Zwrot z US (za rok 2014)

Czas na nowy wątek.
Jak w tym roku pracują US.
Znajomy rozliczał się w styczniu w II US w Gdańsku i dostał zwrot w ciągu 24 h.
Ja dziś złożyłam i jestem ciekawa ile będę czekać. :)
Jak u was ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwrot z US (za rok 2014)

szuwarkowa w tym roku jest troche inaczej - czesc osob mysl ze dostana cały zwrot za 3 dzieci nawet jesli nie zaplacili tyle podatku by je odliczyc, a to bledne myslenie, bo nadal jest limit:
zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, us nie odda wielodzietnym wiecej niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

4224,12

Asia, ile Ci system wyliczył ulgi na 3 dzieci łącznie? Mi program liczy inaczej niż znalazłam na inforze :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w przypadku II us w gdynii czekałam na zwrot miesiąc bez 3 dni wiec w sumie tak szybko nie było jak myślałam bo 1 raz przez internet

termin maja 3 miesiace w razie korekty liczy sie od nowa a rodziny wielodzietne od tego roku 1 miesiac

Czy ktoś dostał już zwrot z 3 us składałam na początku marca i cisza

Ponury, ale wtedy to powinien być chyba cały czas etap II lub III a nie IV, że zwrot zrealizowany. No, ale w sumie nigdzie nie ma informacji o terminie zwrotu pieniędzy na stronie, więc może faktycznie są te 3mieś.

Z tego co kojarzę US ma trzy miesiące na zwrot podatku.

u nas lipa, bo w lutym składane,a przyszła info,ze jedna rubryczka do poprawki. No to czekamy od nowa:( Mój małżonek ma skomplikowane te rozliczenia, nietypowe to się machnął.

Jeśli wszystkie etapy są zakończone to znaczy, że us wysłał już pieniądze czy może to zrobić w dowolnym czasie? np. kilka dni później od tej informacji.

3 marca składany pit us Wejherowo od miesiaca na stronie umożliwiającej podgląd zwrotu nadal etap drugi wprowadzone do systemu :(
tydzień wcześniej składany pit tez w us skarbowym wejherowo od 2 tyg na koncie widac im tam sie nie spieszy

US Kartuzy
PIT złożony 5 marca , rodzina wielodzietna, więc do 5 kwietnia mają czas
na stronce o zwrotach do wczoraj ETAP 1 Zeznanie wprowadzone do systemu
dziś ETAP 3 Zwrot przygotowany do realizacji
a kasa dziś na koncie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moi rodzice złożyli 25 lutego osobiście w II US Gdynia a dziś listonosz przyniósł zwrot czyli prawie 5 tyg od złożenia.

Dziewczyny ile czasu idzie zwrot przekazem pocztowym? Pit składany był 10 marca, a dzisiaj niby proces zwrotu zakończony.,

ja składałam internetowo do III US i nadal mam etap 1...

Hej
Składal ktoś z Was Pit do III US w Gdańsku osobiście i dostał już zwrot?! Składalam 19 lutego i do dziś cisza,cały czas 2 etap:'(

I US w Gdyni pit złożony przez internet 26.02 dziś zwrot o godz 12:00 czyli równo miesiąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

1 US Gdańsk złożyłam 23 luty i dostałam dziś kasę. Składałam przez internet i na konto a na stronie mam etap nr 2. Więc się nie sprawdza.

No własnie się to nie sprawdza ja złozyłam 02.02 i nie mam do tej pory więc wcale nie tak szybciej :))

dziewczyny to normalne ze w lutym jak ktos skladał to ma szybciej kase, bo wiekszosc pit 11 dostaje 1-2 marca i wtedy szybko sie rozlicza i jest nawal rozliczen w skarbówce.

ja takze pita dostalam 28luteg i siadlam nad tym w niedziele i w poniedzialek maz sprawdzil i wyslal. jeszcze czekamy a najlepsze, ze byl widoczny na 2 etapie a teraz brak zeznania w systemie :)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...