i zwrot co roku po 3 dniach roboczych. wczeniej w wejherowie nawet 2,5 miesiaca czekalam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie. .. nie wierzę w zwroty po kilku dniach ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...